reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

reklama
Kachna ja mogę mieć podany tylko jeden zarodek bo mam 29 lat, stymulowana by lam gonalem f 225 plus antagonista cetrotide. Koszt mój to 4030 zł. Dziś za leki po transferze zapłaciłam 170 zł.
Lawendowy piękna liczba pęcherzyków, ja jeszcze nie wiem o której transfer, bo nie dopuszczam myśli ze miałoby go nie być:sorry:
Znowu od jutra zastrzyki.... ehh a brzuch już pokuty, rece też w siniakach. Jutro bede czekac jak na zbawienie na telefon od embriolog

Kachna, nie liczyłam Gonalu, bo za niego nie płaciłam.
Szłam krótkim protokołem. Ale ile wydasz na leki, w dużej mierze zależy od tego, jak się stymulujesz.

lawendowy a ty będziesz miała jeden zarodek podany czy dwa?a dlaczego nie płaciłaś za gonal? ja do tej pory dobrze się stymulowałam dużo też zależy pewnie od lekarza jakie on leki preferuje, ja nawet clostibegytem świetnie się stymulowałam ale akurat po tym leku endometrium miałam cienkie ale po gonalu wszystko było super szkoda, że brak efektów.
gizas ty z kolei wydałaś bardzo dożo, ja będę błagać lekarza o podanie 2 komórek o ile je wychoduję bo jestem zachłanna i od razu chciałabym dwójkę:-):-)

Kachna rozczaruję Cię ale nie podadzą Ci dwóch zarodkow jeśli nie masz powyżej 35 lat bo jest to niezgodne z regulaminem i nie da się tego zataić jak wyjda bliźniaki:eek:co innego jak dopłacisz do scratchingu, emrbyo gelu czy też do AH. Dwa zarodki to w normalnej procedurze a nie w rządówce:sorry:
Lawendowy jakiem masz zalecenia po transferze? jakie leki? będą hodować zarodki dłużej czy od razu je będą mrozić? Ile Ci zapłodnili? 6? a co z resztą?

gizas wiem że zaleceniem ministerstwa zdrowia jest podanie jednej komórki ale ostateczna decyzja zależy od lekarza może on podać dwie, ja też mam 29 lat

Kachna, podadzą mi 2 zarodki. A gonal dostałam w spadku po mojej koleżance, której został i go już nie potrzebowała. Także Gonal był z wiruskami :tak:

GizaS, dostałam dostinex, luteinę, unidox. To jest na razie do środy. Później pewnie dojdzie estrofem, metypred.
W mojej klinice transfer jest po dwóch dniach. Także dostanę świeżynki, resztę zamrożą. Mam nadzieję.

reklama
Witam was kochane :-)
Wczoraj nie pisałam dużo bo byłam nie do życia po nocy :-(
Dziś jest u mnie o niebo lepiej aż mi się wszystko chce robić :-)
LAWENDOWY-gratuluje kochana tylu komóreczek rodzinka będzie bardzo duża :-)
GIZAS- napewno komóreczki pięknie się zapłodnią niczym się nie martw :tak:
KACHNA- ja też pytałam o podanie dwóch zarodków gdyż w regulaminie piszę,że o tym decyduje lekarz lecz nic z tego nie wyszło i lekarz powiedział mi,że muszą trzymam się zasad i nie mam pojęcia jaki musiałby być powód aby kobiecie poniżej 35 roku podać dwa zarodki.U nas jest mała oraz kiepska armia mojego m.
BLUE-kochana czy ty zapomniałaś o nas?Czekamy na wieści :-)

Do góry