reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

reklama
Montana mi właśnie ZUS ma wypłacic za 13dni zwolnienia podejrzewam, że szybciej niż okolo 20 wrzesnia nie wpłynie kasa. Teraz to nie jest problem bo część kasy dostałam z zakłądu pracy i mój mąż ma tez w dwóch ratach płącone część na ostatniego a reszta 10. Trzochę gorzej będzie jak ZUS za cały wrzesień jak będzie miał przelać kasę i się okaże ze znow długo trzeba będzie czekać. Bez sensu jest to że są nie systematyczni bo to przeciez nasza kasa...

Syllkaa u mnie w Lubelskim ZUSie to mają ciężarne w nosie mi pierwsze pieniądze za zwolnienie przyszły po 2,5 miesiąca , mojej siostrze też. I oczywiście wszystko zgodnie z prawem bo oni mają 30 dni na wypłatę od dostarczenia przez pracodawcę prawidłowo wypełnionych dokumentów. Po prostu masakra. A niby mamy takie pro rodzinne państwo :wściekła/y:

Madziula87, super wynik. Wszystko idzie w dobrym kierunku. Ty bedziesz miec ICSI czy klasyczne ?
raczej ICSI, bo plemniczki kiepskie! Jest ich nawet sporo, ale ruchliwość i morfologia słaba :/... najlepsze by było IMSI, ale tu w Klinice u mnie nie wykonują niestety :-( ... mam jednak nadzieję, że tych 6 wybiorą jakoś spośród tych leniwców :sorry2:

dziewczyny dziś badałam progesteron w 3dpt. Wynik to 42,8 ng/ml. Chyba nie muszę dokładać luteiny prawda? Czy to za dużo może biorę? Bo biorę 3x200 dowcipnie i do tego 3x100 podjęzykowo. Jak zwykle nie napiszę więcej, bo miałam dosyć intensywny weekend i padam już na twarz, więc za max godz idę spać, a jutro do pracy :(

Anulla prg ładny i wcale nie za duży, ja utrzymałabym dawki które bierzesz :tak:
Magda niezła przygoda ale ważne że z happy endem ;-)
Madziula śliczny wynik, bardzo dobrze rokuje :-)
Olusia co tam u Ciebie? w domu pewnie od razu dużo lepiej? :-)

A z tymi bólami brzucha w ciąży to w sumie trudna sprawa - zazwyczaj nie oznaczają nic groźnego. Ważne żeby nie były to typowe regularne skurcze i żeby nie towarzyszyły temu plamienia/krwawienie. Nospa i magnez zażywany kilka razy dziennie powinien pomóc.

WRZESIEŃ:

01.09.2014 Syllka, badania prenatalne
01.09.2014 Magda, wizyta u gina prowadzącego
01.09.2014 alternatywa wizyta u immunologa
01.09.2014 Kotuska kolejne spotkanie z kropkiem
02.09.2014 Kasik wizyta u gina prowadzącego
02.09.2014 Madziula87 punkcja
03.09.2014 Infinity, echo serca
03.09.2014 Kasik81 podglądanko
04.09.2014 Hania wizyta serduszkowa
05.09.2014 Chloe wizyta serduszkowa
05.09.2014 Marikka podglądanko