reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

reklama
Olusia, ja leżałam w domu plackiem (w szpitalu mnie nie chcieli bo po co jak to taka wczesna ciąża ~ 6tc) przez 2 tygodnie wstawałam co prawda do toalety tylko ale wiem jak to męczy... i straszny ból kręgosłupa miałam przez który zemdlalam po wstaniu do toalety rano.
Najważniejsze zęby wszystko było dobrze resztę da się znieść. Tak wogóle to strasznie dużo teraz tych przypadków z krwawieniami i to przy ciążach naturalnych też...

Hania, beta super ;) Teraz do dr i oby wszystko było dobrze już.

Haniu uffff kamien z serca ;), beta piękna, bardzo ladnie przyrosla, wiec maluszek jest silny.
Agawa no maleństwo urocze :-), a najważniejsze ze zdrowe, ja tydzien temu jak po USG genetycznym dowiedzialam sie ze z maluszkiem wsio Ok to odrazu odetchnelam z ulgą i żyje sobie teraz spokojnie hihi.

Kasik i Olusia odpoczywajcie sobie mamusie. Wiadomo kiedy wyjdziecie ze szpitali?

Montana niestety nie wiem kiedy wyjde, nie znalezli przyczyny krwawienia. Tylko w sumie jak mieli znalezc jak tylko raz usg mi zrobili i tylko sprawdzili czy serduszko bije i nic wiecej :(

Magda a przypomnij mi prosze czy Ty lezalas bo mialas krwawienia? bo juz nie pamietam.

Kasik, tak miałam plamienia na brązowo jeden dzień a później zaczęłam krwawić i popedziłam na ip. Tam mnie obejrzał lekarz i tylko głową kiwał bo niby miałam krew w całej macicy i szans nie dawał. To była ta wolna przestrzeń która zniknęła dopiero w 14 tc.

Magda_7891 to widzisz ciebie nie chcieli trzymac w szpitalu bo wczesna ciaza a mnie nie chca wypuscic... jednak co szpital i lekarz to inne zasady..a moze trzymaja mnie bo mnie znaja hmm.. ale chyba nie dlatego.. zreszta moja tesciowa nie pozwolilaby by mnie nie przyjeli, ona potrafi gadac z kim trzeba ( nie chodzi tutaj o dawaniu kasy ) no mnie tez juz wszystko boli, pewnie jak bede miala wstac to bede oslabiona... na co dzien tego tak nie widac ale w szpitalu, klinikach czy na forum widac ide dziewczyn i par ma problem by miec dziecko i zeby utrzymac ciaze...:-(

montana nie mam pojecia kiedy wyjde... myslalam ze moze na weekend a tu jednak nie i chybaa poki co nie zapowiada sie zebym miala wyjsc.. lekarze nic nie mowia na temat mojego wyjscia....:tak:

Może i panikuje ale mówiłam Wam ze miałam bardzo bolesny transfer po którym plamilam ze 3 dni. Lekarz chce dzis dokładnie podejrzec czy nie ma tam żadnego urazu. Wczoraj nic nie widział ale ja dopiero potem powiedziałam mu o tym bolesnym transferze i dzis stwierdził ze trzeba podejrzec co sie tam dzieje.

reklama
Kasik, Olusia jeszcze troszkę i wyjdziecie do domu. Wierzę, że będzie wszystko dobrze. Mi w szpitalu rzadko smakowały posiłki, ale może na takie szpitale trafiałam a w ostatnich latach byłam w trzech różnych więc mam porównanie ;-) W Łodzi to już w ogóle była masakra. Zupę wlewali do kubka :-p:-D żeby chociaż dobra była ale niestety:-p

Magda, Genna ja od dr W dostałam termin na prenatalne wpisany łapką na zwykłej karteczce, nie było to typowe skierowanie. Zakładam więc, że nie będę miała prenatalnych na NFZ :confused2::sorry: Ciekawe ile mnie to wszystko wyniesie $$$

Magda lekarz szans nie dawał a tu proszę, masz już prawie połowę ciąży za sobą :tak:
Hania beta piękna. Mam nadzieję, że lekarz uspokoi Cię i że wszystko będzie ok.

Madziulka ale niskie dawki menopuru miałaś. Jakie masz AMH? Podano Ci wartość estradiolu? Ważne, że szybko w klinice zareagowali i teraz dawki będą większe

Enni owulka być musi i już! proszę się nie stresować

Ostatnia edycja:
Do góry