reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Infinity, najgorsza ta organizacja miejsca. Pokoik z dwoma oknami napewno mało ustawny. Ja będę musiała wygospodarować miejsce w naszym pokoju. Zrobi się ciasno ale nie w takich ciasnotach ludzie żyją ;)
Może uda się z budową domu to za rok będzie luźnej ... oby :)

reklama
Magda ja i tak nie narzekam bo z mieszkania 2-pokojowego udało nam się zrobić aneks kuchenny w salonie i tym samym wygospodarować miejsce dla maleństwa. Przez pierwsze kilka lat raczej więcej przestrzeni nie będzie potrzebować a później się pomyśli :-)
A z perspektywą budowy domu to bez problemu mogłabym nawet z 2-3 lata dać radę na małej przestrzeni ;-)

Infinity, to ładnie wygospodarowaliscie miejsce. My mamy dom 3 pokoje jakieś 90 metrów ale mieszkamy z moimi rodzicami. Oni swój pokój my swój i jeden zwany jadalnią ;) Dom wymaga remontu bo już trzeba myśleć nad wymianą dachu, łazienkę by się przydało zrobić itp... Jak mam inwestować w "starą budę" to wolę zadłużyć się na 30 lat i wybudować nowy wymarzony drewniany dom w ogrodzie i mieć wszystko nowe i tak jak się zaplanuje. Tylko problemy są z pozwoleniami teraz bo jakas głupia ustawa weszła o gruntach rolniczych i trzeba czekać aż coś zmienią.

Magda popieram z tą budową :tak: co swoje to swoje a remonty starszych budynków to zawsze studnia bez dna i nigdy się nie kończą ... niestety mam plany na środę - nie dam rady :-(.

Infinity moj lekarz mówił ze da mi cos na nie jak sie nasilą,tylko ze one zniknęły prawie na cały tydzień:) i wróciły i sie zemściły !!!!!!!
My mamy mieszkanie 48,5 m i dwa pokoje , ale zrobiliśmy jedna pokój -sypialnia a reszta to całe mieszkanie otwarte , salon, jadalnia , kuchnia w jednym, nie zrezygnuje z sypialni , obcy niestety sie nie zmieści w niej , wiec rezygnuje z jadalni, z salonu zrobię nasza nowa sypialnie , postawimy ścianę i rozsuwane drzwi a z jadalni salon , ale i tak mały okrągły stół sie zmieści :) a nasza starą sypialnie oddamy obcemu :) niestety musimy intensywnie planować przy małych mieszkaniach :)
Magda odpoczywaj jeszcze i na weekend jak nowo narodzona bedziesz :)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry