reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

macie rację. Zaoszczędziłam kasy i czasu:) Ja też nadprogramowo wykonałam genetyczne badania, bo prof nam zlecił. no i wezmę się za te NK.
Jestem pod wrażeniem, że tyle bierzecie laków i Wam się nie mylą które kiedy brać:-). Chyba przed stymulacją i ja zacznę się faszerować witaminami. :) Póki co przeraża mnie myśl o zastrzykach z heparyny i ich tępych igłach:)

reklama
Gizas a jakie masz to DHEA 50 mg? Ja mam 25 Eljot.

Anulla nic się nie bój, dla upragnionego szczęścia tępe igły to pikuś ;-) Ja biorę leki na 3 tury, żeby nie wszystko na raz. Kupiłam sobie taki "segregator" dniowy i codziennie wrzucam tam swoje dawki bo zdarzało mi się, że nie pamiętałam czy wzięłam leki czy nie a tak widzę czy przegródka pusta czy nie ;-)

Jakim pustym i nie zorganizowanym trzeba być człowiekiem? Dziewczyny czy wiecie co ja mądrego zrobiłam. Na rozpisce mam 25 Gonal a na karcie 250!!!! i ja mądry człowiek brałam 25:wściekła/y: dostałam zrypy chociaż pielęgniarka przyznała że mogłam się pomylić bo faktycznie lekarz nie wyraźnie wypisał mi jednostki.Lewy jajnik 6 pęcherzyków od 10 do 6 mm endo 6mm,Prawy pusty.Dziś dostałam 250j i prykaz kontaktu z lekarzem prowadzącym. Raban się zrobił w klinice. Ja w szoku i w nerwach. I teraz co? To sobie na robiłam ot co. Czekam na kontakt z Profesorem.Napisałam w skrócie co na robiłam i czekam na decyzję. Boziu jak można być tak nie rozgarniętym człowiekiem.Za duże tego miałam na głowie w pracy się waliło i w domu do tego IVF ehh głupio się usprawiedliwiam ot co:wściekła/y:
Jestem taka zła, bo wszystko może szlak trafić.

Mimozama trochę namieszałaś ale wcale się nie dziwię, że się pomyliłaś skoro tak było na rozpisce. A nie zastanowiło Cię, że to taka mała dawka i tak dużo zostanie Ci leku? No ale teraz to i tak już po ptakach, można sobie gdybać. A który to dzień stymulacji?

Kasik to 7 d.c a w sumie 6 stymulacji.Dawki mnie nie zdziwiły bo nie wiedziałam jakie w ogóle są, to moja pierwsza styczność z tym lekiem.Zastanowiło Mnie owszem to że tak dużo leku a tak mała dawka, ale bywało że dostawałam leki z których zostawało mi większa część. Cóż stało się, teraz zobaczymy co dalej będzie. Ogólnie dziwi Mnie fakt że nikt nic nie powiedział że słaba ta moja reakcja na leki. Wszyscy tylko że jest ok. i zobaczymy jak dalej rosnąć będą. Nic więcej.

Mimozama, no w sumie miałaś prawo się pomylić, skoro było niewyraźnie napisane. Dlatego w klinice piszą na komputerze żeby nie było wątpliwości. Szkoda tylko leku i twoich pieniędzy, bo jednak za darmo leku nie dostałaś.

reklama
To prawda, darmowy nie był. Dziś podali mi normalną dawkę mam 6 pęcherzyków po 10-6 mm to chyba tak źle nie jest. Mam nadzieję że się je wy stymulują i coś jednak w tym cyklu nam zostanie. Czuje się jak idiotka, jak mogłam tak się pomylić? Czuję że zawiodłam mojego Męża na całej lini i siebie też... Mam nauczkę na przyszłość. Czytać dokładnie i 10 razy pytać o wszystko.

Do góry