reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy & wyprawka dla mam i fasolek

Ewcia ja tez nie planuje smoczka uzywac, jeden dla proformy kupie, jakbym sama z dzieckiem jechala i placz byl w aucie, ale nie mam zamiaru dziecka do zlego przyzwyczajac a smoczek do niczego dobrego nie prowadzi. Te kubeczki mozna juz stosowac u niemowlakow?

Next ma super ciuszki i ja tez planuje od nich zamiawiac co do rozmiarow w endo pamietam, ze dla nas byl problem, ze jest 140 a pozniej 152 a nie mam 146. Ja w endo na prezenty kupuje bo nie jest tak popularny jak smyk czy h&m, fajnie na prezent dac cos zabawnego i innego niz w wiekszosci sklepow a jednoczesnie dobrego gatunkowo. A jak ciuszki z reserved?

reklama
Next ma super ciuszki i ja tez planuje od nich zamiawiac co do rozmiarow w endo pamietam, ze dla nas byl problem, ze jest 140 a pozniej 152 a nie mam 146. Ja w endo na prezenty kupuje bo nie jest tak popularny jak smyk czy h&m, fajnie na prezent dac cos zabawnego i innego niz w wiekszosci sklepow a jednoczesnie dobrego gatunkowo. A jak ciuszki z reserved?

ja oglądałam ubranka z reserved - jest ich mało, są drogie i z kiepskich materiałów (prawie wszystko ma poliester w składzie).

Ewcia widzę, że z ciuszkami mamy podobnie. Ja te same formy lubię. Z tym, że większość z nich mam używane z ciuchbud. C&A za to b. nie lubię, bo wszystkie które dostałam to po kilku pranich wyglądały jak szmaty - całe porozciągane. Bardzo fajne i bio są też ciuszki Sanetta, ale cholernie drogie (ja dostalam po bliźniakach mojej kuzynki - chłopaki mają 10 lat, ciuszki były mocno eksploatowane, a są w super stanie).

My butelek nie kupiliśmy, dostaliśmy w prezencie później, ale czekają nieużywane.

Mili ale Ty masz super w UK, masz wszystko pod reka a my musimy przez neta do Polski sciagac... Mili a co chodzi z tym pojemnikiem z boku w donkey?

Dziewczyny no jedna butelke kupie ;) i jednego smaka ale z zalozenia cyc i ewentualnie kubeczek.

Mili ale Ty masz super w UK, masz wszystko pod reka a my musimy przez neta do Polski sciagac... Mili a co chodzi z tym pojemnikiem z boku w donkey?

Dziewczyny no jedna butelke kupie ;) i jednego smaka ale z zalozenia cyc i ewentualnie kubeczek.

Donkey moze zaminic sie w wozek dla blizniakow badz rok po roku a gdy ma sie jedno masz miejsce na zakupy albo torebke. Ale ja gapa mi mialam Ci polecic Buffalo nie donkey chyba, ze chcecie szybko drugie ;)

Pni Olga nie mam pojecia...

reklama
A co do smoczka to też nie chciałam używać. NAwet nie kupiłam. Niestety u nas się nie dało, w 3. dobie lecieliśmy do sklepu po smoczek. Mój syn miał bardzo siln odruch ssania, od urodzenia ssał z siłą kilku miesięcznedo dziecka (co było strasznie bolesne dla mnie, choć technikę miał bez zarzutów - doradczyni laktacyjna wszystko nadzorowała) i ze względu na makabryczny ból brodawek miedzy karmieniami musiał dostawać smoka. Jak miał ok. 3-4- miesięcy to używaliśmy już tylko do usypiania, a jakiś miesiąc temu (miał rok i 5 m-cy) odstawiliśmy całkowicie. Wszystko odbyło się bezboleśnie.
Z drugim chcę spróbować bez smoczka, ale wiem, że nie zawsze jest to możliwe.

Do góry