reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy:-)

Pumelova ponoć na początek nie koniecznie z płynem, na szkole rodzenia mówili żeby raczej bez. Ja miałam w płynie do prania i do płukania. Potem podwójne płukanie :)

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny - gratuluje zakupów )
wogle nie pomysłam o "karmikach" ..mam gdzies poprzenie - ale musiałabym je "odkurzyc"..tylko wtedy biust mi tak nie urósł jak wtedy ...

pumelova - sliczny wózek ...gratuluje zakupów
i wszytkim pozostałym dziewyczom tez...

aga_k_m - a Ty masz już swojego X landera ? zadowlona jests z zakupu ??

Jenny - mam od prawie 2 tyg [emoji3]. Czy zadowolona jestem - jeszcze nie wiem [emoji1]. Ale prezentuje się super [emoji4] - żadnych uszkodzeń, rysek (bo ja używanego brałam [emoji6]. Poprzedni właściciele bardzo o niego dbali. Spacerówka była używana zaledwie 2/3 miesiące, i co by nie tracić na wartości całego wózka woleli sprzedać [emoji6]).

Pumelova - tez mam ten otulacz od Hubiworld (szaro pudrowe ptaszki) [emoji5]. Cienki taki, ale na lato jest idealny - tak myślę [emoji6].
I kupiłam u Hubiego tez ta pościel bawełna/minky we wzór łowicki/mięta [emoji5]

Ostatnia edycja:
Aga km ja wzięłam pudrowy róż otulacz:D a pościeli nie kupiłam bo mamy dostać od znajomych zestaw a i tak nie potrzebujemy na początek.

Dzięki Alex, super te linki!

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Póki co musiałam już kupić dwa staniki, biust urósł z 65F do 65I i mam nadzieję, że już więcej rósł nie będzie[emoji26][emoji26] Mam dwa z Alles Mama usztywniane (jeden z obwodem 70, bo brzuch był u góry - teraz troszkę opadł i kupiłam 65). Dodatkowo mam miękki na fiszbinach z Esotique 70G, w outlecie w Gdańsku był w promocji po 32zl, żal było nie brać, najwyżej po domu bedzie[emoji23][emoji23] Bardzo podoba mi się ten pudroworozowy z hm, ale mogę na niego tylko patrzeć[emoji6]
1494304523-aaaaaa.jpeg

1494304534-aaaaaa.jpeg

1494304662-aaaaaa.png

Ostatni to esotiq.

Całkiem miękki kupię najwyżej w ostatnim chwili, nie cierpię takich staników[emoji24][emoji24][emoji24]

Zdjęłam materiałowe elementy z wózka (czytaj nieco go rozkręciłam śrubokrętem[emoji6]) i oddałam do pralni. W mojej mają jakieś specjalne preparaty dla dzieci[emoji106]

Muszę zamówić pieluszki bambusowe, oglądałam niedawno w Akpol Baby w Gdańsku i rzeczywiście były niesamowicie miękkie...
Kupiłam rożek w sklepie stacjonarnym (na szczęście), chyba miałam zaćmienie umysłu i wzięłam kolorowy. Patrzę na niego od 2 dni i mam go dość, muszę go wymienić na jakiś szary czy inny bardziej neutralny[emoji16]

Pytanie do bardziej doświadczonych Mamusiek - chce kupić fotel uszak do karmienia, dobry pomysł?? Mam głęboki narożnik i obawiam się o swoje plecy...

Butelki mam z TT (dostałam w prezencie) i sama wcześniej kupiłam 2 z aventa w promocji 1+1.
Wiem, że wszystko można w razie czego kupić... Tylko że wtedy się bardzo przepłaca. Bratowa potrzebowała koniecznie 1 maja osłonki na sutki i w aptece dyzurujacej były po 49zl jakiejś zwykłej firmy, nie medela czy avent. Musiała też dokupić podkłady Bella mama i były po 6,95, a wcześniej kupiła w zwykłym sklepie po 4,00. Niby wszystko jest dostępne, ale wydaje się znacznie większą kwotę...

Wczoraj padło mi na mózg, kupiłam jeansy dla niemowlaka[emoji23][emoji23] na szczęście 3-6miesiecy[emoji16][emoji16] Pewnie nigdy ich nie ubiore, ale musiałam je mieć[emoji12]

U nas też póki co gwiazdki królują, zresztą gdzieś od ponad roku mam gwiezdne mieszkanie[emoji6] Teraz myślałam o jakiejś zmianie wzoru, muszę Pintersta więcej przeglądać[emoji6]

Ostatnia edycja:
reklama
Aga_k_m uwielbiam wzory ludowe, mam kubek termiczny pokrowiec na tablet, telefon, a nawet pojemnik na chusteczki.
Patuszka mu wczoraj przyszły używane dżinsy 56, 62, 68 też chyba nigdy nie użyje, ale są super.
Linoone ja mam poduszkę do karmienia i pałam całą jakaś się bardziej puszysta zrobiła. Nie wiem jak wypełnienie rogala, u mnie są jakieś kuleczki.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry