reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

reklama
DIewczyny nie mogę zasnąć, mdłości powróciły i kłaczek również i to 10x mocniej masakra jakaś, właśnie pozbyłam sie kolacji całej !!!! :((((((( aż pies przyszedł do mnie do łazienki bo sie przestraszyl odgłosów paszczowych hahahaha

LIPIEC :

11.07.2014 Anuszka wizyta
11.07.2014 Kotuska wizyta

12.07.2014 mmm punkcja
13.07.2014 Anulla wysoka beta
14.07.2014 Milena transfer
16.07.2014 KasiaMakaronik wizyta
16.07.2014 Kasik podglądanko
17.07.2014 Syllkaa wizyta pęcherzykowo/serduszkowa
17.07.2014 Medalikara wizyta
21.07.2014 Magda wizyta
22.07.2014 Magda wizyta u genetyka
24.07.2014 Magda wizyta w klinice
25.07.2014 Wanesska wizyta
28.07.2014 Mimozama wizyta i scratching endo
30.07.2014 Genna kolejne spotkanie z obcym

Dołączam fluidki
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Spotkanie trójmiejskie 16.07.2014 Madison Gdańsk

Agaawa, super maluszek :) teraz nudnej ciąży życzę.

Smerfeta, mam nadzieję że kropek zaczął wciskać się w tą pustą przestrzeń w macicy i dlatego tak się dzieje.

Genna, bidulko te kłaczi cię wykończą.

Anuszka, Kotuska, kciuki za wizyty.

Genna to masz nawet mdłości wieczorem?;-)Współczuje a zarazem zazdroszczę:-pi oby szybko minęły

Dziewczyny a aMH drugiej generacji wychodzi lepiej czy gorzej niż 1 generacji. Bo ja dwa lata temu miałam AMH 0,4 a rok temu 0,77? Ale jestem po 3 pełnych stymulacjach więc pewnie spadnie:zawstydzona/y: Chyba podjęłam decyzję. Czekam na @, 2-3 dc robię AMH i wszytsko zalezy od wyniku, bo jak będzie skrajnie niski to koniec ivf, może sprobujemy 1-2 adopcji zarodków a jak nie uda to adopcja maluszka. Mam 7 lat stazu małżeńskiego więc jeden punkt mam za sobą, choć przerażają mnie te formalności.....

Agawa gratuluję :tak:
Genna współczuję :-( wymioty to zaraz po krwawieniu najbardziej stresujący objaw ciąży choć mówią że to wyłącznie oznaka że z maluchem wszytko ok, tylko jak tu się z tego cieszyć ;-). Niektóre dziewczyny w przypadku bardzo nasilonych objawów dostawały leki przeciwwymiotne, jeżeli nie przejdzie to może warto podpytać dr.
Magda jak dzisiaj się czujesz? plamienie ustało? jestem pewna że niewielkie brązowe plamienie nic złego nie oznacza ale rozumiem co czujesz - dla nas każdy taki objaw jest niepokojący ... niestety pogoda nie sprzyja ciężarówkom - trzeba bardzo uważać łatwo jest o zawroty głowy czy nawet zasłabnięcia....
GizaS ja miałam też głównie wieczorne i sporo dziewczyn pisało na ciężarówkach że też tak ma. Ten mit że mdłości są tylko rano jest nieprawdziwy ;-)

Ostatnia edycja:
Infinity, zaniepokojona ale wiem że nie mogę się denerwować. Jeszcze brudze ale już lżej więc chyba przechodzi. Odpoczywam sobie, a tak dla relaksu wywaliłam z szafy rzeczy których teraz już na 100% nie ubiorę. Nadal jakoś mało miejsca w tej szafie a ma przecież 3 metry ;) gdzie ja tam upchne rzeczy kropka to nie wiem :) trzeba będzie tatusia ubrania eksmitować do małej szafki hahaha.

Magda pewnie wszystko dzisiaj ustąpi - trochę to trwa zanim się organizm oczyści i nie będzie śladu ale to pewnie już tylko pozostałości z wczoraj. Leż dużo i lepiej nic nie rób, na pewno nie zaszkodzi :tak:
Ja też po mału rozplanowuje miejsce i łatwo nie jest bo pokoik malucha jest maleńki, może z 7m2 ma i do tego dwa okna więc nieustawny. A rzeczy pomimo że to dopiero początek zakupów już trochę jest ;-) postanowiłam przystopować w tym miesiącu bo jak okaże się że to nie dziewczynka to zjadę pół Trójmiasta żeby te rzeczy powymieniać na wersję męską (nie ma ich dużo ale po 1-2 z kilku sklepów) :-) ...

Smerfeta mi wyszło że miałam przy ostatniej próbie 27% w tym kalkulatorze i w sumie to się chyba zgadza bo udało się za 4 razem czyli jak rozumiem u mnie realnie było to 25% na każdy transfer. Średnio w Polsce podobno jest ok. 25% skuteczności a w programie MZ ok. 30% - ja więc też miałam gorszy wynik niż 'średnia' ale chyba nie to najważniejsze - ważne że się udało :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Agaawa nacieszyłam oko Twoim kropkiem :-) cudowny widok a usłyszeć pierwszy raz bijące serduszko to już w ogóle jest dla mnie niewyobrażalnie wzruszający moment, mam nadzieję, że kiedyś tego doświadczę:zawstydzona/y:

Gizas AMH II generacji wychodzi wyższe i dlatego podobno nawet w wytycznych do programu jest teraz 0,7 a nie 0,5 jak to było poprzednio. Zrób od razu FSH bo w wytycznych jest zapis AMH lub FSH. Przypuszczam, że niestety kliniki i tak będą chciały oba wyniki, tak samo jak to było do programu rządowego. Gdyby się jednak okazało, że AMH masz za niskie a klinika przyjmie tylko FSH to jest szansa, że się załapiesz na refundację leków.

Do góry