reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy:-)

Kasiu a które twoim zdaniem najlepsze?
Na tą chwilę to mam 4 paczki pieluch ale rozm 2
Ola jak się urodziła miała 3900g i jedynki były bardzo krótkie przez co kupka i siuski czasami uciekały na plexkini bodziak mokry.
Teraz jednak druga ma być mniejsza i zastanawiam się czy jednak nie zakupić chociaż paczki jedynek

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Olisia jedna paczka jedyneczek obowiazkowo moim zdaniem, a jesli masz gdzies blisko markety to moze faktycznie ocenisz jaki duzy bobas i czy kupowac kolejne 1 czy 2 na szybko po drodze?

W smyku przeceny dziewczyny. Kupilam dwa kaftaniki, komplet z 49 na 30 zl. I skarpety dla starszaka :) ogolnie duzo pieknych sukieneczek i body ale ja narazie kupuje lompki praktyczne a nie tylko ladne ktorych nie bede umiala zalozyc na te male lapcie :)

A ja mam głupie pyt :)

Bo w szpitalu leży sie w tych specjalnych gatkach z mega podpaska. Na wyjscie zakład sie normalne i do nich tez ten większy wkład? No i pozniej w domu w normalnych czy tez tych siateczkowych lepiej?

A drugie- koleżanka poleciła mi tena lady jako ze sa lepiej chłonne niz bella czy cannopolu. Czy któraś mogłaby sie ustosunkować?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ja zuzylam 1 op pampers i zaczęłam dade i to i to jedynki:-) mała miała 3,2 teraz ma 3kg. A ubranka szpitalne ma 62 rozmiar i dobre ma więc dobrze że nie kupiłam 56:D rękawki można podwinac a reszta dobra :-)

Ola W ja mam tą belle i zmieniam co siku, nie narzekam na chłonnośc, zmieniam że wzgl higienicznych. O używam tych siateczkowuch. W domu mam zamiar leżeć naga po tym upale tutaj:D nie wiem jeszcze jak to będzie ale puki mam szwy to będę wierzyć bo tu nie mam jak :// a.w czym wyjdę hmm może w tych siateczkowuch i kiecka na górę jakas.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Ola W wszystko zalezy jest to bardzo indywidualna sprawa nie wiem jak po SN ale ja po CC tych bella uzywalam tylko w dzien cc i dzien po a pozniej juz always zwykle teraz tylko wkladki a jesten tydzien po CC.

Majtki kupowalam hartmana wielorazowe i dalej w nich chodze ze wzgledu na rane i opuchlizne po CC.

Co do pampkow wlasnie z rossmana 1 mini sa najbardziej mi pasuja dada ale tak jak Kasiulka pisze dziecko robi kupe co chwila wiec co chwila sie przebiera.

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

Tak jak Maziajka pisze. Krwawienie jest indywidualne. Ja teraz dalej mocno krwawie. Albo jest tak ze pol dnia prawie nic, a pozniej mnie zalewa.
Ze szpitala wyszlam juz w zwyklych bawelnianych majtkach i podpasce always na noc. W tych dlugich podpaskach nocnych chodzilam do wczoraj. Teraz mam zwykle

reklama
Mi koleżanka ostatnio mówiła że tych wielkich podkładów używała całe 6 tygodni. Na mniejsze miała za duże krwawienia.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry