reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy:-)

Lilith piękny kocyk :-) muszę wreszcie wybrać się do sklepu z materiałami i zakupić dla mojego szkraba jakieś ładne materiałki :-) kupiłam przez internet gotowy kocyk z Baby One ale jakoś w realu mi do końca nie podpasował...

reklama
Dziewczyny- łopatologicznie proszę - czy kocyk dla dziecka musi być lub powinien z jakiegoś konkretnego materiału lub z jakiegoś nie powinien/nie może być? Np kocyk polarowy?

Lilth cudowny!!!

Aim przyda sie kazdy. Na jesien z polaru bedzie super
Na lato kupilabym baweniane i pileuchy takie duze bambusowe
W suerpniowe wieczory tez w sumie przyda sie polarowy/misowy/ minky

Ostatnia edycja:
Dziewczyny- łopatologicznie proszę - czy kocyk dla dziecka musi być lub powinien z jakiegoś konkretnego materiału lub z jakiegoś nie powinien/nie może być? Np kocyk polarowy?
Aim u mnie z coreczka(urodzila sie w kwietniu - wiec juz bylo cieplo) najbardziej sprawdzily sie kocyki ze 100% bawelny, a juz najnajbardziej taki cieniutki z jednej warstwy bawelny z tesco, tydzien temu widzialam takie w krk w tesco na kapelance (biale z misiem), wiec na pewno kupie. W lato bardzo czesto przykrywalam (np na spacerze) pieluszka tetrowa, kupilam juz teraz taki nowy wynalazek: pieluchy tetrowe muslinowe i sa super (duzo milsze niz zwyczajna tetra). Polar jest zdecydowanie za cieply na lato, minky jak byla malutka nie okrywalam,jest milusi, ale tez sztuczny (teraz napewno kupie minky kocyki, ale nie wiem czy sie sprawdza- jak bedzie zimno, to mozna dziecko przykryc,czy polozyc na nim dzidziola na podlodze).

Edit: tak jak Kasiulka napisala, pieluchy bambusowe tez beda super (juz tez kupilam fajne;)

Kasiulka my też tylko te większe lubimy :)

U nas kocyki będą w każdej postaci, bo na nich uczymy się szyć. Czy z wypełnieniem, czy bez, z minky, polaru, bambusa, bawełny. Czescrobie większą na dłużej i do łóżeczka a cześć ta pierwsza mini do wózka np :)

Kupiłam zawijaniec z merino woola dziś, czekam aż przyjdzie. No i te 120x120 bambusowe szmatki z Aa :)

Dziękuję serdecznie za proste i jednoznaczne odp :D

Ja dziś przez telefon wielkie zakupy robię, prawie dla każdego, właśnie zdałam sobie sprawę że mężowi tylko nic nie kupiłam :p może mu nie będzie przykro :p dla młodego naklejki na ścianę, dla świnki hamaczek do klatki a dla siebie torebkę i maskę do włosów :D

reklama
Aim - apropo świnki [emoji23]. Moja teściowa oszalała na punkcie naszego prosiaka, i jak byl u niej ostatnio prawie 2 tyg... To pokupowala mu jakieś zabawki z drewna (do ostrzenia zębów), biały namiot z futerkiem do klatki (rewelacja do czyszczenia [emoji34]), masę dziwnych ziół i traw, neutralizatory do klatki, mixy owoców suszonych, i.. Różne dropsy (o których jej kiedyś mówiłam, że on tego nie lubi... Ale wzięła inne smaki i liczy na to, że mu się odwidzi) [emoji1][emoji1][emoji1].
Ale jeżeli chodzi o jakieś zakupy dla wnuczki... To cisza.. Standardowo dostaje na urodziny, Mikołaja i święta [emoji319].

Do góry