reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

reklama
Ewelina, kilka dni mnie bolał brzuch, raz mocniej raz słabiej. I nadal mnie pobolewa. Śmieje się że maica mnie nie oszczędza ;)
Nie martw się będzie dobrze :) jutro wyjdzie śliczna beta :tak:

Wczoraj w pracy było mi tak słabo że myślałam że padnę a klientki ciągle coś gadały , strasznie mnie to irytowało . zastanawiam się czy nie zrobić sobie jutro wolnego i na spokojnie iść na krew .

Jak masz możliwość to nie zastanawiaj się nad wolnym tylko korzystaj ;)
Ja we wtorek też biorę wolne żeby na łeb na szyję nie latać do labo szczególnie że po przygodzie mojego męża mamy tylko jedno auto teraz.

Ewelina nie widzę testu bo jestem na tel ale domyślam się że są II
:-D :-D :-D
Mnie też pobolewa często brzuch jak na @
ja wczoraj wieczorem raz w toalecie miałam na papierze coś różowego jakby plamienie :-(
Więc nie wiem co to będzie :-(
W sumie wczoraj był 5dpt to mam taką cicha nadzieję że to może na zakończenie implantacji . . .
Dziewczynki wiecie może czy któraś ciężaróweczka miała takie plamienie?komuś się zdarzyło? Bo nadal mam nadzieję . . .
Aż popłakałam się mężowi w ramie . . .

Ostatnia edycja:
Ewelina po cichu gratuluję:tak: druga kreska bardzo blada ale jest, dziewczynom czasami przy becie ponad 100 nawet nie wychodziła a u Ciebie jest :tak:

Mam nadzieję że mój prg się utrzyma na tym poziomie co jest i będą zarodki i dostanę całe dwa:tak: dostałam odpowiedź z MZ że mrożenie zardoków jest tylko w 5 dobie, więc nie mam jak przekonac doktorka żeby zrobił inaczej... ale niemartwię się tym bo jak tylko będzie transfer to już połowa sukcesu

anuszka bedzie dobrze myśl pozytywnie . czasem sie zdaza takie plamienie podpbno to normalne .
a ja jeszcze nie wierze w to co widze i czekam do jutra z niecierpliwoscią;)

Ewelina jutrzejsza beta to tylko formalność skoro już dzisiaj wyszedł bladzioch, gratki :-)

Gizas kurcze ja nie wiem jak to jest z tym mrożeniem skoro Agaawie embriolog powiedziała, że następnym razem spróbują zamrozić w 3-ciej dobie. Co klinika to inne zasady czy co? :confused:

Anuszka może to implantacja albo podrażnienie od luteiny. Na ciężarówkach są dziewczyny, które nawet krwawiły a są w ciąży więc nie ma reguły :tak:

reklama
Kasik z tym mrożeniem to jest kwestai nagięcia reguł przez klinikę.To jest odpowiedź od pani Dagmary Korbasińskiej z Departamentu Matki i Dziecka w MZ.

Zgodnie z treścią Programu transferowane mogą być zarodki w 2, 3 lub 5 dobie po zapłodnieniu. Jeżeli jednak zaistnieją przyczyny wykluczające transfer w cyklu stymulowanym, wszystkie zarodki powinny być przechowywane.
Przechowywane powinny być jednak zarodki o prawidłowym rozwoju. Ich przechowywanie zaczyna się od etapu blastocysty.

Medalikara super że masz lepszą opiekę nad zarodkami:tak:trzymam mocno kicuki za piękny rozwój i transfer blastusia

Do góry