reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

malwisia ale jak za słabe? jezlei ta klinika robi IMSI to nie ma czegos takiego jak za sabe i można robić to w ramach dofinansowania, ...przypomnij mi jakie wyniki ma twój M?
niestety w tym momencie potwierdzasz moje obawy o "tej" pseudo Klinice :wściekła/y:

reklama
Malwisia, ja na Twoim miejscu nie czekałabym na ich kontakt z ministerstwem, tylko w te pędy przeniosła się, oczywiście jako zakwalifikowana do programu, do innej kliniki. Nawet do Gdyni czy Gdańska.
Co to za "kliniczka"? No już ja bym im zrobiła reklamę. W pięty by im poszło.

Emek ma wg ich badań ruch C 36 % i Ruch D 64 % w tym 100 % formy patologiczne co by to nie miało oznaczać. Właściwie to nie dowiedziałam się o co w tym chodzi. Cały czas mówili że u nas w gre wchodzi tylko metoda ICSI. Badania genetyczne nie wykryły żadnych mutacji więc nie wiem o co im chodzi. Ruchu A i B nigdy, nawet w poprzednich wynikach nie mieliśmy. No i jescze mamy małą objętość od 2,5 do 3,7 ml w różnych wynikach

na jednym z wcześniejszych wyników miał morfologię 5%

A moja miesiączka w 14 dc cyklu przekształca się w wydalanie dziwnych skrzepów, takiej zabarionej krwią grubej błony, która rozciągana przez palce wcale nie pęka. Sory za opis ale podczas prysznica właśnie takie coś mi wypadło na dłoń.

Nie mam pojęcia nawet z kim się kontaktować, bo dzwoniąc do tej "kliniki" nie rozmawiam z lekarzem tylko z recepcjonistkami.

Ostatnia edycja:
Malwisia aż tak bardzo nasienie jest złe ...bezsensu przecież dużo tego nasienia nie trzeba przy ivf :/
jeny jak dobrze że tam nie poszłam

:szok: "pseudo" klinika jest do bani!

Witam się z samego ranka!

Cały czas zastanawiam się nad zmianą kliniki w programie, tylko za bardzo nie wiem, jak to formalnie się robi. I czy przypadkiem nie jest tak, że po zmianie trafia się na koniec listy oczekujących, a że na ten rok już kończą się miejsca, to będą nas ustawiać dopiero na przyszły rok????

Bliżej niż do 3miasta miałabym do Poznania, ale po tym co opisuje Kwiatuszek to tam też cyrk na kółkach więc nie wiem czy warto wchodzić z deszczu pod rynnę?????????????

A moja @ na dobre się rozkręciła. Już nie mam plamienia tylko żywą czerwoną krew. Za 6 dni kończę tabletki i ciekawe co dostanę w tej przerwie 7 dniowej skoro w tym tygodniu się już "wykrwawię" .

Agusiapela a jak tam twoja sprawa? Robisz dziś betę?????????? Cały czas trzymam za Ciebie &&&&&&&&

Ostatnia edycja:
MALWISIA-kochana a więc tak...
Klinika niema prawa was zdyskwalifikować z powodu innego niż mało plemników w nasieniu jeżeli niepłodność stoi po stronie mężczyzny.W regulaminie jest czarno na białym napisane o kwalifikacji związanej z niepłodnością męską.U nas również niepłodność stoi po stronie mojego m i nie mówili nam o jakości tylko o ilości i od razu zostaliśmy zakwalifikowani.Jeżeli masz taką możliwość to porozmawiaj z lekarzem a najlepiej z Dyrektorem i powiedz mu dlaczego lekarze nie dostosowują się do tego co Ministerstwo napisało tylko doszukują się czegoś innego i robią problemy a przez to para może zostać przez lekarza zdyskwalifikowanym.Jeżeli nie masz jak porozmawiać z lekarzem czy Dyrektorem to niestety ale raczej zmień klinikę gdyż jeżeli lekarz was teraz zdyskwalifikuje to pozostaje wam się tylko odwoływać a to pewnie potrwa i nie będziecie mogli starać się w innej klinice :-(

Mnie właśnie @ zalała i to tak konkretnie jak powinno być :-( Także nici z dzisiejszej Betki oraz wizyta już nie jest mi dziś potrzebna.Umówiłam się na 4.09 do lekarza bo jeszcze jedno maleństwo na zimowisku na mnie czeka mam nadzieję,że we wrześniu będę go miała już w brzuszku chyba,że lekarz będzie chiał zrobić inaczej.Teraz będę zamartwiać się tym aby po wymrożeniu mój okruszek kochany przeżył.

reklama
Agusiapela tak mi przykro. Do końca wierzyłam, że Ci się uda. Ja już nic z tego nie rozumiem. Dostałaś zapłodniony, podzielony zarodek i dlaczego się nie udało???????????????? Normalnie ręce mi opadły. Aż się popłakałam.

A co do naszej sytuacji to ja już mam mętlik w głowie. Nie wiem co mam już robić?

Do góry