reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Ja byłam osobiście się zarejestrować u gina bo wróciła z urlopu położna "franca" która tel nie odbiera a potem mówi że już miejsc nie ma... Waga stoi w miejscu (od miesiąca) za to mam bardzo niskie ciśnienie przez ten upał chyba... Wizyta koło 16.

reklama
Kotuska kiedyś Lawendowy_sen zrobiła bete w innym labo i wyniki były mocno niepokojące więc bierz na to poprawkę i nie smutaj. Wkrótce wizyta u lekarza prawda?

Dziewczyny ja zawsze robię o podobnej porze góra różnica 30 min. wiec na pewno 72 h. Ale liczę na to że inne labo. Rok temu robiłam bete w invikcie a potem wieczorem w diagnostyce i róznica była niewielka a beta spadała bo było 2 dni po poronieniu. Wiec wynikało z tego ze diagnostyka zawyża wynik.Jak by była prawda to mój dzisiejszy , który jest z invikty wcale może nie być taki zły ( w odniesieniu do diagnostyki) Moje 2 pierwsze wyniki były bardzo duże wskazujące na bliźniaki , tak lekarka powiedziała wiec może faktycznie jeden mi pozostał. Powtórzę bete w środę w invikcie dla spokojnności. Trzymajcie kciuki .

Kasik, u Ciebie petarda beta ! Tak trzymaj !!!

Smerfeta, a Lawedowy to duże te różnice miała ? Wizytę mam w piątek dopiero.

Ostatnia edycja:
Kasik gratulacje, wszystko idzie cudnie :-)

Po wizycie: punkcja w czwartek, może coś wybiorą:-) na moje oko może będzie ładnych 5- 6 szt. oby były dojrzałe:-)
Trzymam za Was wszystkie kciuki. Trzymajcie też za mnie obym jechała na transfer i miała zwariowany przyszły tydzień, jeżeli chodzi o objawy :-D

SIERPIEŃ:

04.08.2014 Hania podglądanko
04.08.2014 dzidzik wysoka beta
04.08.2014 Magda wizyta

05.08.2014 Agaawa wizyta w poradni genetycznej
06.08.2014 Medalikara badania prenatalne
07.08.2014 Hania punkcja
08.08.2014 Wanesska wizyta
08.08.2014 Agulla wysoka beta
08.08.2014 Kotuska wizyta pęcherzykowa
11.08.2014 Kasik81 wizyta
12.08.2014 Kasik wizyta u genetyka + pęcherzykowa?
12.08.2014 Chloe wysoka beta
13.08.2014 Smerfeta kolejne spotkanie z kropkiem
18.08.2014 Milena wizyta serduszkowa
18.08.2014 Syllka wizyta w klinice
20.08.2014 Kwiatek wizyta miejmy nadzieje przedstymulacyjna
29.08.2014 Marikka wizyta

Dołączam fluidki
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ostatnia edycja:
Witajcie Kochane,

Niestety u mnie porażka. Nie mam jeszcze wyniku bety ale od wczorajszego późnego wieczoru rozkręca mi się wredna@ tzn pojawiło się plamienie z jasnej krwi, które powoli przeobraża się w normalny okres. A wiadomo, po cyklu stymulowanym ta miesiączka wygląda troszkę inaczej niż zazwyczaj. Także już na wynik nawet nie czekam....bo go znam:( mam 3 mrożaczki więc pewnie zrobimy sobie miesiąc przerwy teraz i wrócimy do kliniki po pierwszego:)

Kotuska mnie się też wydaje ze wynik jest niższy, bo był robiony w innym labo. Wiec nie stresuj siebie i kropka, tylko lec na bete w srode.
Kasik beta piękna ;), jeszcze raz gratki.
Magda ja tez chyba przez te upały jakieś niskie ciśnienie mam, wczoraj mialam 101/54, gdzie ja raczej z tych co mają 130/90 heh.
Co do paznokci hybrydowych, ja robię je od początku ciąży, z tym że nie ściagam ich w acetonie, tylko niestety piłuje, nie chce by aceton zaszkodzil mojemu maleństwu.
Ja po 2 tyg urlopu wracam dziś do pracki, ale tylko po 4 godzinki, wiec luzik. Pozdraiwam Was wszytskie:-)

Kasik piękna beta. Nareszcie doczekałaś się:) Mam nadzieję, że i ja niedługo doczekam się takiej i wystarczą mi 2 stymulacje do pełni szczęścia:)
Kotuska oczywiście, że trzymamy kciuki. Powtórzysz betę i na pewno przyrost będzie prawidłowy:)

reklama
Kotuska znalazłam wpisy Lawendowej :happy: Beta wynosiła 72,3 w labo invicta, po dwóch dniach 91 w labo lux med, na trzeci dzień 154,60 - labo invicta, więc widzisz podobna sytuacja do Tej, w której Ty się znalazłaś, choć u Ciebie to nawet nie wygląda tak źle jak było u Lawendowej
Dodatkowo znalazłam taki wpis od Lawendowej: "Po powrocie do domu sprawdzałam, że labo w Invikie, i w Luxmedzie niby oznaczają betę, ale w zupełnie inny sposób - L46, co oznacza betę HCG i jest bardziej dokładna i L47, co oznacza HCG i jest mniej dokładne."

Magda dzięki, czuje się w miarę ok. Często brzuch ciągnie raz po lewej, raz po prawej i za bardzo nie mam apetytu ale to może być od tych upałów

Dzidzik przykro mi... ważne że są mrozaczki.. crio udaje się o wiele częściej :tak:
Hania kciuki za piękne jajca &&&&&&&&

Do góry