reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy:-)

Integral chyba też od nich kupowałam. Czekałam tydzień na przesyłkę :/ dość długo i do tego nie było Tetry która wybrałam to dali mi losowa. zamiast zadzwonić, a i tak się naczekalam.

Wolałam firmę flaming bo tam następnego dnia miałam tel ze jedej rzeczy nie maja w danym kolorze a nie chcą zwlekać z przesyłką i który kolor może być alternatywą. I wysłali już tego samego dnia co był tel.

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Misiaaa piękne to!! Powagą, cudo.

Kasia. Do pepuszka nic. Mam octenisept i gaziki spirytusowe ale przy synku nie używaliśmy. Mam eferalgan w czopkach od urodzenia i w sumie sporo pl śmieci na wszelki wypadek. Nie z powodu małej. Np fiolet czy nadmanganian, węgiel, smecte etc.
Do pielęgnacji używam minimum. Chusteczki wodne albo takie hmm jak chcesz to sprawdzę bo nazwy nie pamiętam :/ kosmetyki to zaczynam z weleda, teraz jeszcze mam aveeno. Wlewa mój do wanienki i tym przemywa. Koniec. Do pupy nic. Jak juz to mam zielony linomag bądź bephanten. Jak jest odparzenie to używam ten krem żółty Metanium, jest świetny. Ciemieniuchy nie mieliśmy. Na kolke ( syn miał nietolerancje laktozy wiec colief od lekarza) mam windi i bobotik forte. Wit d3 to np.juvit.
Bardzo dobre kosmetyki to hipp, teraz był taniutko w Tesco. Nie ma konserwantów i ładny skład. Pasta do ząbków z ziajki, ta co Sroka poleca.

Ogólnie używam minimum z tym, że mam w domu przygotowane w razie, bo nasze pl sklepy różnie są wyposażone. Choć apteczne internetowe działają swietnie.

Dobrze odpisalam, czy namieszalam?

Kupiłam dziewczyny kocyk i poduszkę do wózka, z wiosenno jesiennym wypełnieniem od flaminga24 na allegro. W czarne koty i czerwonym minkiem. I jeszcze 2flanele duże w czarne koty (beda używane jako prześcieradło do wozka)i jedna w szaro -zółte grochy. Tak jak pisałam. Już kupowałam u niego i w świat dziecka. :)

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Wczoraj na szkole rodzenis pani mówiła że nie polecają używania żadnych kosmetyków, tylko czysta woda i olej kokosowy albo inne naturalne oleje., co do nawilzanych chusteczek to tylko water wipes, nawet żadnych antyseptykow do pępka.A maść na odparzenia tylko wtedy gdy one wystąpią, żeby nie używać maści zapobiegawczo no i jak już jest to odparzenie to użyć maści ze 3 razy a nie non stop. Jak dla mnie podejście ok bo na siebie też nie wrzucam nadto kosmetyków to i nie będę na małą.

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

Kasia dlatego my nie używamy, tylko powiem Ci ze gadanie to jedno a własne dzieci z osobliwymi potrzebami to drugie.
Pamuetaj jeszcze o soli fizjo :)

Nie tylko te wodne są dobre. Są inne, może z dodatkami ale takimi na mega plus i bez konserwantów i innych śmieci.

reklama
IMG_7855.jpg
Wpadam tu jak burza z glownego watku popatrzec co kto kupil :)
Podusie do gondoli i lozeczka widze jednak jakies macie....?? :) nie mam i chyba cos kupie , moze jakies bambusowe...
Wczoraj doszla mi paczka z Poofi , poducha do karmienia organiczne wlokna oraz dwa przescieradelka do gondoli bambusowe. Mysle ze na lato sie sprawdza. Kolory moze bez szalu ale najwazniejsze ze przyjazne chyba dla skory.
Kupilam tez rozek la millou penguin pepe , wydaje mi sie jego grubosc ok - kupilam za polowe ceny uzywany i jest idealny stan.
Oraz kupilam otulacz Tulik od tej samej babeczki tez super stan ale rozmiar S i zdaje mi sie byc malenki.
Ps dzis sprzedalam swoja kure babci dany. Mialam velvet mint la millou. No nie przypdla mi do gustu, nie widzialam opcji jej wykorzystania jako poduche do karmienia.

Załączniki

• IMG_7855.jpg
    IMG_7855.jpg
    124,7 KB · Wyświetleń: 517
Do góry