reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

reklama
Blue kochana bardzo mi przykro, to wszystko jest takie niesprawiedliwe:-(, trzymaj się, będzie dobrze- musi być dobrze, myślami jestem z Tobą...

Kobietki proszę napiszcie mi jeszcze o co chodzi z tymi kariotypami- oczywiści mój lekarz o niczym mnie nie poinformował:wściekła/y:? Zauważyłam, że chyba wszystkie robiłyście to badanie? Co to za badanie i kto musi je robić? Czy to jest zależne od wieku (ja mam 26 lat)? Gdzie można jest zrobić i ile kosztuje?

Blue tak mi przykro.nie wiem jakich słów użyć :-(
Jesteśmy z Tobą!3maj się

u mnie w przychodni AMH nie robią :-(
A do innej nie zdążyłam bo materiał pobierali do 10 :confused:
Kurde w poniedziałek idę na badanie do szpitala a potem już będzie za późno bo wyniku nie będzie do 2.09
A koszt 207zł :-(
ale skoro mam więcej czasu na to to poszukam jeszcze gdzieś indziej labo.
Będziemy też robić badanie nasienia.myślicie że zrobić od razu z posiewem? Jakieś bardziej rozszerzone ?

Ostatnia edycja:
W naszym przypadku kariotyp i CFTR miał zrobić tylko emek a koszt tych dwóch wyników to 610 zł. Można to roć na fundusz ale wtedy czas oczekiwania w naszych okolicach to dopiero po nowym roku było.

Rozumiem, to u mnie jest jeszcze gorzej, bo mój m ma żołnierzyki tylko w ruchu D i do tego tylko 15 szt:-(. Oczywiście lekarz nie wspomniał o tym badaniu, a jak dobrze pójdzie to za tydzień zaczynam stymulkę.

Mi kariotypy robili w szpitalu jak byłam na badaniach na endokrynologii.
Czekam na wyniki.sama jestem ciekawa jak mi wyjdą.

Dziewczyny
zaczęłam się mocno zastanawiać nad przełożeniem wizyty w klinice. Bo nie wiem co lepsze. Iść teraz i zobaczyć co powiedzą czy zrobić to AMH, na świeżo nasienie bo mamy z 2011roku :confused:

aaa i będę jakoś we wrześniu miała komplet badań bo jestem zapisana na badanie hormonów II fazy w szpitalu na endokrynologii (już jestem po badaniach I fazy).

Co mi poradzcie?
Takie mnie dylematy dopadły przez ten brak tych badań.

reklama
Mika 15 szt, czy 15 %. Przy osłabionych parametrach powinno wykonać się dla świętego spokju kariotypy, mój M nie ma plemników w ruchu A a w B ma 10 %, przy czym morfologia tylko 2 % a liczba to 10-15 mln. Zrobliliśmy kariotypy ale to ja do tego dążyłam po nie udanym ivf, wziełam skierowanie od lekarza rodiznnego do poradni genetycznej, na wizytę czekalam do 3 tyg, na pierwszej wizycie wywiad, oraz badania a wyniki po 3 tyg. Wszystko wyszło w normie, ale jestem spokojniejsza że to zrobiłam

Do góry