reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy styczniówek 2009

Ja dzisiaj mialam kupic slicznego polarowego pajacyka. Juz go miala w rekach i chcialam isc do kasy, gdy postanowilam sprawdzic cene. Jak zobaczylam na metce 65zl, to szybko odstawilam pajaca na miejsce. Przesadzaja czasem z tymi cenami...
Ja juz troche rzeczy mam. Za to u mnie jest inny problem-nic mi sie nie podoba. W sumie jak dla siebie ubranie kupuje, to mam ten sam problem, wiec chyba po prostu taka jestem. Wczoraj zeszlam cala Arkadie( duuuze cenntrum handlowe) i nic nie kupilam.

Ostatnia edycja:
reklama
Meluluja też nic nie kupiłam naszej Małej.Na razie dostałam 3 śliczne prezenty:czapeczkę - tu chylę czoła aOli:-D ,pajacykai skarpetki.Ale mnie korci niemiłosiernie......Pipilotta87 podaj proszę namiary na hurtownię we Wrocławiu, o której piszesz.We Wro bywam codziennie,więc mi się baaardzo przydadzą:-)

Hurtownia jest chyba na Długosza. Mi też powiedziała o tym koleżanka! Zapytam się o dokładny adres i dam ci znać :tak:

Ostatnia edycja:
No a ja byłam na Witracznej (ciuchland) i kupiłam sobie bluzeczki, a Misiowemu troche malutkich pajacyków bo pamietam, że Janke na poczatku tonął w 62 których miałam sporo. No i dla Janka pelerynke i spodnie. Teraz kolejny wypad po USG :-). No i wtedy pojedziemy po łóżeczko :-).

ja mam tylko jeden ciuch i na razie wystarczy. Nastepne USG za miesiac, na arzie nic nie bede kupowac.
6 miesieczy to chyba okolo 68 moze 72 tak mi sie wydaje. Idz do H&M oni ma metce maja rozmiar i wiek. Nawet jak tam nic nie kupisz to bedziesz miala sciagawke...

Jeśli masz na myśli elastyczne "łączniki" do ciuchów :) to są fantastyczne. Kupiłam parę tygodni temu trzy na allegro i w ogóle nie muszę martwić się o ciuchy ciążowe. Noszę zwykłe spodnie jak do tej pory z rozpiętym na maksa rozporkiem (już żadnych swoich dopiąć nie mogę) i na nie naciągam pas - nic nie widać, daje efekt drugiej dłuższej bluzki pod spodem i jest naprawdę bardzo wygodne. Oczywiście nie trzeba tego kupować. Wystarczy jak masz elastyczną bluzkę, w której już nie chodzisz i odrobinę zdolności krawieckich - możesz sobie takie sama uszyć.

reklama
No właśnie, ja chyba sama sobie uszyję. Pojadę po 1 do ciuchlandu i poszukam jakiejś dobrej bluzki do cięcia. A taką świetna miałam na oku i się rozmysliłam :baffled:. No a na allegro raczej nic dla siebie nie dostanę :baffled:.

Co do półrocznego dziecka to kup większe, wtedy napewno się przyda a tak możesz trafi za małe, bo dzieci są rózne. Mój 6 miesięczniak chodził jeszcze w 62 i dopiero przenosił sie w 68, a syn znajomych w wieku 6 miesięcy nosi 74 i wyrasta.

Do góry