reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy:-)

Maziajka u mnie na rękach usypia ale jak przy cyciusiu zaś nie, inaczej to sam leży a ja koło niego i tak się bawimy. Pewnie jakbym wlasnie potrzebowała rąk to może i bym w chustę się zaopatrzyla, ale wlasnie często nie noszę na rękach.

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja przy młodym nawet o chuście nie pomyślałam, a nosidło było użyte 2 razy jak byliśmy w górach. Ale teraz jest armagedon, dziękuję Bogu za chustę.
Jak Maja płacze, a jej chwilę nie biorę bo jestem zajęta, to ona się rozkręca. Widzę jednak że coś jej wtedy dolega, bo nawet na rękach się długo uspokaja. Dobrze, że ma też chwile wyciszenia.
Dziewczyny jakie macie początkowe zabawki/wyciszacze dla maluchów? Bo my właściwie nic nie mamy, po za przytulanką, zawieszką z dźwiękami i jedną szeleszczącą pluszanką do fotelika.

Ja przy młodym nawet o chuście nie pomyślałam, a nosidło było użyte 2 razy jak byliśmy w górach. Ale teraz jest armagedon, dziękuję Bogu za chustę.
Jak Maja płacze, a jej chwilę nie biorę bo jestem zajęta, to ona się rozkręca. Widzę jednak że coś jej wtedy dolega, bo nawet na rękach się długo uspokaja. Dobrze, że ma też chwile wyciszenia.
Dziewczyny jakie macie początkowe zabawki/wyciszacze dla maluchów? Bo my właściwie nic nie mamy, po za przytulanką, zawieszką z dźwiękami i jedną szeleszczącą pluszanką do fotelika.
Moja jak się drze to nic jej nie uciszy. Od kilku dni działa grzechotka zwykła - odwraca uwagę od placzu.
Karuzele ogląda jak ma humor:D a w wózku książeczkę kontrastowa ma zawieszona to ogląda na spacerach

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Pumelova
wlasnie teraz mam zamiar kupić książeczkę kontrastowa, ale nie wiem jaką.

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

U nas też żadna zabawka nie odwróci uwagi od płaczu. Ale tak to mamy obrazki kontrastowe (szukałam w Google grafika różnych obrazków i wydrukowałam), grzechotkę że sklepu, i maskotki- zwykła panda z mojego dzieciństwa, Żabka z grzechotką którą sama uszyłam i piszczałkę ze sklepu w formie też maskotki. Jest jeszcze jedna maskotka piesek którą uszyłam ale nie wykazuje zainteresowania na razie :p

Ja w empiku kupiłam karty kontrastowe (20 zl) wydały mi się bardziej praktyczne niż książeczka bo wkładam je w różne miejsca: jedną mam w wózku, jedną w łóżeczku kilka w dużym pokoju. Na zabawki typowe myślę że jeszcze zbyt wcześnie. Moja czasem zainteresuje się jakas grzechotka i śmieje się do maskotki krecika, bo czarny [emoji6]

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Emol kupiłam w biedrze , Grześ jak zaczarowany patrzy :) ma dwie grzechotki to mu się nawet podobaja. Taki piszczacy samochodzik, no i karuzela, taka szmatką z metkami-tego jeszcze nie tknal, ma jeszcze kilka zabawek go to dostaliśmy w prezencie. No i oczywiście kilka misi jak na Misia przystało. No ale to trzeba się z nim bawić. Grzechotka już utrzyma i macha ale wali się nią ciągle :) ale i tak najważniejszy w jego życiu jest smoczek.

Napisane na MHA-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry