reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy.... Wszystko dla naszych Dzieciaczków

reklama
śliczniutki ten leżaczek! ja w planach też mam taki do 18 kg bo zawsze troszku dłużej posłuży;-) a materiał fajny jest?

fioletowa fajny ten leżaczek, tez o czyms takim myślę, jak finansowe plany się powoiodą to w kwietniu ruszam z zakupkami

100% poliester - ale w dotyku całkiem miły, taki trochę śliski, pewnie łatwo będzie czyścić :-D
tylko do montażu wymaga śrubokręta ;-) ale to chyba lepiej, bo przynajmniej wiem że się sam nie złoży ;-)

ja sie do tej maty przymierzam, kumpela ja ma dla swojej corci i naprawde fajnie to wygląda
wiec prędzej czy później sobie ją kupię - jak nie w kwietniu to w maju
ciekawią mnie tylko wymiary po złożeniu - bo na poczatku sierpnia przyjezdza moja ciocia z usa, a tam te wszystkie gadżety są tańsze i nie wiem czy jej o to nie poprosic, tylko że wtedy nie może być za duże

GOTECZKA , VERITASERUM - to ja sie tez do was dołączam w wyborze zakupów - czy kolejna rzecz do domu, która przyblizy koniec remontu , czy dla Lenki. I tak wyszło, ze nadal nie mam schodów do łazieni i schodze po drabinie , bo jak kase miałam to poszła na wyprawke dla małej. I tak patrze, że juz sporo rzeczy ma i musze przystopowac... Bo po 7 msc chodznie po drabinie moze byc ciezkie hehe. Ah te nasze dzieciaki :-)

Witajcie Mamuśki :)
Widzę że zakupy dość zaawansowane... a do mnie dopiero zaczyna docierać, że jednak trzeba będzie urodzić :szok:
Dzisiaj zaszalałam i pozbyłam się prawie całych pieniędzy na rzeczy dla maluszka. A ile jeszcze zostało do kupienia... jestem lekko przerażona.

Na szczęście mam już wózek, łóżeczko (po siostrzenicy) i sporo zupełnie nowych, jeszcze nie rozpakowanych rzeczy od TŻ po jego poprzednim dziecku.
Z większych zakupów zostało mi tylko łóżeczko turystyczne, na które się uparłam, i leżaczek.

Nie kupuję rzeczy typu: butelki, podgrzewacz, laktator, smoczki, sterylizator - bo zakładam że nie będę używać :-D Stawiam w 100% na mądrość natury :-D
A gdyby jednak były potrzebne - zawsze można kupić. Za dużo tego, żeby robić zapasy i ryzykować ze zostanie nie używane.

Na jaki rozmiar kupujecie ciuszki? Ja zdecydowałam kupić na 62, mój starszy syn urodził się w rozmiarze 57 i połowa wyprawki została w szpitalu...
Za duże ubranka nie zaszkodzą, zwłaszcza ze to będzie lato, więc raczej luźniejsze będą lepsze.

W ogóle jak się tak zastanawiam, to naprawdę na wielu rzeczach da się zaoszczędzić. Wiele z nich to gadżety. Ręcznik nie musi być z kapturkiem na przykład, w normalny duży ręcznik też można opatulić maluszka :)
Matę można zastąpić kocykiem albo narzutą i wykazać się inwencją... no i weźcie pod uwagę, że rodzinka też chętnie porobi prezenty! :D

reklama
A ja mam ciuszki, od 50 :tak: Przydały się za pierwszym razem i teraz tez sie pewnie przydadzą :tak:
Oczywiście wszystko zależy od tego jak dużo się urodzi dzidzia :tak: Moja Helena po urodzeniu miała 51cm i to dziecko też się większe nie zapowiada. na 62 cm przeszłam dopiero koło 3 miesiąca, nie wyobrażam ubierania dziecka przez trzy miesiące w ciuszki 2 rozmiary za duże :sorry:

Zaraz padnie pytanie, a co jak dziecko urodzi się większe?? Rozwiązanie jest proste, w ogóle nie kupować za dużo :tak: Można po dokupować jak dziecko będzie na świece:tak:

Do góry