reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy.... Wszystko dla naszych Dzieciaczków

dziewczynki ja równiez wiekszosc rzeczy kupowalam na 62. mniejszych rozmiarów jeszcze nie kupowalam i szczerze mówiac kupie tylko jeden komplet w razie czego. a jezeli okarze sie ze urodzi sie mniejsze to nie widze problemu zeby pojsc do sklepu i zakupic...

reklama
Ja mam większość ciuszków na 56 i 62, nie kupowałam tylko tych najmniejszych na 50 cm, może nabędę jedno czy dwa body przed porodem, zobaczymy jakie będą wyniki pomiaru wielkości dzidzi na jednym z ostatnich USG (choć to i tak mało miarodajne ;-)). Zawsze tatuś może podskoczyć i dokupić już po urodzeniu małego ;-).

ja kupuje na 3-6 miesiecy choc niekotre wygladaja na mniejsze , tzn dla mniejszego dziecka. cały czas nie wiem co mam kupic czy wiecej kosuzlek czy wiecej pajaców bo w sumie w lato nie bede go trzymac w ubraniach z dlugimi rekawami i nogawkami hmm

Dziewczyny ja jeszcze nic dosłownie nie kupiłam na razie martwię się ślubem i rozglądam się za nowym materacem do łóżeczka bo po Wiki wyrzuciłam on jako trzecie dziecko się wychowywała na nim

hehe a ja nie wiem co mam, to co przyniosla sasiadka, mama mi pokazala, obejrzalysmy, powiedzialam co wedruje od razu do domu samotnej matki (nie cierpie wściekle pomarańczowych rzeczy) a reszte mama zabrala do prania, pewnie po swietach popierze i poprasuje i zobaczymy wtedy czego konkretnie brakuje

Pewnie , ze jak sie urodzi i okaze sie, ze bedzie mniejsze dzieciatko to zawsze mozna cos dokupic :-)
ja najmniejsze kupuje na 62cm , bo jesli ja mialam 62cm jak sie urodzilam i tata lenki tez nie byl maly to raczej malo prawdopodobne ze corcia urodzi sie mala. Ale wiadomo rozne rzeczy sie zdarzaja i urodzi sie malenka hehe :-)

mamo helenki -co do inflanckiej to niestety nie zalapiemy sie na darmowy blok a. :-(tylko do 16.czerwca tak bedzie. Pozniej wszystko wraca do normy.i obsuwek na razie nie ma....

Moja siostra urodziła 18 lipca zeszłego roku. Mama nasza wyjechała do Niemiec i zostałyśmy same z takim szkrabem nie wiedząc nic. Pierwszy spacer-22 stopnie a my co? Ubieramy Antka w welurowy pajacyk, bo wiało. Wróciliśmy ze spaceru dziecko całe mokre i od tej chwili do początku września mały był tylko ubierany w body na krótki rękaw lub rampersy, bo inaczej płakał jak oszalały. I ja teraz tez stawiam na tego typu rzeczy choć mam jeszcze ten plus, że to dziewczynka i mogę kiecuszki jej zakładać:-):-):-):-):-) A co do rozmiarów mam kilka na 56 ale sądzę, że się przydadzą bo ja ani Dawid nie byliśmy dużymi dziećmi :-):-):-):-)

...

mamo helenki -co do inflanckiej to niestety nie zalapiemy sie na darmowy blok a. :-(tylko do 16.czerwca tak bedzie. Pozniej wszystko wraca do normy.i obsuwek na razie nie ma....

A mnie ta wiadomość cieszy :tak: Bo od kiedy jest tam remont, to słyszałam strasznie dużo negatywnych opinii. A tak to, to płacisz i wymagasz i muszą skakać koło ciebie żeby nie wiem co :tak:

Ja wyprawkę zaczęłam od rozmiaru 62 ale szybko doszłam do porozumienia w własną osobą i dokupiłam kilka zestawów na rozmiar 50-56. Ja urodziłam się wielka wagowo ale miałam tylko 53 cm. Mój Mąż ogólnie nie był kolosem przy narodzinach....
Dlatego warto mieć kilka mniejszych ciuszków.

reklama
Jasne że warto :) U mie w rodzinie wszyscy duzi, więc to zależy kto czego się może spodziewać. A lepiej wydać te kilka zł, niż potem się zamartwiać :)
Ponieważ czeka nas lato, to stawiam na body z krótkim rękawkiem, ale kopertowe (jeszcze ich niewiele jest na allegro) no i śpioszki + kaftaniki takie ze sznureczkiem z cieniutkiej bawełny (jeszcze nie znalazłam, nie wiem co się dzieje? Same grube, może jeszcze nie sezon??)
Maluszka przecież i tak na słońce nie wystawię, a w cieniu lepiej żeby był lepiej osłonięty :)
A potem się dokupi co trzeba. Początki i tak spędzi w beciku.

Do góry