reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy.... Wszystko dla naszych Dzieciaczków

reklama
śliczniutki ten leżaczek! ja w planach też mam taki do 18 kg bo zawsze troszku dłużej posłuży;-) a materiał fajny jest?

fioletowa fajny ten leżaczek, tez o czyms takim myślę, jak finansowe plany się powoiodą to w kwietniu ruszam z zakupkami

100% poliester - ale w dotyku całkiem miły, taki trochę śliski, pewnie łatwo będzie czyścić :-D
tylko do montażu wymaga śrubokręta ;-) ale to chyba lepiej, bo przynajmniej wiem że się sam nie złoży ;-)

ja sie do tej maty przymierzam, kumpela ja ma dla swojej corci i naprawde fajnie to wygląda
wiec prędzej czy później sobie ją kupię - jak nie w kwietniu to w maju
ciekawią mnie tylko wymiary po złożeniu - bo na poczatku sierpnia przyjezdza moja ciocia z usa, a tam te wszystkie gadżety są tańsze i nie wiem czy jej o to nie poprosic, tylko że wtedy nie może być za duże

GOTECZKA , VERITASERUM - to ja sie tez do was dołączam w wyborze zakupów - czy kolejna rzecz do domu, która przyblizy koniec remontu , czy dla Lenki. I tak wyszło, ze nadal nie mam schodów do łazieni i schodze po drabinie , bo jak kase miałam to poszła na wyprawke dla małej. I tak patrze, że juz sporo rzeczy ma i musze przystopowac... Bo po 7 msc chodznie po drabinie moze byc ciezkie hehe. Ah te nasze dzieciaki :-)

Witajcie Mamuśki :)
Widzę że zakupy dość zaawansowane... a do mnie dopiero zaczyna docierać, że jednak trzeba będzie urodzić :szok:
Dzisiaj zaszalałam i pozbyłam się prawie całych pieniędzy na rzeczy dla maluszka. A ile jeszcze zostało do kupienia... jestem lekko przerażona.

Na szczęście mam już wózek, łóżeczko (po siostrzenicy) i sporo zupełnie nowych, jeszcze nie rozpakowanych rzeczy od TŻ po jego poprzednim dziecku.
Z większych zakupów zostało mi tylko łóżeczko turystyczne, na które się uparłam, i leżaczek.

Nie kupuję rzeczy typu: butelki, podgrzewacz, laktator, smoczki, sterylizator - bo zakładam że nie będę używać :-D Stawiam w 100% na mądrość natury :-D
A gdyby jednak były potrzebne - zawsze można kupić. Za dużo tego, żeby robić zapasy i ryzykować ze zostanie nie używane.

Na jaki rozmiar kupujecie ciuszki? Ja zdecydowałam kupić na 62, mój starszy syn urodził się w rozmiarze 57 i połowa wyprawki została w szpitalu...
Za duże ubranka nie zaszkodzą, zwłaszcza ze to będzie lato, więc raczej luźniejsze będą lepsze.

W ogóle jak się tak zastanawiam, to naprawdę na wielu rzeczach da się zaoszczędzić. Wiele z nich to gadżety. Ręcznik nie musi być z kapturkiem na przykład, w normalny duży ręcznik też można opatulić maluszka :)
Matę można zastąpić kocykiem albo narzutą i wykazać się inwencją... no i weźcie pod uwagę, że rodzinka też chętnie porobi prezenty! :D

reklama
A ja mam ciuszki, od 50 :tak: Przydały się za pierwszym razem i teraz tez sie pewnie przydadzą :tak:
Oczywiście wszystko zależy od tego jak dużo się urodzi dzidzia :tak: Moja Helena po urodzeniu miała 51cm i to dziecko też się większe nie zapowiada. na 62 cm przeszłam dopiero koło 3 miesiąca, nie wyobrażam ubierania dziecka przez trzy miesiące w ciuszki 2 rozmiary za duże :sorry:

Zaraz padnie pytanie, a co jak dziecko urodzi się większe?? Rozwiązanie jest proste, w ogóle nie kupować za dużo :tak: Można po dokupować jak dziecko będzie na świece:tak:

Do góry