reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Hania, ja już Cię dawno zaczarowałam.Bedzie dobrze. Odpoczywaj , i tak jak mówiłam nospa magnez do łykania. Na tym etapie najważniejszy jest czas. Ale to i tak dobrze bo czas zawsze płynie .....

Kasik, jak to nie krwiak to skąd to krwawienie? A duże ono było ? bo może jakaś żyłka gdzie pękneła i Cie nastraszyła? Mi się wydaje że lekarz za szybko Ci leki zmniejszył. Ja mam zmniejszone ale i tak sporo biore jeszcze i mam brac dalej.Najważniejsze że kropek bezpieczie sobie siedzi i nabija się z mamusi -pewnie myśli" nie chciałaś Matka odpocząc to teraz musisz!" Wiec dobrze, że polezysz troszke w szpitalu- wyjdzie Wam tylko na zdrowie.

reklama
Potwierdzam Punkacja w Sobotę.
Są 21,11,19,11,9
Więc wiadomo że bierzemy pod uwage jedynie dwa.
Podobno z racji faktu małej ilości mają dzwonić jeśli nie będzie co zapładniać.

Kotuska a jakie Ty dawki bierzesz lutki bo ja mialam poprzednio. 3x150 dowcipnie i 3x150 podjezykowo a estrofem 3x1 a zmniejszyl mi i od wczoraj bralam 3x100 dowcipnie i 3x100 podjezykowo a estrofem 2x1. Chyba za szybko mi zmniejszyl :( Clexane mi przed chwila podali mimo, ze mowilam, ze biore po godz 22. Pobrali tez krew na jakies bakterie i chyba zwykla morfologie. Przegapilam obchod bo bylam w wc ale chyba o 20 jeszcze jest.

Kasik obecnie biore 3x200 dowciapnie i 3x2 pod język, estrofen 2,1,2 a od piątku zmniejszyc mam pod język do 3x1.Wczesniej brałam 3x300 dowciapnie i 3x2 pod język i wtedy PRG miałam 144 ng.

Kasik nie poczekali na ciebie na obchodzie ?!???
Dobrze ze masz dostęp do neta to sie nie bedziesz nudzić w szpitalu :)
Kasik rzeczywiście szybko zmniejszył ci dowcipnie lutke no ale miałaś ładny progesteron ale to było widoczne w badaniach po tej podjezykowej

Tola ty mnie nie strasz ze do końca ciazy ?!??? Ale dzieciątko spore tam wyhodowały na tyg jablkach :)

Rozmawiałam wlasnie z lekarzem , bo ja juz psychicznie siadam od tych kłaczków daje nam jeszcze 2 tygodnie , zaczniemy zakłady robić :) no i musze odrzucić pokarmy stałe , Słoiczki dla dzieci jeeee bleee na samą myśl kłaczek

Ostatnia edycja:
O rety Dziewczyny co tu się dzieje!
Olusia, Kasik, Hania - trzymajcie się dzielnie - musi być dobrze!!

A ja Wam teraz zdam sprawozdanie z wizyty pęcherzykowej u której byłam u dr W. w zastępstwie za dr S.
Generalnie jest jedna wiadomość dobra i dwie złe a więc:
- jest pęcherzyk ciążowy i ciałko żółte :tak: - wg wymiarów 5 tydzień ALE:
- mam przepuklinę pachwinową :-( - miałam już taką małą co mi czasem wyskakiwała i jeden lekarz powiedział że to przepuklina a drugi że nie i tak to zostawiłam a teraz się powiększyła i mam skierowanie do chirurga żeby zobaczył co z tym zrobić chociaż w ciąży niewiele można;
- mam hiperstymulacje :-(bolał mnie brzuch i mam wzdęty ale myślałam że to od leków a tu się okazało że jajniki powiększone, jakiś płyn gdzieś tam zalega no i nie jest za różowo i dostałam skierowanie do szpitala jakby mi się pogorszyło i doktor mi przepisał Clexane ale pisałyście, że po tym się krwawi więc teraz to już nic nie rozumiem :baffled:

Reasumując - mam fotkę pęcherzyka, Clexane na dokładkę i dwa skierowania - jedno do chirurga (albo do szpitala jak się przepuklina powiększy) a drugie do szpitala z racji hiperstymulacji.

Jestem wykończona i pozwolę sobie powtórzyć za Hanią - "to nie na moje nerwy".

Chloe no to wizyta udana jednym słowem, clexane sie nie przejmuj , ja tez biorę i nic mi nie jest, Kasik nie wiadomo od czego krwawi, możliwe ze przez clexane, ale duzo dziewczyn brało clexane i nic nie było, wiec spokojnie weź. Z przepikliną nie pomogę , najwazniejsze ze kropuś jest :) ale sie ciesze.

reklama
Do góry