reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy:-)

Mumisia muminka komoda i organizery kupione w Ikea kupiona komoda była wtedy w promocji za 280 zł z 3 szufladamim jest też taka sama tylko z 4. Kurczę ale nazwy nie pamiętam. A organizery są w różnych kolorach i musisz popatrzeć czy jest w opakowaniu 6 czyli po 2 z każdego rozmiaru. Bo pod taką samą nazwą są różne rodzaje Chyba się nazywają SKUB coś takiego. Kupiłam takie sobie do staniczkow i majteczek i dobrze że wzięłam też dla małego. Podzieliłam na body dł rekaw, body krótki rękaw, spodnie/polspiochy, rampersy, skarpetki. Ale myślę aby takie same kupić na akcesoria higieniczne ;) na waciki, patyczki, sól fizjologiczna, pieluchy tetrowe... w czerwcu będę w Ikea wiec mam czas pomyslec.

Łóżeczko kupione z przesyłką za 163 zł wiec też nie majątek a ma 3 regulacje

A kosmetyki kupiłam z babydream. Mają nawet dobre opinie a nie kosztują tyle co pozostałe. Więc nawet jak małemu się nie spodobają to nie będzie mi szkoda. Pamiętajcie aby chusteczki z babydream nie brać niebieskich! Mają najgorszy skład.

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ika Szwagierka go ma, dziecko teraz dokładnie rok ma więc i gondole przeszła i spacerówkę, ogólnie nie narzekała na nic, ponoć jest ok. Tylko co ważne- ona ma wszędzie windy i podjazdy, nigdzie nie musi go nosić, bo do najlżejszej kategorii nie należy.

Ika chciałam lupo comfort:)) skończyło się na espiro next manhattan - ten sam producent, te same funkcjonalności tylko ładniejsze wykonczenie. Jakby Wam koszty nie grały roli to sobie chociaż obejrzyjcie espiro. My poszliśmy po lupo, mieliśmy kupić dotty (też cały wózek ten sam tylko fajniejsze wykonczenie) a skończyło się na espiro bo jest jeszcze lepszy- ma np większy kosz, ładniej wykonczony, nie z siatki, ma kieszonki w pokrywie gondoli, kieszonki w spacerowce takie na tel i klucze, pokrywa gondoli jest zamykana na zamek, elementy odblaskowe, wszyta moskitiere i w gondoli i spacerowce... hm tyle pamietam. Jak coś to pytaj. Różnica lupo 1650 espiro 2200 ale dostaliśmy że spiworkiem.

I jak aim napisała mega ciężki ale ja to nigdzie nie będę wnosic:p

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Dzięki dziewczyny za opinie. No właśnie kolorystyka nie powala i szkoda, że nie ma moskitiery. Ale na filmiku widziałam, że ma kieszonki :) Niestety budżet mamy trochę ograniczony, więc nie będę za bardzo wybrzydzać. W Świecie Dziecka można za niewiele ponad 2000 kupić już z porządnym fotelikiem. Wydaje mi sie, że to przyzwoita cena. Aaaa i nie będę musiała go nosić, więc waga mnie nie przeraża :)

Ostatnia edycja:
Dla dodatkowej opinii nawet wzięłam dziś go chwilę prowadziłam z dzieckiem w środku i wygodnie było ;)

Ika no to spoko - ja byłam na niego zdecydowana, wzięłam inny że względu na detale ale funkcjonalnie jest to samo i amortyzacja myślę ta sama :) ja akurat lupo rozlozylam na części pierwsze w sklepie i wszystko sprawdzilam:p teraz są wyprzedawane kolory z 2016 więc może znajdziesz dobra cene, ale za 2000 z fotelikiem to już super. My jeszcze kupiliśmy bazę isofix wiec może pominę ile zapłaciliśmy w sumie :D

Aim to dobrze :D [emoji106]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Miasto, typowo-kostka, troche asfaltu, kawałek styranego asfaltu -amortyzacja na nim wydawała się przyzwoita tylko że ja nie bardzo mam porównanie. Mam porównanie ze starym tako to ten tako był beznadziejny i dziecko całe skakało na tym asfalcie z tutaj tak to nie wyglądało, było znacznie lepiej.

Nie wiem czy rodzaj pasa ma znaczenue ale my mamy tu wręcz zalecenie id fizjo, głównie z piwodu pleców i jestvto pas jak hmmm szeroką mega guma rozciagliwa ale nie spina sztywno. Po poprzedniej cc tez miałam używać ale zdarzyło mi się sporadycznie.
Po 1 cc w pl również miałam zalecenie, męka straszna. Szybko odlozylam.

U nas kosmetyki jak zwykle z weledy na start. Mimo alergicznych dzieci, nigdy emolientow nie daje na start bo to szkodzi. Zresztą im mniej tym lepiej. Chusteczki te wodne :)

reklama
IMG_6143.JPG IMG_6145.JPG IMG_6150.JPG IMG_6152.JPG Halo NIKA ? Czy lozeczko dotarlo?:) ja planuje zamowic po weekendzie. Ktory wybralas kolor ? Ja chyba wezme delicy, jest nautralny moze uda sie po kilku mscach odsprzedac. Dotarlam do realnych zdjec wiec dodaje / moze ktoras zainteresuje, bez kryptoreklamy hihi.
To lozeczko ktore mozna miec jako dostawke, kolyske, podniesc jeden bok w razie ulewania, przewiesc sobie do salonu. Mi sie te opcje bardzo podobaja.

Załączniki

• IMG_6143.JPG
    IMG_6143.JPG
    30 KB · Wyświetleń: 78
  • IMG_6145.JPG
    IMG_6145.JPG
    119,1 KB · Wyświetleń: 77
  • IMG_6150.JPG
    IMG_6150.JPG
    81,5 KB · Wyświetleń: 102
  • IMG_6152.JPG
    IMG_6152.JPG