reklama
montana8
Pełna nadziei
Kasik chodzę i na NFZ bo ta lekarka daje mi zwolnienie, ale chodzę tez do lekarza z kliniki bo go wręcz uwielbiam i do niego mam wieksze zaufanie. Choć nigdy wizyty na siebie nie nachodzą,bo jak bylam w klinice 20.08 tak teraz mam dopiero 29.09.
Czytalam właśnie że częste USG wcale nie szkodzi dziecku, no ale wiadomo rózne opinie na ten temat.
Kotuska pewnie masz racje co do limitu USG na NFZ, a szkoda ze tak jest, tym bardziej ze lekarka tez wie ze to dzieciątko z in vitro i ze cholernie sie martwie.
Czytalam właśnie że częste USG wcale nie szkodzi dziecku, no ale wiadomo rózne opinie na ten temat.
Kotuska pewnie masz racje co do limitu USG na NFZ, a szkoda ze tak jest, tym bardziej ze lekarka tez wie ze to dzieciątko z in vitro i ze cholernie sie martwie.
anuszka
stara-czka
Anuszka spadek lub zwolnienie przyrostu może się zdarzyć jak po implantacji jeden zarodek niestety nie da rady. Jedyne z czym mogę się zgodzić to to że ta sytuacja nie powinna się później powtórzyć ...
ale mi ani razu nie spadła przedtem, tylko miała wolny przyrost ... może już wtedy jeden zarodek był słaby ... boziu ale ja jestem dziwna ... robię sobie jeszcze nadzieję ... ale czy to źle ... chyba jeszcze mogę prawda ... tym bardziej że dziś znowu mam zawroty głowy i od niedzieli nawet nie plamię ...
byłam na tej becie ... ale u siebie w przychodni w innym labo
leków nie odstawiłam
wynik dopiero jutro
ewelina.br
Fanka BB :)
Ci ksieża już na prawde mogli by zająć sie pedofilią wsród ksieży a nie grzebac w in vitro ;/ Kardynał Dziwisz: nie godzimy się na in vitro - Fakty TVN online
kwiatuszekq20
Hej dziewczynki juz jestem i wszystko pisze
Dziekuje za kciuki i wsparcie <3
a wiec z 8pecherzykow 5bylo dojrzałych
transfer w czwartek
niestety dopiero w czw sie dowiem szczegułów
buziaki
Dziekuje za kciuki i wsparcie <3
a wiec z 8pecherzykow 5bylo dojrzałych
transfer w czwartek
niestety dopiero w czw sie dowiem szczegułów
buziaki
Anulla28
Cudzie trwaj !!!
ewelina, wczoraj mówili o tym w tv. W sumie to mnie nie rusza już. Najlepiej odsunąć opinię publiczną od pedofilów księży i żeby gadali o in vitro.
kwiatuszek - kciuki za pęcherzyki, niech ładnie się zapładniają i dzielą i już kciuki za udany transfer
Kotuska, serduszko przy becie 10tys - oszaleję do tej pory.
Też już bym chciała kupować rzeczy ciążowe. A mnie mąż zamiast wspierać, to ciągle pyta czy na pewno się udało i czy beta nie spadła. I ja mam teraz wątpliwości. Nie jadę dziś, tylko jutro na betę i mam nadzieję, że jest prawidłowy wzrost.
kwiatuszek - kciuki za pęcherzyki, niech ładnie się zapładniają i dzielą i już kciuki za udany transfer
Kotuska, serduszko przy becie 10tys - oszaleję do tej pory.
Też już bym chciała kupować rzeczy ciążowe. A mnie mąż zamiast wspierać, to ciągle pyta czy na pewno się udało i czy beta nie spadła. I ja mam teraz wątpliwości. Nie jadę dziś, tylko jutro na betę i mam nadzieję, że jest prawidłowy wzrost.
smerfeta
Ewelina brrr jaką agresją od Ciebie do Kościoła powiało. Jestem osobą wierzącą ale też nie zgadzam się z tym co mówią niektórzy księża o ivf. Mówią bzdury nie znając procedur ivf. Bo pytam się - kiedy my zabijamy zarodki skoro o nie tak walczymy? Każdy zarodek to potencjalne nasze dziecko! Więc pytam kiedy my je zabijamy!? Najlepsze jest to że księża którzy zgłębili temat nie mówią o zabijaniu ale nie wypowiadają się na ten temat - wiadomo dlaczego....
