reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy:-)

1. Nie, ale naszykowana będzie w domu do dowiezienia w razie czego.
2. Właśnie też miałam nad tym dylemat i ostatecznie nie biorę.
3. Wiem, że jeżeli będziesz w szpitalu te 3 dni (najkrócej jak się da po porodzie siłami natury) to trzeba mieć ze sobą 2 paczki po 10 sztuk w opakowaniu i styknie.
Sądzę, że jak bierzesz rożek i chcesz, żeby dziecko w tym spało to kocyk w szpitalu się za bardzo nie przyda - chyba że do wyjazdu, żeby przykryć dziecko w razie niższych temperatur na dworze.

Ogólnie nam na szkole rodzenia radziły kobitki, żeby po powrocie do domu przejść na zwykłe podpaski, które nosiłyśmy w trakcie miesiączek bo są wygodniejsze i bardziej chłonne + te majtki wielorazowe.

reklama
Mamueia tak te majtki wielorazowe sa super szczegolnie po cc rana oddycha nic nie uciska ja dosc dlugo uzywalam.
Paczek belli mam 1 i pewnie bede uzywaz tylko 1 dzien potem mam inne fajniejsze.Ale moj szpital chce tych bella to wzielam.A w domu to juz zwykle always.

Smoczka i butli nie biore zamierzam cycem karmic jak z jasiem a w razir W to u nas daja.Butle i mleko.

Kocyka i rozka nie biore bo w moim szpitalu jest megaaaa goraco i to w czym ja zawina wystarczy.

Ja w ogole wszelkie podpaski i podklady bede miec w reklamowce mam cc wiec przez chwile beda mnie polozne "obrabiac" maz da im rekalamowe a nie beda mi w torbie grzebac:p

Misia w moim szpitalu na liście jest 10 podkładów 90×60 oraz 3-4 opakowania bella mama.

Smoczka wg szkoły rodzenia mojej nie dajemy na poczatku, butelki nie biorę.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Aha tam chyba jest rozmiar uniwersalny bo one sa tak rozciagliwe ze moj chlop by w nie wszedl:D

Ja akurat kupowalam internetowa u Justinex .U mnie wiocha ale pewnie w wiekszym miescie gdzies w aptece dostsniesz.
Ja je na prawde polecam kazdemu.

Dziewczyny co sądzicie i czy może któraś miala/ używała..pas poporodowy..Proszę o wasze opinie

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Alex nam odradzali na szkole i fizjoterapeuta też odradzał. Na pewno w pologu nie poleca, a potem też nie bardzo. Mięśnie się oslabiaja. Ja uważam że jedyne jego użycie to na kilka godzin na wyjście, żeby dobrze się w kreacji prezentować.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja też się zastanawiałam nad pasem...ale z tego co wiem to wszystko co za bardzo uciska w okolicach brzucha nie jest zdrowe.

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry