reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupy.... Wszystko dla naszych Dzieciaczków

reklama
No to ładnie !!! Wychodzi na to, ze jestem daleko w polu z wyprawką !!! Po przeczytaniu postu goteczki nieco się zestresowałam ;-). Ja póki co mam jeden dresik, jedną koszulkę, jedno body z krótkim, jedno z długim rękawkiem iiiiiii i i wszystko :tak:. Musimy się spiąć z mężusiem i chyba po świętach zaczniemy konkretniej buszować po sklepach :tak:.

Iwon szczeniaczek-uczniaczek, garnuszek na klocuszek to moje zabawki:-):-):-):-):-) Muszę Hani je kupić. Tzn pewnie dopiero na gwiazdę, bo na razie to i tak by stało ale zakup trafiony:-):-):-):biggrin2: Gratuluję.
A ja muszę z wyprawki kupić kosmetyki, pościel i materacyk. I już nie wchodzę na ten wątek, bo mnie tylko kusicie a potem mnie myrzi i po allegro buszuję a jak pamiętacie to mam zakaz od męża tyrana;-);-);-);-);-)
Annie22 i Fioletowa śpiworki są boskie.

Ja juz ciuszkow tez mam sporo, do tego reczniczki, kocyki itp..
Najnowszym moim zakupem z ktorego jestem bardzo dumna, sa pieluszki :-D

Postanowilam dac srodowisku, sobie i mojemu szkrabowi szanse :-) i zaopatrzylam sie w kilka pieluszek wielorazowych:

{Bumgenius} Pieluszka Onesize V.3 :: Pieluszkarnia

Dokladnie kupilam ich 5, do tego 7 wkladek chlonnych z mikrofibry i opakowanie papierkow jednorazowych na kupki :rofl2:

Wiem, ze ekologiczne mamy lubia zestawy skladajace sie z kieszonek, pieluszek formowanych i otulaczy...ale ja jestm za leniwa. I tak podziwiam siebie, ze dalam sobie szanse (boje sie troche o przegrzane jaderek synka, ale juz kiedys o tym pisalam). Kupilam tylko kieszonki gdyz nie lubie miec zbyt duzego wyboru :-D
Wygladaja jak jednorazowki, sa latwe w obsludze jak jednorazowki, przy siusiu wymienia sie jedynie wklad, pupa pozostaje sucha....wiec sobie mysle, ze sobie poradze. :-)
Narazie 5, pozniej dokupie wiecej.
Co najsmieszniejsze, sama sie na takich wychowalam. Jak bylam mala mama dostala kilka takich od kolezanki z Francji (w Polsce wtedy o takich nie slyszano) i bardzo, bardzo sobie je chwali. A skoro juz minelo 30 lat odkad pieluszkowalam, doszlam do wniosku, ze gorsze byc nie moga...tylko lepsze :-D

Zobaczymy :-D

veritaserum71 u mnie będą te same pieluchy, tylko ze dopiero jak mała skończy jakieś 3-4 miesiące :tak:

Wlasciwie, to tez tak sobie pomyslalam, ze na pierwsze 3 miesiace bede uzywac ekologicznych jednorazowek...a dopiero od 3 miesiaca wielorazowek. Jak kupcie zgestnieja :-D
A ty jakich zamierzasz uzywac na poczatku?
Bo ja slyszalam o tych tushies (bezzelowe) ale sa dosc drogie, ok 50zl za 40 pieluch dla takiego malego szkraba.
Sama nie wiem. Staram sie wybrac najlepsza opcje.
Masz moze namiary na jakies inne rownie dobre?

Ostatnia edycja:
annie - ten twoj spiworek tez jest sliczny :-)

ja powoli zabieram sie do kupowania lozeczka, na razie ogladam, ale pewnie wkrotce bedziemy sie na cos decydowac

o pieluszkach mysle, bo teraz jest nawet spory wybor tych wielorazowych, pewnie kupie kilka roznych, ale na rzie to tylko linki zbieram ;-)

fioletowa - mam też śpiworek z CHEROKEE - ten jaśniutki ecru z misiem. Kupiłam go bezpośrednio w sklepie CHEROKEE jak akurat była wyprzedaż i kosztował mnie 16 albo 18 zł - także jak widzę warto było pobuszować w sklepach z napisami 'SALE';-) - śpiworek naprawdę fajniusi, miękki i wygodny.

mamusiaM - a Ty się nie stresuj że ja już taka zaawansowana jestem zakupowo!!! Ja zawsze taka 'niecierpliwa jestem'. No a poza tym termin przesunął mi się po USG na 28 czerwca także 'terminowo' też masz jeszcze te kilka dni więcej...
no a poza tym.. ja teraz zabieram się za wybieranie pustaków, kafelków, kibelków, kranów, płytek i tym podobnych wynalazków więc wolałam najpierw uporać się z jednymi zakupami, żeby później czegoś nie pomylić :-)

Ostatnia edycja:
ja bym wolala pobuszowac po sklepie, no ale...
poza tym u nas na "wsi" jest gorzej ze sklepami, szczecin niby dosc duze miasto, a bieda z nedza, gdy rozgladalam sie za sklepami w galeriach handlowych to tylko smyk i 5-10-15, a tak to trzeba szukac hurtowni - jest niby kilka ale z jednej do drugiej to przez pol miasta trzeba
ja w sumie mialam w planach wycieczke do berlina - co tam 2 godziny w pociagu, to prawie tyle samo co nad morze, a bilet jest tani, no ale z wycieczki tez nici...

reklama
...............no a poza tym.. ja teraz zabieram się za wybieranie pustaków, kafelków, kibelków, kranów, płytek i tym podobnych wynalazków więc wolałam najpierw uporać się z jednymi zakupami, żeby później czegoś nie pomylić :-)

No to widze, ze jedziemy na jednym wozku :-D
Jak nie przegladam stron z art. dzieciecymi, to jestem na art. budowlanych :-D:-D
Rozdwojenia jazni idzie dostac :-D
Wciaz tylko przeliczam...plytki 84zl/m2, pieluszka 74 zl szt, moze jednak znajde tansze plytki...albo wybiore tansza uywalke...ale umywalka jest na lata, wiec lepiej zrezygnowac z wypasionego lozeczka.......:eek: Zamet w glowie:-D

Do góry