reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

reklama
Blue kochana bardzo mi przykro, to wszystko jest takie niesprawiedliwe:-(, trzymaj się, będzie dobrze- musi być dobrze, myślami jestem z Tobą...

Kobietki proszę napiszcie mi jeszcze o co chodzi z tymi kariotypami- oczywiści mój lekarz o niczym mnie nie poinformował:wściekła/y:? Zauważyłam, że chyba wszystkie robiłyście to badanie? Co to za badanie i kto musi je robić? Czy to jest zależne od wieku (ja mam 26 lat)? Gdzie można jest zrobić i ile kosztuje?

Blue tak mi przykro.nie wiem jakich słów użyć :-(
Jesteśmy z Tobą!3maj się

u mnie w przychodni AMH nie robią :-(
A do innej nie zdążyłam bo materiał pobierali do 10 :confused:
Kurde w poniedziałek idę na badanie do szpitala a potem już będzie za późno bo wyniku nie będzie do 2.09
A koszt 207zł :-(
ale skoro mam więcej czasu na to to poszukam jeszcze gdzieś indziej labo.
Będziemy też robić badanie nasienia.myślicie że zrobić od razu z posiewem? Jakieś bardziej rozszerzone ?

Ostatnia edycja:
W naszym przypadku kariotyp i CFTR miał zrobić tylko emek a koszt tych dwóch wyników to 610 zł. Można to roć na fundusz ale wtedy czas oczekiwania w naszych okolicach to dopiero po nowym roku było.

Rozumiem, to u mnie jest jeszcze gorzej, bo mój m ma żołnierzyki tylko w ruchu D i do tego tylko 15 szt:-(. Oczywiście lekarz nie wspomniał o tym badaniu, a jak dobrze pójdzie to za tydzień zaczynam stymulkę.

Mi kariotypy robili w szpitalu jak byłam na badaniach na endokrynologii.
Czekam na wyniki.sama jestem ciekawa jak mi wyjdą.

Dziewczyny
zaczęłam się mocno zastanawiać nad przełożeniem wizyty w klinice. Bo nie wiem co lepsze. Iść teraz i zobaczyć co powiedzą czy zrobić to AMH, na świeżo nasienie bo mamy z 2011roku :confused:

aaa i będę jakoś we wrześniu miała komplet badań bo jestem zapisana na badanie hormonów II fazy w szpitalu na endokrynologii (już jestem po badaniach I fazy).

Co mi poradzcie?
Takie mnie dylematy dopadły przez ten brak tych badań.

reklama
Mika 15 szt, czy 15 %. Przy osłabionych parametrach powinno wykonać się dla świętego spokju kariotypy, mój M nie ma plemników w ruchu A a w B ma 10 %, przy czym morfologia tylko 2 % a liczba to 10-15 mln. Zrobliliśmy kariotypy ale to ja do tego dążyłam po nie udanym ivf, wziełam skierowanie od lekarza rodiznnego do poradni genetycznej, na wizytę czekalam do 3 tyg, na pierwszej wizycie wywiad, oraz badania a wyniki po 3 tyg. Wszystko wyszło w normie, ale jestem spokojniejsza że to zrobiłam

Do góry