reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy styczniówek 2009

Hmmm mi starszyzna mówi żebym od początku dała taką płaską podusie....bo ponoć nie ulewa sie tak dziecku...ale czytając Was to już sama nie wiem....

A jak to jest z tym łóżeczkiem turystycznym....pełno tego na allegro...Są jakieś mamusie które miały posiadały?? Zastanawiam sie nad kupnem takiego ale wolałabym usłyszeć jakies opinie najpierw:-)

reklama
Ja mam i na wyjazdy super rozwiązanie. Ale 4 lata temu to byly tylko zwykle. teraz sa fajne z przewijakami kieszeniami, dwoma poziomami itd. Musisz sprawdzic jak Cie to interesuje

właśnie na podróże takie łóżeczko jest idealnym rozwiązaniem :) moja kuzynka takie ma - jest bardzo zadowolona, ale tak jak rondzia napisała - kupione kilka lat wstecz, a teraz jest bardzo duży wybór takich łóżeczek - czasem nawet fajniejsze niż tradycyjne :)

spooky27 - lepiej nie uzywac takiego w domu... czytałam o kilku przerażających historiach, jak to łóżeczko złożyło się w nocy przygniatając i dusząc niemowlę :/ A starszy dzieciaczek, taki powyżej 1,5 roku to z kolei będzie z takigo łóżeczka górą uciekał.
Naprawdę, w domu to najlepsze jest drewniane, no i jest też zwykle znacznie tańsze :tak:

my tez mamy turystyczne ale na wyjazdy ale bez zadnych bajerów.
Też jestem zdania że w domu lepsze jest drewniane wydaje mi się stabilniejsze.
Ten poziom dla niemowlaczka wydaje mi się mało stabilny a na ten przewijak słyszałam że źle się na nim przewija bo jest za miękki. Ale to trzeba na żywo najlepiej zobaczyć i ocenić swoim okiem.

nie no, ja też jestem za tym, żeby w domu mieć zwykłe, drewniane łóżeczko - to tylko taka aluzja, że jak przeglądałam stronki to czasem takie turystyczne łóżeczko miało więcej bajerów od tradycyjnego :)
jeżeli mało się wyjeżdża to chyba takie łóżeczko jest zbędne :)

Nam nawet na wyjazdach turystyczne było zbędne - młody w nowym miejscu nie chciał spać inaczej jak w łóżku z mamą i tatą ;-)

Ja sie zastanawiam nad takim kojco-turystycznym łóżeczkiem które będzie i do domu będzie stało na dole i służyło jako kojec i na wyjazd tyle że nie wiem czy lepszy będzie typowy kojec np. taki jak ten :
Kojec Brevi SOFT & PLAY Blue Sea | BabyClub - WÓZKI | Foteliki dla dzieci | Artykuły dla niemowląt | Avent | Chicco | Wózki dziecięce | Łóżeczka turystyczne | Zabawki Fisher Price | Akcesoria dla niemowląt

Czy takie łóżeczko:
http://www.smerfland.pl/?s=produkt&id=1023

Boję się że kojec będzie nie odpowidni dla niemowlaka , ale wydaje się być stabilniejszy a przy dwóch labradorach w domu bardzo żywiołowych to nie wiem czy jak z rozbiegu wpadną i otrą się o takie łóżeczko to czy się właśnie nie złoży ??
Pytanie czy takie niby kojco łóżeczko jest na tyle duże aby faktycznie spełniać rolę kojca? Co wy o tym sądzicie?

reklama
Ja już nie mam problemu z łóżeczkiem - mój ojciec zaofiarował się, że kupi w prezencie jakie będę chciała :tak: Później się tylko pomartwię jeszcze wózkiem, ale loooz. Na razie się wściekam, bo kupiłam używany laktator Canpol Premium i nie zasysa :wściekła/y: Nie wiem czy coś jest niedokręcone czy jak, ale jestem piekielnie wkurzona....

Do góry