reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Aaaaaaa napisałam długiego posta i mi go wcięło !! A więc w skrócie!
agusiapela nie przekreslajjeszcze niczego jutro zrób bete i wtedy juz na 100 % będziesz wiedziała, czy odstawić leki, a jak nie to w tyłek z lawendowym ci damy!
lawendowy spokojnie , pomalutku, mam nadzieje ze to dobry objaw i trzeba sie z niego cieszyć , za wcześnie jeszcze zeby potwierdzić ze to niepowodzenie!
W klinice odebrali po godzinie, nie wiem po co mają napisane ze pracują od 7:30 :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Wynikow nie dostane i nie dowiem sie nic przez telefon bo nie wypisalam upoważnienia, no ale halo pani w recepcji nie mówiła mi nic o tym, tylko ze wysyłają na email!!! I jak tu sie nie wkurzyć, powiedziała ze moge sobie przyjechać i sprawdzic wuahahahaha jasne juz pędzi, na szczescie jutro wizyta więc juz powiem co o tym sadze!!

reklama
Agusia skoro nie ma czerwonej krwi to nie można mówić o porażce, beta nie jest 0,1 więc też nie potwierdza braku ciąży, wiadomo że super jakby była dwu cyfrowa czy nawet 3, ale róznie to z ta betą bywa, musisz sprawdzić dziś betę, i przde wszystkim nie odstawiać leków.:sorry2:
Lawendowy nie martw się, odpowiada to terminem wgryzania się maluszka więc potraktujmy to jako dobry omen, a skor nie ma teraz plamień to jest dobrze:tak:a poweidz mi zwiększyłaś dawkę progesteronu?
Genna to możesz spokojnie nagadac co o tym myślisz, rada z mojej syrony bierz wszytskie kopie wyników jakei Ci robią, bo poźnej o ich wydanie to jest walka, najlepiej wszystko na bieżąco.

Ja już lepiej z moim podrażnieniem, rumianek chyba jednak pomaga, najgorzej jest do godziny po aplikacji bo trochę się uleje, ale myk myk zmieniam bieliznę na czystą i mam spoój na 2-3 godziny, podrażnienei jest ale obrzmienie już zmalało.
Nie pamiętacie, ale ja 3 tyg temu miałam pierwsze wymrażanie kłykcin koło odbytu, a domrażanie resztek dzien po punkcji czyli w ubiegły wtorek. Zabieg nie jest bolesny ale zostawia małe ranki, do tego doszła mega dawka luteiny, wilgość i stąd to wszytsko, ale już o niebo lepiej:sorry2: Dziś idę na progesteron, M mnie z domu nei puszcza, mówie że się przejdą do labo bo mam 10 min, a on że mnie zawiezie....ehhh... pół dnia leże i czytam książki. Ogarnę trochę dom, firmę, ugotuje obiad i czytam. Ciągnie mnie czasem w brzuchu, może nie jest to ból ale taki jakby przykurcz mięsni. Za równy tydzień beta.

GizaS, nie dołożyłam tabletki progesteronu. Jutro rano pójdę na badanie, około 16 będę miała wynik i wtedy zadecyduję, czy dołożyć. Nie chciałam robić tego teraz, bo jestem ciekawa, czy przy takiej samej dawce, progesteron spada, czy rośnie.

Dobrze, że już lepiej z Twoim podrażnieniem. Ja tez uważam, że naturalne leki - zioła działają cuda.

Genna, no normalnie cyrk w tej naszej klinice. Żeby nie powiedzieć Ci, że potrzebne jest upoważnienie.
Ale co Ty się dziwisz, tam na pewno jest bardzo napięta atmosfera i wyładowują się na pacjentach.
Dobrze, że już jutro przeprowadzasz się do Gdańska :-D

Agusiapela zaraz mnie szlag trafi kobieto :wściekła/y: Czy Ty jesteś męczennicą, żeby się tak katować? Masz iść na betę do innego labo i się uspokoić!!! Plamienie jeszcze nic nie znaczy. Broń Boże do wyników bety nie odstawiaj leków!!! Przepraszam ale muszę na Ciebie NAKRZYCZEĆ, może to coś pomoże :sorry2:

Genna ja przy pierwszej wizycie w klinice przy badaniu nasienia i AMH podpisałam papiery do wglądu przez neta w wyniki. Mam nick i hasło i wszystko mogę sobie sprawdzać, drukować itp. Tam mam całą historię mojego "przypadku". Szkoda, że w recepcji to u Ciebie przeoczyli, niepotrzebne nerwy. No ale jutro powiesz im co o nich sądzisz ;-):-D

Ostatnia edycja:
Smerfeta
No nie wiem czemu tak od razu mnie wzięli z tym polipem ale jak już jestem na miejscu to może dobrze . . Tak robili przez wziernik. Może tylko zajrzeli . . .

Dziewczynki kochane dzwoniłam do Provity i dostałam od razu ochrzan,że tak wcześnie zrobiłam betę,że to jest za wcześnie.Mam być jutro na wizycie u lekarza o 17.40 a wcześniej zrobić mam betę.Dalej dziewczynki mam plamienie brązowe podłożyłam nielota i na nielocie mam brązowe plamy takie jakby koniec @.Kurcze gdyby @ się zaczynała to dziś już bym miała normalne krwawienie.Nie nastawiam się na nic dobrego bo gdyby była ciąża to beta pewnie już by wyszła jak Hawanie czy Stokrotce z Bocianka a tym bardziej,że ja miałam podaną blastkę.Kurcze nie wiem co się z moim organizmem dzieję może to od leków @ nie chce się rozkręcić.

Agusiapela w takim razie jutro koniecznie rano zrób betę i przestaniesz żyć w niepewności. To jest chyba gorsze niż ... Oczywiście życzę Ci z całwgo serca, żeby beta była przynajmniej dwucyfrowa :tak:

reklama
Agusia Ty nie biadol, bo jeszcze nic nie przekreśliło Twojej ciązy:sorry2:rozumiem że dziś nie poszłaś na betę? plamienie to nie okres, może powinnaś dodatkowo zbadać progesteron? powiedziałam już że jak nie ma czerwonej krwi to nie jest to okres, a nawet jak się pjawi w niewielkiej ilości nie oznacza końca:sorry2: Trzymam mocno kciuki za jutrzejszą betę i wizytę

A mój progesteron będzie dopiero w czw... eh nie chciało mi się jechać do częstochowy do diagnostyki 20 km a bym miała wynik po południu, ale myślalam że w moim labo to na drugi dzień. Na bete na bank jade do Cz-wy. Nie wiem czy jeszcze zapobiegawczo nie sprawdzić progesteronu np w piątek. Dziś zbadałam a to mój 5 dpt, może zrobię 8 no i razem z betą.

Do góry