reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Bernadtka musisz wierzyć w swoją komóreczkę, może jest bardzo silna i dlatego była tylko jedna. No cóż będziecie mieli jedynaka i będziecie go niesamowicie rozpieszczać. Chociaż w sumie nawet z jednego zarodka może być ciąża bliźniacza więc kto wie ... Tego Ci życzę z całego serducha. Ja też miałam 6 pęcherzyków a tylko 3 komórki, 2 się zapłodniły i cieszyłam się z nich jak wariat bo za pierwszym razem żadna się nie zapłodniła. Będzie dobrze, MUSI BYĆ :-) Trzymam kciuki za sex na szkiełku :tak:

Genna
całe szczęście, że nie zaczęłam na własną rękę brać tego encortonu o by mnie pani doktor wygoniła z gabinetu pewnie ;-)

Anulla niestety nie pomogę w kwestii gastrologa dziecięcego.

Ostatnia edycja:
reklama
Bernadtka, trzymam kciuki za Twojego maluszka żeby był najwyższej możliwej jakości i został z Tobą na 9 miesięcy. Wiem, że to marne pocieszenie i wyobrażam sobie Twoje rozczarowanie, ale trzeba wierzyć chociaż ciężko jest i może akurat ten jedynak zostanie z Wami. Bo to pewnie chłopak jest Wam pisany:-)

Witam:tak:
Magda gratuluję pięknej bety:-), oby wszytsko było w porządku i spokojnych już tylko 8 miesiecy
Bernadetka
szkoda że tylko jedna była dojrzała ale jedna to lepiej niż żadna, trzeba wierzyć że ta jedna da Wam upragnione szczescie. A jakie masz AMH? jaki jest wasz problem?

Ja się kuję gonnapetylem, w czwartek 8 dzień kucia i wizyta, ciekawa jestem kiedy się włączy menopur i gonal f:eek:
A powiedzcie mi ile się czeka na wynik NK? trzeba być na czczo? Bo może bym zrobiła jutro:baffled:

Witam:tak:
Magda gratuluję pięknej bety:-), oby wszytsko było w porządku i spokojnych już tylko 8 miesiecy
Bernadetka
szkoda że tylko jedna była dojrzała ale jedna to lepiej niż żadna, trzeba wierzyć że ta jedna da Wam upragnione szczescie. A jakie masz AMH? jaki jest wasz problem?

Ja się kuję gonnapetylem, w czwartek 8 dzień kucia i wizyta, ciekawa jestem kiedy się włączy menopur i gonal f:eek:
A powiedzcie mi ile się czeka na wynik NK? trzeba być na czczo? Bo może bym zrobiła jutro:baffled:

gizas musisz jeszcze dostać @ , potem jeszcze chwilke bierzesz gonapeptyl, ja zaczynałam stymulke w 8 dc,jeszcze robią badania z krwi zanim zaczniesz stymulke,, zbadają PR i E2, E2 musisz mieć niski żeby zaczą, do 50 j jeżeli jest to zaczna się własciwa stymulka.
co do NK to leć szybko do swojego labo, ja robiłam w szpitalu i tylko raz w tygodniu ustawiali maszynę na te badania, więc musisz podpytać się.

Mi już @ to się kończy, tak jak pisałam miałam przerośniętę endo z poprzedniego cyklu, bo od 1 dc brałam antyki i @ się wstrzymała:baffled:za to miałam plamienia przez cały czas, raz mnie raz bardziej upierdliwe. A 21 dc czyli ostatnia tabletka to już był okres.
Czyli mówisz Genna że jeszcze powinni mi zrobić prg i estradiol:sorry:tak myślałm i chciałam sama nawet zrobić ale zobacze co mi powie dr w czwartek.
Własnie patrze na diagnostykę i nie ma wogóle badania nk w spisie badań:baffled: i tak biorę encorton 5 mg dziennie, a od dnia brania gonalu będe mieć 10 mg. Czytałam artykuł co prawda pobieżnie ale nie jest udowodnione wpływ NK na poronienia:eek:

Diagnostyka i terapia w przypadku poronień nawracających w I i II trymestrze ciąży. Wytyczne Royal College of Obstetricians and Gynaecologists nr 17, kwiecień 2011 - Choroba zakrzepowo-zatorowa - Zakrzepica w ciąży - Choroba zakrzepowo-zatorowa - serw

i te wszytskie badania które są wykonywane to dopiero po nawracjących poronieniach:zawstydzona/y: a aj nawet cienia ciena na teście nie widziałam i bety większej niż 0,1:confused2: mam tylko pc antykardioliodowe, oraz p/c. p. beta-2-glikoproteinie i jak do tej pory wyniki wszytskie w normie:sorry:

Dziś byłam drugi dzień na bioenergoterapii metodą Domancica i mam nadzieję że to pomoże na wszytsko
:-Dnawet na NK, moje AMH i inne dolegliwości

reklama
Genna nie robiłam, w ogóle od dłuższego czasu już nic nie robię, bo mam teraz daleko do labo. Czasem tylko biorę suplementy ale bez DHEA

Kasik po wczorajszej wizycie przynajmniej już wiesz że masz wit D3 na prawidłowym poziomie. Dalej bierzesz wit D 2000?

Gizas ja też tego samego dnia miałam wynik NK, a badania robiłam w szpitalu

Do góry