reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy.... Wszystko dla naszych Dzieciaczków

dziewczynki ja równiez wiekszosc rzeczy kupowalam na 62. mniejszych rozmiarów jeszcze nie kupowalam i szczerze mówiac kupie tylko jeden komplet w razie czego. a jezeli okarze sie ze urodzi sie mniejsze to nie widze problemu zeby pojsc do sklepu i zakupic...

reklama
Ja mam większość ciuszków na 56 i 62, nie kupowałam tylko tych najmniejszych na 50 cm, może nabędę jedno czy dwa body przed porodem, zobaczymy jakie będą wyniki pomiaru wielkości dzidzi na jednym z ostatnich USG (choć to i tak mało miarodajne ;-)). Zawsze tatuś może podskoczyć i dokupić już po urodzeniu małego ;-).

ja kupuje na 3-6 miesiecy choc niekotre wygladaja na mniejsze , tzn dla mniejszego dziecka. cały czas nie wiem co mam kupic czy wiecej kosuzlek czy wiecej pajaców bo w sumie w lato nie bede go trzymac w ubraniach z dlugimi rekawami i nogawkami hmm

Dziewczyny ja jeszcze nic dosłownie nie kupiłam na razie martwię się ślubem i rozglądam się za nowym materacem do łóżeczka bo po Wiki wyrzuciłam on jako trzecie dziecko się wychowywała na nim

hehe a ja nie wiem co mam, to co przyniosla sasiadka, mama mi pokazala, obejrzalysmy, powiedzialam co wedruje od razu do domu samotnej matki (nie cierpie wściekle pomarańczowych rzeczy) a reszte mama zabrala do prania, pewnie po swietach popierze i poprasuje i zobaczymy wtedy czego konkretnie brakuje

Pewnie , ze jak sie urodzi i okaze sie, ze bedzie mniejsze dzieciatko to zawsze mozna cos dokupic :-)
ja najmniejsze kupuje na 62cm , bo jesli ja mialam 62cm jak sie urodzilam i tata lenki tez nie byl maly to raczej malo prawdopodobne ze corcia urodzi sie mala. Ale wiadomo rozne rzeczy sie zdarzaja i urodzi sie malenka hehe :-)

mamo helenki -co do inflanckiej to niestety nie zalapiemy sie na darmowy blok a. :-(tylko do 16.czerwca tak bedzie. Pozniej wszystko wraca do normy.i obsuwek na razie nie ma....

Moja siostra urodziła 18 lipca zeszłego roku. Mama nasza wyjechała do Niemiec i zostałyśmy same z takim szkrabem nie wiedząc nic. Pierwszy spacer-22 stopnie a my co? Ubieramy Antka w welurowy pajacyk, bo wiało. Wróciliśmy ze spaceru dziecko całe mokre i od tej chwili do początku września mały był tylko ubierany w body na krótki rękaw lub rampersy, bo inaczej płakał jak oszalały. I ja teraz tez stawiam na tego typu rzeczy choć mam jeszcze ten plus, że to dziewczynka i mogę kiecuszki jej zakładać:-):-):-):-):-) A co do rozmiarów mam kilka na 56 ale sądzę, że się przydadzą bo ja ani Dawid nie byliśmy dużymi dziećmi :-):-):-):-)

...

mamo helenki -co do inflanckiej to niestety nie zalapiemy sie na darmowy blok a. :-(tylko do 16.czerwca tak bedzie. Pozniej wszystko wraca do normy.i obsuwek na razie nie ma....

A mnie ta wiadomość cieszy :tak: Bo od kiedy jest tam remont, to słyszałam strasznie dużo negatywnych opinii. A tak to, to płacisz i wymagasz i muszą skakać koło ciebie żeby nie wiem co :tak:

Ja wyprawkę zaczęłam od rozmiaru 62 ale szybko doszłam do porozumienia w własną osobą i dokupiłam kilka zestawów na rozmiar 50-56. Ja urodziłam się wielka wagowo ale miałam tylko 53 cm. Mój Mąż ogólnie nie był kolosem przy narodzinach....
Dlatego warto mieć kilka mniejszych ciuszków.

reklama
Jasne że warto :) U mie w rodzinie wszyscy duzi, więc to zależy kto czego się może spodziewać. A lepiej wydać te kilka zł, niż potem się zamartwiać :)
Ponieważ czeka nas lato, to stawiam na body z krótkim rękawkiem, ale kopertowe (jeszcze ich niewiele jest na allegro) no i śpioszki + kaftaniki takie ze sznureczkiem z cieniutkiej bawełny (jeszcze nie znalazłam, nie wiem co się dzieje? Same grube, może jeszcze nie sezon??)
Maluszka przecież i tak na słońce nie wystawię, a w cieniu lepiej żeby był lepiej osłonięty :)
A potem się dokupi co trzeba. Początki i tak spędzi w beciku.

Do góry