reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Hania czyli jeszcze jeden dzień stresu przed Tobą, kciuki za jutro :tak:

KasiaMakaronik koniecznie daj znać po wizycie, czekam z niecierpliwością :tak::-)

Mimozama kciukasy za śliczną betę :tak::tak::tak:

Widzę, że temat teściów znowu się pojawił. Ja mam swoją całkiem spoko. Jest co prawda bardzo nerwowa i czasami wyolbrzymia problemy ale nie związane ze mną więc nie biorę do głowy. Za to zawsze jest po mojej stronie, nawet jak się z M pokłócimy i ona nie wie o co poszło to mówi, że ja i tak na pewno miałam rację ;-):-D Dogadza mi, robi mi przepyszny sernik, zrywa ze swojego pola na wpół zielone truskawki (bo takie lubię najbardziej) i nie wtrąca się do nas. Teść niestety nie żyje od 2 lat ale mimo, że był alkoholikiem to go bardzo lubiłam, dla mnie był zawsze w porządku, można było z nim pogadać na każdy temat. Zresztą nie widziałam go jak pił więc znam tylko z opowiadań M i teściowej. Mój M też na teściową nie narzeka, mówi, że wszystkie kawały o teściowych w jego przypadku mają się nijak. Moja mama nie wtrąca się do nas, mimo, że mieszkamy pod jednym dachem (mamy osobne wejście), stara się być bezstronna. M mówi, że nigdy nie przypuszczał, że mieszkanie z teściową może być ok ;-):-D Nawet sobie to chwali bo mama nam pierze. Zawsze twierdzi, że wstawiała pralkę i miała za mało rzeczy więc wzięła też nasze, ja nigdy nie zdążę przed nią ;-) Jak ona wypierze to nie ma prawa być żadnej plamki (vanishe, calgony, lenory i wszystko co tylko można dodaje) a jak rozwiesi pranie to większości rzeczy prasować nie trzeba, nie wspomnę już o składaniu skarpetek;-) My za to ją żywimy, przywozimy jej codziennie obiady i często jakieś fajne potrawy z naszej restauracji. I tak się uzupełniamy nawzajem. Niestety z moim ojcem mamy kiepski kontakt, tzn. bardziej ja bo M jakoś się dogaduje. Żyjemy raczej obok niego niż z nim (mimo, że też pod jednym dachem) ale to już jego wybór.

reklama
Hejka :) ...co do teściowych, to temat szeroki i głęboki :-p ...moja też z tych zołzowatych, mieszkałam z nią rok - tyle wytrzymałam! teraz na odległość zmieniła się ogromnie! ale książkę nie jedną by o niej napisał :-D , a na temat dziecka - naszych starań mówiła: Po co to ruszać cokolwiek - jeszcze macie czas - jeszcze jesteście młodzi - samo się uda! :crazy:

Za dzisiejsze wizyty i betki mocne kciuki! musi być dobrze :-)

Alternatywa za wizytę u genetyka też mocne! :tak:
Anuszka za pęcherzyki kciuki! ;-)
Infinity - córcia duża już, oby tak dalej! :tak:
KasiaMakaronik za wizytę też trzymam! :tak:
Mimozama mocne kciuczki za wysoką betkę :-)
Genna super, że już czujesz dzidzię i coraz więcej kopniaczków życzę! :-) ...moja siostra jest w 19 tygodniu z drugim dzieckiem w ciąży i dopiero zaczyna czuć cokolwiek!
Kasik81 za komóreczki kciuki zaciśnięte! ;-)

A za całą resztę niewymienionych mamusiek, staraczek itp. jeszcze mocniejsze kciuczki - pamiętam o WAS! :-)

Ja troszkę zestresowana, bo jutro po 10 mam dopiero dzwonić o zarodeczki i będę wiedziała kiedy transfer - jeżeli wszystko będzie ok!

reklama
Mimozama beta z 9dpt byłaby w pełni miarodajna dla blastocysty (zarodek w 5 dobie). Ja również sugerowałabym powtórkę - i nie puszczam kciuków :tak:
Kasik81 masz bardzo dobry wynik :tak: ja pisałam o moich 19 ale miałam hiperstymulację i wcale nie jest to dobra opcja bo bardzo często taka ilość powoduje gorszą jakość - z tych 19 miałam tylko 7 dojrzałych a w programie MZ i tak tylko max. 6 mogą zapłodnić. Także 5 to bardzo dobry wynik bo są duże szanse że są dobrej jakości :tak:

Co do tematu teściowych to ja się nie wypowiadam :-D mieliśmy z moim m bardzo trudny start dorosłego życia przez nich, na szczęście daliśmy radę ale co przeżyliśmy to nasze. Teraz tylko musimy chyba odnowić kontakty z teściami bo wypadałoby o wnuczce powiedzieć ale jak pomyślę to niedobrze mi się robi :eek::-p

Do góry