Kwiatuszek super wieści! :-) trzymam kciuki za ładne zarodeczki i za transfer :-)
Anuszka jeśli już jest po wszystkim to beta nawet dzisiejsza wszystko wyjaśni. Mi szybko spadała. Przesyłam uściski!!!
Dziewczyny ja ogólnie schudlam i bez problemu mieszcze się w swoje spodnie, tym bardziej że większość tych spodni to biodrówki a brzuch wystaje nad spodniami :-) ale za stronki dziękuję bo ceny są fajne i mam nadzieję że jeszcze mi się przydadzą :-)
Kwiatuszek super wieści! :-) trzymam kciuki za ładne zarodeczki i za transfer :-)
Anuszka jeśli już jest po wszystkim to beta nawet dzisiejsza wszystko wyjaśni. Mi szybko spadała. Przesyłam uściski!!!
Dziewczyny ja ogólnie schudlam i bez problemu mieszcze się w swoje spodnie, tym bardziej że większość tych spodni to biodrówki a brzuch wystaje nad spodniami :-) ale za stronki dziękuję bo ceny są fajne i mam nadzieję że jeszcze mi się przydadzą :-)
reklama
_Infinity_
Smarfeta jakbyś usłyszała co ja na ten temat myślę to by dopiero powiało agresją ;-) Zresztą to nie jedyna sfera w której nie zgadzam się z stanowiskiem kościoła ale to nie miejsce na takie tematy... Żałuję tylko że jeszcze takie słowa nadal mnie ruszają, mam nadzieję że kiedyś przestaną ...
Kwiatuszek super wynik, gratuluję i trzymam kciuki za dalszy rozwój sytuacji
Anulla u mnie akurat to mój m był optymistą a ja drżałam przy każdej becie, nawet którejś z kolei. Jestem przekonana że u Ciebie będzie dobrze, ja trzymam cały czas kciuki :-)
Anuszka zgadza się, u Ciebie był wcześniej nieprawidłowy przyrost a spadek dopiero w ostatnim wyniku jeżeli dobrze rozumiem. Generalnie chodziło mi o to że taka sytuacja (spadek/nieprawidłowy przyrost) zazwyczaj występuje raz a później beta co do zasady powinna rosnąć już prawidłowo ... Pewnie stąd takie pesymistyczne podejście lekarki. Ale pozytywne niespodzianki też się zdarzają i nawet na forum miałyśmy takie przykłady a nadzieja umiera ostatnia
Montana jeżeli chodzi o NFZ to kiedyś były 3 USG refundowane ale nie wiem czy się coś nie zmieniło (pierwszy trymestr, połówkowe i tzw. usg III trymestru po 30tc).
Kwiatuszek super wynik, gratuluję i trzymam kciuki za dalszy rozwój sytuacji
Anulla u mnie akurat to mój m był optymistą a ja drżałam przy każdej becie, nawet którejś z kolei. Jestem przekonana że u Ciebie będzie dobrze, ja trzymam cały czas kciuki :-)
Anuszka zgadza się, u Ciebie był wcześniej nieprawidłowy przyrost a spadek dopiero w ostatnim wyniku jeżeli dobrze rozumiem. Generalnie chodziło mi o to że taka sytuacja (spadek/nieprawidłowy przyrost) zazwyczaj występuje raz a później beta co do zasady powinna rosnąć już prawidłowo ... Pewnie stąd takie pesymistyczne podejście lekarki. Ale pozytywne niespodzianki też się zdarzają i nawet na forum miałyśmy takie przykłady a nadzieja umiera ostatnia
Montana jeżeli chodzi o NFZ to kiedyś były 3 USG refundowane ale nie wiem czy się coś nie zmieniło (pierwszy trymestr, połówkowe i tzw. usg III trymestru po 30tc).
Ostatnia edycja: