reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy:-)

Patuszka mnie również nikt nie pyta. Tylko 'jesteś już przygotowana na nadejście małego' to wtedy mówię ze jeszcze to i tamto muszę kupić... Ale i tak wątpię aby pamiętali, dlatego żadnych skoczków czy gryzakow nie kupuję bo tego to na pewno dostanę, do tego też coś co nie będzie mi potrzebne.

A co do kierownicy, podnioslam sobie ją wyżej. Widać koło nad kokpitem ale cóż, tak wygodniej i bezpieczniej.

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
reklama
Ja niestety też siedzę na maksa przy kierownicy bo nie dosyć ,że jestem niska to mam krótkie nogi a poduszek w moim samochodzie nie mogę wyłączyć:o
Jeśli chodzi o niedrapki to mam ze 3 pary ale mam dużo pajacy (piżamek) których rękawy są zakończone takim wywijanym mankietem w formie niedrapka.

Dziewczyny zamiast niedrapek skarpetki też dadzą radę. Wiele koleżanek narzekało, że niedrapki spadają i ratowały się właśnie skarpetkami. Ja mam niedrapki ale tylko dlatego że trafiłam na promocję w smyku i kupiłam komplet 3 par za kilka zł.

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Dziewczyny zamiast niedaleko skarpetki też dadzą radę. Wiele koleżanek narzekało, że nie drążki spadają i ratował się właśnie skarpetkami. Ja mam nie drążki ale tylko dlatego że trafiłam na promocję w smyku i kupiłam komplet 3 par za kilka zł.

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom
Monti, na pewno masz nie drążki[emoji23][emoji23][emoji23]?? Uwielbiam słownik w telefonie[emoji6]
Domyślam się, że niedrapki[emoji6][emoji6]

hahaha niedrążki :D

w smyku trzeba polować na promocje, chociaż sama tam za wiele nie kupiłam to na necie są często promocje których nie ma w sklepie. Ten sam produkt jest połowe tańszy online :/ ostatnio tak grę kupiłam

misia no właśnie jak ja to czytałam to otoczka ma nie wchodzić dlatego zgłupiałam :/
tzn ja mówię o tym do mierzenia rozmiaru lejka - rozumiem że jeśli chodzi o osłonkę to się inaczej dobiera?
tu jest o dobieraniu lejków:
upload_2017-6-8_21-49-21.png

aga km jak sie ma dużo czasu to można :p

Załączniki

• upload_2017-6-8_21-49-21.png
    upload_2017-6-8_21-49-21.png
    31,9 KB · Wyświetleń: 592
Pumelova to nam mówiła babka z medeli że trzeba dodać z centymetr minimum. Do tych lejkow właśnie. Nie wyobrażam sobie brodawki 30mm , sama myślałam że mam duże a według tego to najmniejsze za duże.
Za to skusiłam się na poduchę do spania. No myślałam, że się obede bez, ale znudziło mi się zwijanie kocyka.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Pumelova to nam mówiła babka z medeli że trzeba dodać z centymetr minimum. Do tych lejkow właśnie. Nie wyobrażam sobie brodawki 30mm , sama myślałam że mam duże a według tego to najmniejsze za duże.
Za to skusiłam się na poduchę do spania. No myślałam, że się obede bez, ale znudziło mi się zwijanie kocyka.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom
A to ciekawe. Zobaczę co mam w laktatorze a nóż pasuje. To po cholerę tak napisali:p

Ale poczytałam że rozmiar oslonek nijak się ma do rozmiaru lejka bo osłonki mają ściśle przylegac więc już nie ważne;-)

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
reklama
Zastanawiam się czy iść do biedry czy nie, mam mało czasu a ta mi najbliższa to rozchodzi się asortyment bardziej niż w Lidlu hmmm...

Pytanie o osłonki:
Przymierzyłam i mój sutek dochodzi tylko do ok połowy długości tego wgłębienia. Co to znaczy? Mam rozmiar S osłonek więc ciężko będzie kupić mniejsze. Domyślam się że powinno całe wgłębienie być wypełnione i sutek dochodzić do jego końca? Mam zbyt mało wystające brodawki? Czy wszystko ok?
A to ciekawe. Zobaczę co mam w laktatorze a nóż pasuje. To po cholerę tak napisali:p

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Pumelova na warsztatach bezpieczny maluch bylo stoisko medeli, babka rozdawala takie miarki (otwory wielkosci lejkow medeli) i mowila ze w otwor ma wejsc brodawka + troszke otoczki.

Do góry