reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy.... Wszystko dla naszych Dzieciaczków

Ewa- fotelik 0-13 zdecydowanie muszę zmienić na inny. Osobiście wolałabym z tym jeszcze poczekać-równiez ze względów bezpieczeństwa, ale nie da się. Marysi jest w nim niewygodnie. Złości się i odpycha nogami od siedzenia a efekt taki, że pasy, którymi ja przypinam wychodza nie znad ramion, ale na wysokości jej łopatek i zsuwają się na przedramie:confused2:. Tak to chyba nie powinno być:no:
A Zosi w foteliku 15-36 jakos sobie nie wyobrażam. Ona jest tylko wyższa od Marysi, poza tym chuchro. Zaraz sprawdze ile ma wzrostu.

reklama
Justysia a ile waży Kalo?[/QUOTE]

Ewunia Kalo warzy19-20kg i ma 113cm wzrostu i kurde nie wim.
Kuzynki maluch w wieku Twojego Tomka już rok temu jezdził w poddescie ,ale tylko dlatego ,że dwa foteliki i 10 LETNIA OLA by sie nie zmiesciły.:no:

Justysia sam poddupek chyba od 22 kg działa (tak piszą w instrukcji mojego fotelika, bo po prostu mogę odczepić oparcie i mam sam poddupek). Nie wiem jak to jest ze wzrostem :no:

Ewa nic sie nie martw.Karol ro temu miał14kg i ciuchy 98 miał kupywane.
W sumie to jeszcze we wrzesniu warzył16kg i miał104cm.Od września przytył do19,5 i urósł do 113cm.:szok::szok:
nie wierzyłam własnym oczom.
Aż pani w grudniu co dzieci pilnuje w autobusie mówi do mnie jak on urósł .A był taki malutki.

Ogólnie Karol ze swojego rocznika jest najdrobniejszy i najmniejszy oczywscie z chłopców.
Ewcia ,ale i na naszych chłopaków przyjdzie czas,tamci wiecznie rosnąć nie bedą;-),mąż mój też tak miał zaczał rosnąć w zawodówce i tych wszystkich wielkoludów przerósł.

Moja siostra w zerówce warzyła 16g wiec spoo maroko.;-)Jakaś wielka nie jest ,ale daje rade- drobno koscista;-).

A Tomek mowi ,ze fotelik 3 bez sensu kupywac chwile zaczekamy i Karolowi pod dupek sie kupi tylko zaś pasy beda mu zawadzac.
Gdzies widziałam taki dżinks gdzie pas można zachaczyć niżej.U nas jest w fordzie tylko to g..o ze ślizguje sie.
:tak:
i tak mysle ,że te 3kg to moze kilka lat minąć ;).
BEATO ,a beż i wrzos to MIODZIO :-D:tak:.mmmmmm....:)

Ostatnia edycja:
Hej dziewczęta!
Coraz bliżej święta... coraz bliżej święta!!! :tak:
a w związku z tym zakupy, zakupy, zakupy. Babcie i prababcie, wujkowie i ciotki pytają "Co chłopakom?", a ja nie wiem co odpowiadać. Macie jakieś pomysły dla tych naszych 3 latków? jakieś fajne sprawdzone gry logiczne/edukacyjne?

Ja z czystym sumieniem mogę polecić grę Mądry Zamek Granna Mądry Zamek 108 - Ceneo.pl Niby drogo za 4 klocki i 3 wieżyczki + książeczka, ale Adik bardzo lubi układać. Gra polega na odwzorowaniu układu klocków z obrazka. Obrazki mają różny poziom trudności. Te najtrudniejsze są zagwostką nawet dla dorosłych, także zabawka na lata (i dla starszego rodzeństwa).

Polecam także gry:
- Spadające małpki Mattel Spadające Małpki 52563 - Ceneo.pl (podróbki też fajne, ale są troszkę pozmieniane, zamiast kostki z kolorami są np. karty do ciągnięcia)
- Lotti karotti Ravensburger Lotti Karotti 215690 - Ceneo.pl (uczy przyjmować porażkę, gdy niespodziewanie króliczek wpada do dziury, skacze się o 1,2 lub 3 pola do przodu, gra nie trwa długo, więc dzieci się nie nudzą)
- Zgadnij kto to? Hasbro zgadnij Kto To - Ceneo.pl (Adik juz bardzo sprawnie zadaje pytania szczegółowe, zamyka odpowiednie okienka, na pewno łatwiejsza, bo mniej postaci jest wersja podróżna http://images36.fotosik.pl/268/97c43cb5388a9068med.jpg dostępna w tesco za ok 30zł)
- Stack'em, Jenga itp. Hasbro Jenga 14569 - Ceneo.pl Adam lubi wyciągać klocki. Stara się ostrożnie żeby nie przewrócić wieży. Też w tesco za ok. 30zł
- poza tym u nas jest faza na LEGO fajne są takie małe zestawy CREATOR
Lego Creator Mała Wywrotka 5865 - Ceneo.pl
Lego Creator Mini Plane 5762 - Ceneo.pl
Lego Creator Mini Digger 5761 - Ceneo.pl
Mój Adik najpierw buduje po kolei wszystkie wg instrukcji, a potem już sam kombinuje.

Czekam na wasze propozycje :-)

reklama
U nas na pewno od teściów moich Julka dostanie konia na biegunach ( nie wiem po co jej, a i nam kolejny grat do chaty ) od nas najprawdopodobniej organki z mikrofonem z funkcją nagrywania bo młoda kocha śpiewać a Maja jeszcze nie wiemy co jej kupić. Z kasą raczej stoimy byle jak ale na pewno jakiś drobiazg musi być.

reklama
Do góry