reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

A sprawdź jutro może w aptece Gemini oni są hurtownią niby też może mają na stanie...
No chyba że już u nich sprawdzałaś [emoji5]

reklama
Cześć Dziewczyny,
nie mam czasy na pisanie do Was ale czytam na bieżąco i ciesze się, że coraz więcej jest u nas sukcesów ! A i cuda naturalne się zdarzają.... :-):-):-):-):-):-):-):-) Oby tak dalej !!!

A ja dziś byłam na wizycie u profesorka i słuchajcie jaka śmieszna sytuacje. Chciałam sprawdzić czy powróciła mi płodność po poronieniu wiec kupiłam sobie testy owulacyjny i w 20 dc w końcu wyszedł mega pozytywny test. A dziś na usg się dowiaduje że mam niepęknięty pęcherzyk !! Profesorek tylko skomentował "tak to jest jak się te testy robi" ;-) Dziś mam 28 dc i czekam na @, może mi się przedłużyć wiec czekam cierpliwie i od 2 dc estrofem mam brać.
Pytałam o moje NK , które miałam w górnych granicach to profesorek powiedział że owszem lepiej jak są w okolicy połowy normy ale jak będę brać metypred przed transferem to w zupełności wystarczy i nie trzeba nic wcześnie włączać.

Odnoście progesteronu przed transferem to mówił że jeśli się stymulowało menopurem to wynik progesteronu nie ma znaczenia, tylko jak stymulacja jest prowadzona przez rekombinowane hormony to wtedy progesteron musi być niski. Podobno badania kliniczne to potwierdzają.

Opublikowana jest lista leków refundowanych ale nie znalazłam na niej ani menopuru ani gonalu f :-(

Magda nie sprawdzałam. Ale internetowo nie zamówię u nich leku na receptę. A u mnie nie ma takiej apteki. Co prawda jest w Gdańsku, no ale to dopiero w dniu transferu będę.

Kotuska, odnośnie komórek NK to samo mi powiedziała dr. P. Także ja nawet nie robię ich poziomu, bo po to rzekomo jest metypred i w czasie jego przyjmowania nie robi się badań subpopulacji.
Co do progesteronu, to dziwne, bo w takim razie po co każą robić jego wynik. Ja miałam menopur i badania PRG też. Dziwne to jest dla mnie. Każdy z lekarzy mówi co innego i weź tu się człowieku połap o co chodzi.

Ostatnia edycja:
A jakby co to mi zostało coś takiego jak PIROXICAM 20mg (brałam jedną tabletkę przed transferem) oraz RELANIUM 5mg 13 tabletek ;) mogę oddać...

CZERWIEC :

26.06.2014 Anuszka wysoka beta
26.06.2014 KasiaMakaronik crio transfer
26.06.2014 Infinity wizyta u nowego gina

27.06.2014 Genna wizyta serduszkowa
28.06.2014 Milena wizyta start stymulacji
30.06.2014 Magda wizyta
30.06.2014 Agaawa wizyta pęcherzykowa

LIPIEC :

01.07.2014 AniaM USG połówkowe
01.07.2014 Kasik wizyta
01.07.2014 Smerfeta histero
03.07.2014 Syllkaa wysoka beta
03.07.2014 Anulla28 crio transfer
04.07.2014 Montana wizyta pęcherzykowo/serduszkowa
07.07.2014 Magda badania prenatalne

Anuszka, kciuki &&&&& aby plamienie nie było tym złym znakiem...

KasiaMakaronik, kciuki za kropka aby został z tobą.

Infinity, powodzenia u nowego gina i żeby nie było śladu po tym paskudnym krwiaku.

Ale człowiek do dobrego się szybko przyzwyczaja... dzisiaj poranna pobudka i jestem nieprzytomna :( a musiałam męża do pracy zawieźć a o 7 jadę do wampirów ;) trzeba oddać krew na czczo ... bleee kropkowi nie podoba się wychodzenie z domu bez śniadania ;)

reklama
no ja też już jadę do wampirów ale bez entuzjazmu niestety
plamie nadal, brzuch boli . . .
wyniki pewnie po 14
:’(
a potem jadę do szpitala do poradni niepłodności może jakąś laparoskopie sie uda na NFZ zrobić żeby wykluczyć endometrioze

kasiamakaronik i Infinity
&&& i :-*

Do góry