reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy:-)

Monti dokładnie to samo mówiła moja koleżanka :)

Wiadomo zawsze u każdego co innego się sprawdzi tak naprawdę :)

reklama
No domyślam się, że ile dzieciaczków tyle rozwiązań [emoji4] ale to dobrze wiedzieć, bo do tej pory miałam tylko jedna mega pozytywną opinię [emoji4]

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Używałam tych starszych Brownow. Te Optionsy są nowe, z możliwością używania butelki bez wkładu.
One mają takie minusy, że mogą przeciekac, trzeba uwazac. Przy kolce są najlepsze. Dex miał nietolerancje laktozy, silne ulewanie i kołki przy butlach tych od razu lepiej. Przerabialam Aven, Nuk, Mama, TT.
Tylko mycie może być kłopotliwe, mąż się tym u nas zajmował i mówił, że trochę roboty jest :p

Sterylizator tez wystarczy zwykły, do mikrofali a nie wycudaczony.
Elektryczne ponic często się psują.

My musimy mieć dużo butelek, jeszcze biorę zestaw 4 wiec Medela mimo, jz świetna to do naturalnego karmienia a nie typowo butlowego i kolkowego. A za drogo by 10 kupować.

Smoczki do buzi kupujemy z nubi bo tarcza ekstra i lovi plus Mam takie ekstra lekkie. Z tym są cuda.. A jednak maluszek ma silną potrzebę ssania a smok ciężko utrzymać. Tak więc te z dużą głową są świetne.
Mieliśmy jeszcze jeden, który malemu pasowal, taki cały z gumy z dziura w środku, chyba z chicco..
300_01_1147.jpg
14708265286065170-jpg-gallery.big-iext42784119.jpg
smoczek_lovi_trendy.jpg

Załączniki

• 14708265286065170-jpg-gallery.big-iext42784119.jpg
    14708265286065170-jpg-gallery.big-iext42784119.jpg
    40,2 KB · Wyświetleń: 327
  • smoczek_lovi_trendy.jpg
    smoczek_lovi_trendy.jpg
    64,7 KB · Wyświetleń: 325
  • 300_01_1147.jpg
    300_01_1147.jpg
    311,4 KB · Wyświetleń: 332
A tk faktycznie lepiej jak juz nie musza miec pozniej rurki odprowadzajcej powietrze. Zle sie ja myje i ta "krateczke" tez

Ja wlasnie kupilam ten chicco Lillth

Sterylizator mówisz Lilith. Hmm przy Lenie nie używałam. Myłam tylko w gorącej wodzie butle chociaż Lena nie była alergikiem ani nic z tych rzeczy.

f2w3rjjgy5cue5bk.png

Jeju jakie wy obeznanie macie ja jestem sto.lat za murzynami:D

Butelki to.nie wiem kupie.max 2 na poczatek..zamierzam karmic piersia to wiecej mi nie bedzie potrzeba ..z jasiem tez mialam 2 bo on w ogole nie butelkowy byl czasami jakas herbatke czy wode.A potem niekapek juz byl.A jakby co to dokupie.

010igov35ye70zfx.png

Morela ponoć minimum pierwsze 3m należy sterylizowac ale ja ekspert nie jestem więc ciężko mi powiedzieć. Przy Judi gotowalam w garnku :)

Kasiulka czyli dobrze pamiętam :p on był bardzo fajny, lekarze przy wczesniakach tez je polecają :)

Maziajka na niekapek przechodze w 4m. Z każdym maluszkiem tak robiłam, im szybciej tym lepiej a wybór ogromny i tu też.. Co maluszek to inne upodobania.

Pumelova we wtorek się zmierze ja ale ostatnio było mało, 102 cm

Ja dawno temu to butelki wrzadkiem zalewalam i tyle. Chyba tylko za pierwszym razem gotowalam. A butelki mialam takie wygiete w banana. Byly swietne, tylko do tego termosu sie nie miescily.

Napisane na LG-P760 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry