reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupy.... Wszystko dla naszych Dzieciaczków

heh my nasza chatke to chcemy urzadzic minimalistycznie - brakuje nam jeszcze tylko jednego kibelka i umywalki, ale model mam juz wybrany
gorzej z bateriami ;-)
mebli tez generalnie malo bedzie, wiec na szczescie nie zawracam sobie tym glowy
badziej martwie sie przeprowadzka i nastawiam sie na to ze nie dam rady przed urodzinami...

reklama
verita - ciesze się, że nie tylko ja będę miała taki mętlik w głowie ;-). Koleżanka się śmiała, żebym się nauczyła rozgraniczać te dwa tematy które cały czas się przeplatają, bo w przeciwnym razie któregoś dnia dziecię zamiast w pięknym wózku mogę wywieźć na spacer w .. muszli klozetowej :-D i się przeraziłam.. czy aż takie wariactwo mnie czeka? tempo budowy mamy przewidziane spore - zaczynamy pod koniec kwietnia a w grudniu chałupka ma być gotowa także... wszystko jest możliwe!

goteczka - trzymam kciuki za tempo i za pogode, ja sie w tym roku przekonalam ze od pogody wiele zalezy, przez ten upiorny luty mamy ponad miesiac obsowy - a to nie mozna bylo tynkowac, a to tynki nie schly i tak sie przeciaga :-( a ja juz bym chciala zeby bylo gotowe...

no i tak oto w prosty sposób z działu 'WYPRAWKA' zrobił się nam dział 'BUDUJĄCE CIĘŻARÓWKI' :-D:-D:-D

a Twoją niecierpliwość doskonale rozumiem :tak: - ja też już przestępuję z nogi na nogę bo gdyby nie to, że chcemy mieć piwnice to budowa już by była w toku a tak.. trzeba poczekac aż woda obsiąknie :eek:

dooobra... kończymy nasze budowlane PRZEPRAWKI i powracamy do WYPRAWKI bo nas niebudujące kobiałki przechrzczą! :szok:

Goteczka przy Was przypomniałam sobie jak w szkole miałam taki przedmiot "Urządzanie Zakładów Gastronomicznych" ale uczyliśmy się jak postawić dom i jakie rurki powinny być pod daną instalacje....:eek::szok::szok: Matko!! to był najgorszy rok w moim życiu!!!:sorry: Jeżeli chodzi o naukę....;-):tak:

w szkołach to w ogóle różnych rzeczy uczą :-D - ja nawet miałam zajęcia o wdzięcznej nazwie 'mechanizacja rolnictwa' i jednym z elementów zaliczenia przedmiotu było ... samodzielne przejechanie traktorem dookoła budynków :szok::szok::szok:

reklama
Wlasciwie, to tez tak sobie pomyslalam, ze na pierwsze 3 miesiace bede uzywac ekologicznych jednorazowek...a dopiero od 3 miesiaca wielorazowek. Jak kupcie zgestnieja :-D
A ty jakich zamierzasz uzywac na poczatku?
Bo ja slyszalam o tych tushies (bezzelowe) ale sa dosc drogie, ok 50zl za 40 pieluch dla takiego malego szkraba.
Sama nie wiem. Staram sie wybrac najlepsza opcje.
Masz moze namiary na jakies inne rownie dobre?

Ja ma sprawdzone tanie pieluchy dla noworodków w rossmann, to sa zwykłe jednorazowe pieluchy, z tą różnica ze są w większości papierowe :tak: Nie podrażniają pupki :tak:

Do góry