reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Montana, ja jestem od 2 czerwca na zwolnieniu i już raczej do stycznia... Zaczęło się od plamień i wtedy przymusowe zwolnienie bo wcześnie dr chciał mi wypisać ale ja nie chciałam bo miałam zamiar pracować do końca roku. Najlepiej powiedz wprost lekarzowi że chcesz zwolnienie bo w pracy jest ci ciężko i nie powinien robić problemów.

reklama
Montana, ja jestem na L4 od 10dpt. Byłam u lekarki i ona sie sama zapytała czy pracuje, a ja że tak i czy mogłabym prosić o zwolnienie to powiedziała ze oczywiście. Wpisała mi od razu zwolnienie z kodem B i w zaleceniach miałam opis do zwolnienia taki: z powodu bóli w dole podbrzusza oraz w wywiadzie leczenie niepłodności od lat wystawiam L4 z kodem Z35 ( czyli nadzór nad ciążą wysokiego ryzyka)

Montana przykro mi że masz takie problemy z L4 :-( Każda ciąża po IVF jest ciążą podwyższonego ryzyka i to czy kobieta chce pracować czy nie powinno być wyłącznie jej decyzją, podobnie jak sposób rozwiązania ciąży (poród siłami natury/cesarka). Niestety wiem że w praktyce lekarze nie zawsze chcą honorować te wytyczne. Musisz spróbować być bardziej stanowcza wobec lekarza bo chyba nic innego nie pozostało :tak:
Anulla też się borykam z rozstępami - atakują mnie falowo ;-) najpierw w okresie dojrzewania kiedy nabrałam trochę kobiecych kształtów, później w czasie leczenia, pomimo że dużo kg mi nie przybyło i teraz też czekam aż zaatakują :-D Ja jestem zdania że żadne cudowne kosmetyki nie pomogą, co gorsza większość z nich to kupa chemii :baffled: Ja stosuję naturalne preparaty tzn. masła i ekologiczne oleje - obecnie używam ekologiczne masło shea i jestem bardzo zadowolona. Nie ma zapachu i meeega nawilża i natłuszcza. Ma jedną wadę - jest dość tłuste więc nadaje się do używania raczej na noc. Rano skóra jest delikatna, gładka i nawilżona ale nie ma śladu już po tłustej konsystencji. Kupuję zawsze w sklepie internetowym Biochemia Urody - jeszcze nigdy się nie zawiodłam :tak:

Montana dla mnie to jest jakieś chore-jak można odmówić L4. Jak nie chce wystawiać to idź do innego ginekologa. Kobietom w ciązy należy sie L4 a po IVF tym bardzie powinno się iść. Chyba, że ktoś czuje się na siłach i nie ma cieżkiej pracy. Ja jestem na zwolnieniu od 6tyg ciazy. Pomimo że w Gamecie Dr Skw. powiedział że bez względu na to czy będę leżec czy pracować to i tak poronię... Ach te słowa jego krążą mi czasami w głowie... Wczoraj mój Kropeczek skończył 8tyg i mam nadzieję, że już do poronienia nie dojdzie, bo czuję się dobrze - tylko tyle, że szybko się męczę i budzi mnie nocne jedzenie :)

Infinity, ja dużo nie przytyłam, tylko trochę wodą podeszłam po sterydzie, ale tragedii nie ma. No i nigdy nie miałam takich problemów ze swoim wyglądem:( No nic, oby się to opłaciło to łatwiej będzie na siebie patrzeć:-D
Sylka, niech maluszek walczy dalej i rośnie w siłę:tak: kiedy masz następną wizytę?

I wiem że już nic nie wiem mam mieć LH Mniej jak 2,0 mU/ml a ja mam 2,7 mIU/ml inne jednostki i nie wiem co mam robić. Pisałam do Profesora, ale ten na urlopie i nie wiem czy odpisze:/:crazy:

Dzięki dziewczynki za odpowiedzi. No mnie też to denerwuje, tym bardziej ze 2 lekarzy nie chce dac mi L4 ani ten z kliniki, ani w moim mieście moja lekarka. Ehh zobacze moze jakos ja przekonam 12.08 na wizycie.
Sylka kochana ale sie ciesze ze maluszek walczy. Jejku Uważaj na siebie, dbaj i duzo odpoczywaj, najwazniejsze ze dobrze sie czujesz. No właśnie kiedy masz wizytę? Trzymam za Ciebie i Twoją niunie mocno kciuki :tak:;-)

reklama
SIERPIEŃ:

05.08.2014 Agaawa wizyta w poradni genetycznej

06.08.2014 Medalikara badania prenatalne
07.08.2014 Hania punkcja
08.08.2014 Wanesska wizyta
08.08.2014 Agulla wysoka beta
08.08.2014 Kotuska wizyta pęcherzykowa
11.08.2014 Kasik81 wizyta
11.08.2014 AniaM wizyta i USG
11.08.2014 KasiaMakaronik wizyta przed crio
12.08.2014 Kasik wizyta u genetyka + pęcherzykowa?
12.08.2014 Chloe wysoka beta
12.08.2014 Olusia wizyta pęcherzykowa
12.08.2014 Montana wizyta
13.08.2014 Smerfeta kolejne spotkanie z kropkiem
13.08.2014 Genna badania prenatalne
14~18.08.2014 Anulla wizyta
18.08.2014 Milena wizyta serduszkowa
18.08.2014 Syllka wizyta w klinice
20.08.2014 Kwiatek wizyta miejmy nadzieje przedstymulacyjna
29.08.2014 Marikka wizyta

WRZESIEŃ:

01.09.2014 Syllka, badania prenatalne