reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Marikka ja przy stymulacji Clo miałam 1 pęcherzyk (trzy razy stymulacja i zawsze tylko jeden), ale myśłałam że Puregon to będzie kilkanaście :)
Widzę że większość a was jest stymulowana Menopurem :> Ciekawe czy lepszy?

reklama
Jazzabell słyszałam opinię, że menopur idzie w jakość komórek a gonal w ilość ale ile w tym prawdy nie wiadomo.

Dziewczyny a Menopur 75 nie jest refundowany? Bo tak sobie myślę, że jak przedłuży mi stymulacje to zostanie mi już tylko na 1 zastrzyk (300 j) więc pewnie będę musiała dokupić 600.

Ostatnia edycja:
dzwoniłam dzisiaj do prof. powiedziałam że w 9dpt beta ujemna, ale on kazał brac dalej leki i zrobić 14dpt, a ja czuje że za chwile eksploduje:( Dzisiaj jest mój 40dc owulacje miałam w 25dc:szok: Brzuch tak mnie boli że nie mogę się wyprostować;( a leki pewno powstrzymują @. Nie wiem czy faktycznie do świętego spokoju brać dupka do piątku czy odstawić?:(

Enni nie oszukujmy się, wg naszej rozpiski z pierwszej strony przy 5-dniowych zarodkach beta zaczyna być produkowana w 6 dpt a w 9 dniu już powinna być conajmniej 2 cyfrowa skoro można już robić sikacza. Lekarz pewnie postępuje wg schematu.

Milena, więc ten blastus, który jest w twoim brzuszku po prostu musi z tobą zostać:-) I nie ma innej opcji:tak:

Milena przykro mi, że nie masz mrozaczka, wiem co to znaczy :-( Ale nie smutaj się, po prostu będziesz miała jedynaka, które rozpieścisz do granic możliwości i tej wersji będziemy się trzymać :tak::-):tak:

Kurcze dziewczyny od dwóch dni boli mnie dół pleców, nie wiem czy to kręgosłup (mam skoliozę czyli boczne skrzywienie kręgosłupa) czy może nerki. Poprzednio w moczu wyszedł mi jakiś szczawian wapnia co może świadczyć o kamieniach ale w ostatnich badaniach już nie było. Może się trochę przepracowałam bo nie przyzwyczajona jestem do pracy fizycznej, ach sama już nie wiem, jak nie urok to ... wiecznie coś :sorry:

enni przykro mi że się nie udało :-( Mówiąc szczerze nie wiem po co lekarz kazał czekać do 14dpt, nawet w przypadku 2-3 dniowych zarodków beta wychodzi dużo wcześniej a przy blastusiach tak naprawdę od 7, max. 8dpt w krwi wyjdzie ... ja 9dpt miałam 81 i to była i tak jedna z najniższych na forum dla tego dnia po transferze ...
Milena nie smuć się, trzymamy kciuki za kropeczka którego masz w brzuszku :tak:

Dziewczyny tak się zastanawiam. Pobrano mi 16 komórek wiadomo tylko 6 zaplodnili a gdybym tak zamrozila te 10 dodatkowych na swój koszt to mozna by je bylo wykorzystać przy następnym razie w rzadowce czy nie?

reklama
Dziewczyny tak się zastanawiam. Pobrano mi 16 komórek wiadomo tylko 6 zaplodnili a gdybym tak zamrozila te 10 dodatkowych na swój koszt to mozna by je bylo wykorzystać przy następnym razie w rzadowce czy nie?

przykro mi, że nie masz blastusia, jeśli chodzi o program rządowy to oczywiście moższ za opłatą zamrozić oocyty, ale ie możesz zrobić następnego podejścia, póki masz zamrożone komórki

hej.jestem w domu. dostałam farksiparnę czyli znowu będę się kłuła. ciekam spać bo jestem wykończona

Do góry