reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

powodzenia na dzisiejszych wizytach:)
Ja dziś w pracy, to trochę odpocznę :-D Mieliśmy tak szalony weekend, że obawiam się, czy to nie zaszkodziło kropkowi:) W ogóle zapomniałam o nim.
Kotuska obyś miała dobre przeczucie z moim PRG, chociaż ja raczej nie miałam z nim problemów. A ostatnio w 10dpt miałam 64 więc jak na teraz to dosyć wysoki jest. Chociaż nie mam żadnych plamień implantacyjnych jak Wy miałyście :-(

reklama
Mimozama, ja jak wprowdzałam sobie lutkę aplikatorem to prawie za każdym razem miałam na nim troszkę krwi. W końcu zrezygnowałam z apliakatora i "ręcznie" już nie mam;) sama nie wiem co to było. U mnie lekarz miał trudności przy transferze więc myślę,że to tu tkwiła przyczyna tej krwi. Ale jak najbardziej może to byc implantacja!!!!:-):-):-) trzymam kciuki!!

Madziula, kciuki, żeby coś ruszyło i embriolog miała dla Ciebie dobre wiadomości!!

Syllka, powodzenia na badaniach!

Kotuśka, pięknych widoków!!!:-)

alternatywa, Magda, "owocnych" wizyt:)

a wszystkim "ciężarówkom" i "starczkom" życzę miłego dnia:)

Dziś już stanowczo lepiej na aplikatorze było troszkę krwi ale to raczej z poprzedniego dnia. Chyba też zacznę ją aplikować palcem. Zobaczymy przy podawaniu w południe.

Dziewczynki!
Dawno mnie nie było. Może trochę przez to ze kolejna stymulacja nie była dla mnie szczęśliwym czasem. Kłótnie z mężem, brak nadziei...
Ale chcę podzielić się tym z wami. . .
14 sierpnia miałam punkcje. Było 13 komórek, 9 dojrzałych, 6 zapłodnili (wiadomo w programie),pozostałych trzech komórek nie zamrozilismy ani nie przekazaliśmy klinice. 16 sierpnia transfer dwóch silnych maluszków. Nie mam jeszcze 35 lat ale to moja druga stymulacja i 4 transfer wiec zapadła taka decyzja. Wszystkie 6 komórek się zapłodnilo i pani dr powiedziała ze są ładne.
Kilka dni później otrzymałam telefon z kliniki.żaden zarodek nie przetrwał do mrozenia. Załamanie płacz złość.
W 8 d p t zaczęłam plamic jak to zwykle bywało u mnie przed @ i po każdym transferze.
W 12 d p t pojechałam na betę ale bez nadziei bo zaczęło się krwawienie. Wyniki były dopiero po godz 18.
Zdarzył się cud. Beta 80!
Byłam w szoku, niedowierzałam bo nadal krwawiłam. Na następny dzień poszłam do pracy, głupia. Na 3 dzień po smsie do pani dr i zaleceniach ze mam leżeć, po pojechaniu do pracy, otwarciu kawiarni i po wielu telefonach wzięłam dzień na żądanie. Oczywiście milion pytań. Od kiero kawiarni i regionalnego. Musiałam powiedzieć prawdę. Że jestem w ciąży i krwawie. musiałam to powiedzieć bo co miałam zrobić. Brzuch bolał, krew jak na @
Gdyby nie beta byłabym pewna że to 100 procentowa @.
Dziś jest 16 d p t
Dziś w nocy nie było już nawet plamienia.myślę ze ta niedziela w łóżku bardzo mi pomogła.
Jadę właśnie na betę.
Proszę trzymajcie &&&
Buzka

Ostatnia edycja:
Dzięki dziewczyny za odpowiedź. Dziś jest 4 dzień stymulacji więc pora odłożyć szaleństwa i zająć się wysiadywaniem jajek :happy: Na razie nic nie czuję i zastrzyki też jakoś w miarę mi nie najgorzej idą więc póki co nie jest źle, oby tylko tak dalej.
MadziulkaRz - nie trać nadziei, ja trzymam za Was kciuki.
Mimozama - super, że już jest lepiej.
Sylka, Magda, alternatywa, Kotuska - powodzenia na wizytkach :)
anuszka - fajnie, że się odezwałaś. Będzie dobrze, musi być!!!

Ostatnia edycja:
Anuszka super wieści, zawsze jest tak jak nie wierzymy w swoje maluchy :) kciuki za przyrost betki :) zatem żadnej pracy i odpoczynek !!!!!! Powoli gratuluje :)

SYLKA mam Nadzieje ze badania prenatalne wyjdą super :)

Natanka kciuki za przyrost bety!!!
Powodzenia na wizytach dziewczyny, czekamy na fotki ;)

Ciotki forumowe najbardziej wierzą w kropki i one dają radę :)

Fluidki ciążowe przesyłam kochane ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Dziewczyny w invikcie jest super promocja na badania genetyczne, tylko trzeba je zamówić prEz internet , niepłodność żeńska 199zl , niepłodność męska 199zl i poronienia samoistne 199zl wiec naprawdę dobre ceny jeżeli któraś teraz czeka do poradni genetycznej

Ostatnia edycja:
reklama
Anuszka po badaniu do domu i leżeć !!! A ja do lekarza napisałam bo sama się denerwuje tym plamieniem moim.
Lekarz odpisał aby się nie przejmować odpoczywać brać leki i czekać na bete.

Ostatnia edycja:
Do góry