reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy:-)

Pumelova ponoć na początek nie koniecznie z płynem, na szkole rodzenia mówili żeby raczej bez. Ja miałam w płynie do prania i do płukania. Potem podwójne płukanie :)

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny - gratuluje zakupów )
wogle nie pomysłam o "karmikach" ..mam gdzies poprzenie - ale musiałabym je "odkurzyc"..tylko wtedy biust mi tak nie urósł jak wtedy ...

pumelova - sliczny wózek ...gratuluje zakupów
i wszytkim pozostałym dziewyczom tez...

aga_k_m - a Ty masz już swojego X landera ? zadowlona jests z zakupu ??

Jenny - mam od prawie 2 tyg [emoji3]. Czy zadowolona jestem - jeszcze nie wiem [emoji1]. Ale prezentuje się super [emoji4] - żadnych uszkodzeń, rysek (bo ja używanego brałam [emoji6]. Poprzedni właściciele bardzo o niego dbali. Spacerówka była używana zaledwie 2/3 miesiące, i co by nie tracić na wartości całego wózka woleli sprzedać [emoji6]).

Pumelova - tez mam ten otulacz od Hubiworld (szaro pudrowe ptaszki) [emoji5]. Cienki taki, ale na lato jest idealny - tak myślę [emoji6].
I kupiłam u Hubiego tez ta pościel bawełna/minky we wzór łowicki/mięta [emoji5]

Ostatnia edycja:
Aga km ja wzięłam pudrowy róż otulacz:D a pościeli nie kupiłam bo mamy dostać od znajomych zestaw a i tak nie potrzebujemy na początek.

Dzięki Alex, super te linki!

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Póki co musiałam już kupić dwa staniki, biust urósł z 65F do 65I i mam nadzieję, że już więcej rósł nie będzie[emoji26][emoji26] Mam dwa z Alles Mama usztywniane (jeden z obwodem 70, bo brzuch był u góry - teraz troszkę opadł i kupiłam 65). Dodatkowo mam miękki na fiszbinach z Esotique 70G, w outlecie w Gdańsku był w promocji po 32zl, żal było nie brać, najwyżej po domu bedzie[emoji23][emoji23] Bardzo podoba mi się ten pudroworozowy z hm, ale mogę na niego tylko patrzeć[emoji6]
1494304523-aaaaaa.jpeg

1494304534-aaaaaa.jpeg

1494304662-aaaaaa.png

Ostatni to esotiq.

Całkiem miękki kupię najwyżej w ostatnim chwili, nie cierpię takich staników[emoji24][emoji24][emoji24]

Zdjęłam materiałowe elementy z wózka (czytaj nieco go rozkręciłam śrubokrętem[emoji6]) i oddałam do pralni. W mojej mają jakieś specjalne preparaty dla dzieci[emoji106]

Muszę zamówić pieluszki bambusowe, oglądałam niedawno w Akpol Baby w Gdańsku i rzeczywiście były niesamowicie miękkie...
Kupiłam rożek w sklepie stacjonarnym (na szczęście), chyba miałam zaćmienie umysłu i wzięłam kolorowy. Patrzę na niego od 2 dni i mam go dość, muszę go wymienić na jakiś szary czy inny bardziej neutralny[emoji16]

Pytanie do bardziej doświadczonych Mamusiek - chce kupić fotel uszak do karmienia, dobry pomysł?? Mam głęboki narożnik i obawiam się o swoje plecy...

Butelki mam z TT (dostałam w prezencie) i sama wcześniej kupiłam 2 z aventa w promocji 1+1.
Wiem, że wszystko można w razie czego kupić... Tylko że wtedy się bardzo przepłaca. Bratowa potrzebowała koniecznie 1 maja osłonki na sutki i w aptece dyzurujacej były po 49zl jakiejś zwykłej firmy, nie medela czy avent. Musiała też dokupić podkłady Bella mama i były po 6,95, a wcześniej kupiła w zwykłym sklepie po 4,00. Niby wszystko jest dostępne, ale wydaje się znacznie większą kwotę...

Wczoraj padło mi na mózg, kupiłam jeansy dla niemowlaka[emoji23][emoji23] na szczęście 3-6miesiecy[emoji16][emoji16] Pewnie nigdy ich nie ubiore, ale musiałam je mieć[emoji12]

U nas też póki co gwiazdki królują, zresztą gdzieś od ponad roku mam gwiezdne mieszkanie[emoji6] Teraz myślałam o jakiejś zmianie wzoru, muszę Pintersta więcej przeglądać[emoji6]

Ostatnia edycja:
reklama
Aga_k_m uwielbiam wzory ludowe, mam kubek termiczny pokrowiec na tablet, telefon, a nawet pojemnik na chusteczki.
Patuszka mu wczoraj przyszły używane dżinsy 56, 62, 68 też chyba nigdy nie użyje, ale są super.
Linoone ja mam poduszkę do karmienia i pałam całą jakaś się bardziej puszysta zrobiła. Nie wiem jak wypełnienie rogala, u mnie są jakieś kuleczki.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry