reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy:-)

Morela moja koleżanka używa butelek dr Browna i jest zachwycona, mówi że żadne inne nie wchodzą dla niej w grę. Jak wcześniej stosowała butelki antykolkowe zwykłe z tą dziura w smoczku to jej córa miała kłopoty z brzuszkiem. Jak tylko przedstawiła się na dr Browna wszystkie problemy jak ręką odjął.

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom
Ja tez uzywalam wielu butelek, ale przy kolkach i ulewaniach jedyne ktore sie sprawdzily to dr browns wlasnie, tez bede je kupoac i medela calma. Po okresie kolkowym przejde pewnie na butelki szklane, bo wydaja mi sie zdrowsze.

Co do smoczkow to Dziewczyny nie wiem wlasnie ktore wybrac, coreczka uzywala avent- taki jej kupilismy pierwszy i nie chciala juz innych pozniej;) ale on nie jest anatomiczny, moze pomozecie na co sie zdecydowac:)

Ostatnia edycja:
reklama
Liluli tak, dokładnie taki tylko inny kolor. Był ekstra, ale sis często brudzil nam..wiesz jakby łapał klaki kotów np.

Pola te co podałam moim pasowały a byli wybredni. Różnie to jest.. Czasem maluch przyjmie cokolwiek. Pamiętam na sieroniowkach większość się zalila, że smoczki wypadają i są płacze.. U nas Lovi zdecydowanie przez główkę najlepszy. Ale tarcza w nuby świetna. Z aventu, tt wypadały i wrzynaly się w buzię.

Nie miałam nigdy butelek z chicco.

Lilith ale ja nie należę do drobnych, przed ciąża miałam w pasie niecałe 80 [emoji14]

Muszę jutro ogarnąć to wszystko co napisalyscie o tych butelkach:o

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja tez mam sterylizator cudna rzecz przy 1 nie miala i nie wiem jak zylam ciagle lapy parzylam. Mam aventa elektryczny swietny duzy wszytko sie miesci.
Butelka medela calma polecam super jak Kasiulka pisze.
A potem mialam awenta.
Smoczki difrax a bardzo mocne i twarde jakby co moj starszak teraz go ma.

f2w3rjjgvtrkt7iq.png

Truskawka szczesciaro :)

Monti, dziecko samo sobie kontroluje moc bujania i nawet takie mocne nic mu nie zrobi. Musi już być większe ze swoją siła by tak się rozbunac.

Pumelova świetna kiecka, ta pierwsza baardzo mi się pidoba. Gdzie Ty masz te 95cm??

Marcysia mam kilka ale musisz sprecyzować czy chodzi o woombie czy np rożek, bo nie wiem o jakim typie mowa.

Aaggaa wiesz czemu taktanio? Bo czasem to podejrzane [emoji14] zwracaj na to uwagę.

Dziś przyszło:
Zobacz załącznik 797541
To pierwsze, bo najpewno nie o rożek, nie wiedzialam ze tak to sie nazywa. Rodze w lipcu wiec chcialabym cos przewiewnego, w co moge bezpiecznie zawinąć bobasa :) jak mozesz cos polecic to poproszę [emoji2]

Lilith teraz przeczytałam jeszcze raz bo wczoraj na spaniu czytałam - gonię Cię :D ale mi tak 2 tygodniowo przybywa narazie, więc 102 będę miała za jakieś 4 tyg [emoji14]

zanotowałam wszystko co napisałyście o butelkach i smoczkach :D jesteście super :D nie wiem co bym zrobila gdyby nie to forum :D

wczoraj byłam w ten czarnej sukience na parapetówie, wygodna fajna. generalnie wszystkie 3 to jest ten sam krój :D:D:D

ja wczoraj dostałam od kumpla karton z ubraniami w różnych rozmiarach, w sumie 38 sztuk wszystkiego (z internetem oglądałam czy to są pajacyki czy śpiochy :D:D) za ok 100zł :D nie wrzucam wszystkiego, ale zaraz zedytuje posta i wrzucę 2 prześliczne sukieneczki :D
1488619861-aaaaaa.jpeg

Ostatnia edycja:
Pumelova ale śliczne! Co prawda mało praktyczne ale urocze :p

Ja się uczyłam na zasadzie prób i błędów, kupowałam raz to raz tamto no i forum i doświadczenia innych mam. Musisz pamiętać, że to co dobre dla jednej juz niekoniecznie dla drugiej i pewnie sama będziesz eksperymentować.

Marcysia my mamy każdy rodzaj.
Mam woombi i ten sprawdzał się świetnie ale dla mnie tylko orginalny i ten na lato czyli oddychajacy.
Mam zwykły prosty otulacz do wózka ze swaddla.
Polecam zwykła dużą 120x120 bambusowa musline do owijania a jak nie masz tyle cierpliwości to możesz kupić w tkmaxxie bagi do otulania czy kocyki, one mają rzepy, chowalnik na nóżki czasem na rączki.

Te np są tymi prostymi. Mnie denerwował rzep ale na początek był Oki.

Ciężko doradzić mi firmami bo nie wiem co jest dostępne u Was i pod jaką nazwa.

Pumelova, w późniejszej możesz więcej nabierać bo maluszek nabiera tłuszczyku i my jesteśmy bardziej głodne etc.
Jak u Aaggaa w życiu bym nie powiedziała, że wy takie chudzinki mialyscie taka wagę czy ilość cm, choć wiem ze waga nje jest odzwierciedleniem naszego wyglądu.

Załączniki

• SwaddleMeHeader.jpg
    SwaddleMeHeader.jpg
    53,4 KB · Wyświetleń: 91
Lilith takich zwykłych body śpiochów nie robiłam fot:D wiesz od czegoś muszę zacząć więc wasze opinie bardzo pomagają:)
Kurde nie strasz że szybciej przybierzemy:o ja się nawet pilnuje ale ostatnio mega głodna jestem. Ale wszystko przed nami, tak mi się podoba mój brzuszek że może rosnąć[emoji38]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry