reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Enni, tak mi przykro:-(trzymaj się, wypłacz się dziś i wracaj do walki. Musimy być silne i chociaż to bardzo trudne wierzyć, że wreszcie nam się uda.
mmm- już pisałam na drugim wątku - myśl pozytywnie. 3-dniowe naprawdę dobrze rokują. Trzymam kciuki żebyś miała mrozaczki:)

reklama
dzięki dziewczyny, ja zawsze myślałam że te 2-3 dniowe podają tylko dlatego, że pewnie nie dotrzymają do mrożenia. mam nadzieję że będzie ok

Kobietki jakoś się trzymam. Wiele z Was miało po kilka transferów aż w końcu się udało, także trzeba żyć dalej :tak:

Genna mam jeszcze jednego 6 dniowego blastusia ;)

Dziewczyny powiedzcie mi jak mam odstawic acesan (odpowiednik acardu) na 5 dni przed punkcja jak nie wiem kiedy bedzie punkcja? W srode podgladanie i decyzja czy przedluzamy stymulacje czy ustalamy punkcje. Jezeli ustalimy punkcje to mysle, ze bedzie w sobote a jak przedluzamy to moze poniedzialek. Zastanawialam sie i nie wzielam juz dzisiaj, mam nadzieje, ze dobrze zrobilam. A tak w ogole to chyba acard jest wazny dopiero po transferze, czy sie myle?

Enni bardzo mi przykro... jest jeszcze jeden maluszek i w niego teraz musimy wierzyć
Kasik nigdy dokładnie nie liczę dni odstawienia acardu. Myślę, że jeszcze dziś mogłaś wziąć ale jak nie wzięłaś to też dobrze ;-) Też mi się wydaje że ważniejsze by przyjmować acard po punkcji, ale też dobrze przyjmować choć trochę w trakcie stymulacji bo leki do stymulacji zagęszczają krew

Milena nie martw się mrozaczkiem. Mój też był mrożony w 6 dobie. Trzymam kciuki aby dobrze się miewał i kciuki za powodzenie z tym, którego masz już po serduchem

Mmm u mnie w klinice też raczej podają zarodki w 3-ciej dobie. Generalnie w wielu miejscach piszą, że im szybciej podany zarodeczek, tym lepiej, bo żadne labo nie stworzy tak dobrych warunków jakie są w macicy

Ostatnia edycja:
Cześć Dziewczyny,
ja już po wizycie. Z 6,6 mmm endo po levitrze urosło do 10 mm !!! Profesorek bardzo zadowolony. Transfer planowany na wtorek 22 lipca na 15.30.
Kasik, info o które prosiłaś:
INVICTA punkcje:
pon-wt Stencel
śr-profesor
czw. Szczyptańska
pt.Zieliński
sb- lekarz dyżurny, raczej nie robią chyba że przypili kogoś mocno ;-)

Transfery:
pon.Zielinski
sr-profesor

wt, czw. piat w zależności od grafiku wymiennie- Szczyptanska, Stencel, Dwojga nazwisk

Transfery mrożone wykonywane tylko wt i czw.

Luteine dalej wypisują na 100 %. Na ryczałt tylko dawka 3x1 tab. Szczyptańska za wypisywanie dostała ostatnio 8 tysi kary.Tak mi profesorek powiedział.

Kotuska dziekuje Ci kochana, ze pamietalas :) To nasza ulubiona pani doktor dwojga nazwisk juz nie robi punkcji? Nie pamietam jakiego dnia mi robila, jutro sprawdze w papierach ale wydaje mi sie, ze w czwartek. Endo ladnie Ci uroslo po Levitrze :) To lipa z tymi receptami na luteine :(

Kasik czujesz brzuch , tą mega dużą ilośc pęcherzyków ?
Dziewczynki a to spotkanie w Medisonie to o której , tak ok 15 rozpoczniemy i ktora bedzie mogła to dojedzie ? Ja będę na pewno :) jak przedstawiłam opcje mojemu M to postarał sie o urlop juz od środy, żebym pociągiem nie musiała jechac ;) tylko trzeba sie spakować na 1,5 tyg na wakacje jutro jakoś :/ nie lubię sie pakować !!!!!!

reklama
Kotuska, super ;)

Genna, rewelacja że będziesz w środę ;)
Tak koło 15 spotkanko. Mnie też mąż postanowił zawieść i nawet z pracy się urwie niby ;)

Ostatnia edycja:
Do góry