Hej dziewczęta!
Coraz bliżej święta... coraz bliżej święta!!!
a w związku z tym zakupy, zakupy, zakupy. Babcie i prababcie, wujkowie i ciotki pytają "Co chłopakom?", a ja nie wiem co odpowiadać. Macie jakieś pomysły dla tych naszych 3 latków? jakieś fajne sprawdzone gry logiczne/edukacyjne?
Ja z czystym sumieniem mogę polecić grę Mądry Zamek
Granna Mądry Zamek 108 - Ceneo.pl Niby drogo za 4 klocki i 3 wieżyczki + książeczka, ale Adik bardzo lubi układać. Gra polega na odwzorowaniu układu klocków z obrazka. Obrazki mają różny poziom trudności. Te najtrudniejsze są zagwostką nawet dla dorosłych, także zabawka na lata (i dla starszego rodzeństwa).
Polecam także gry:
- Spadające małpki
Mattel Spadające Małpki 52563 - Ceneo.pl (podróbki też fajne, ale są troszkę pozmieniane, zamiast kostki z kolorami są np. karty do ciągnięcia)
- Lotti karotti
Ravensburger Lotti Karotti 215690 - Ceneo.pl (uczy przyjmować porażkę, gdy niespodziewanie króliczek wpada do dziury, skacze się o 1,2 lub 3 pola do przodu, gra nie trwa długo, więc dzieci się nie nudzą)
- Zgadnij kto to?
Hasbro zgadnij Kto To - Ceneo.pl (Adik juz bardzo sprawnie zadaje pytania szczegółowe, zamyka odpowiednie okienka, na pewno łatwiejsza, bo mniej postaci jest wersja podróżna
http://images36.fotosik.pl/268/97c43cb5388a9068med.jpg dostępna w tesco za ok 30zł)
- Stack'em, Jenga itp.
Hasbro Jenga 14569 - Ceneo.pl Adam lubi wyciągać klocki. Stara się ostrożnie żeby nie przewrócić wieży. Też w tesco za ok. 30zł
- poza tym u nas jest faza na LEGO fajne są takie małe zestawy CREATOR
Lego Creator Mała Wywrotka 5865 - Ceneo.pl
Lego Creator Mini Plane 5762 - Ceneo.pl
Lego Creator Mini Digger 5761 - Ceneo.pl
Mój Adik najpierw buduje po kolei wszystkie wg instrukcji, a potem już sam kombinuje.
Czekam na wasze propozycje :-)