reklama
klaudia011
Fanka BB :)
U mnie nadszedł czas na kupno nowy spodni..niestety moje wszystkie mnie już ściskały...kupiłam takie z gumką wiec myślę że posłużą mi dosyć długo!
No i oczywiście weszłam do 5-10-15 ostatnio i zobaczyłam śliczną maleńką bluzeczkę z aniołkiem i musiała być ! I jeszcze na promocji była za 9,90
No i oczywiście weszłam do 5-10-15 ostatnio i zobaczyłam śliczną maleńką bluzeczkę z aniołkiem i musiała być ! I jeszcze na promocji była za 9,90
mamjakty
styczniówka 2009
ja już chodzę w ciążowych - moje mi się już nie dopinają - ale w sumie ja rzadko gdzieś wychodzę, więc przede wszystkim w dresowe spodnie sie ubieram - najwygodniej ale mam już kilka spodni z gumą i w końcu udało mi sie tez wizytowe kupić bo już niedługo weselicho mnie czeka
A ja nadal chodzę w zwykłych ciuchach, ale nie dość, że brzuszek mi jeszcze nie rośnie, to dodatkowo (jak pisałam już tutaj wcześniej) rok temu miałam akcję odchudzania. Schudłam ok. 8kg, a teraz mam jeszcze sześć kilo z tych ośmiu w rezerwie :-)
Ponadto muszę się pochwalić, bo jestem przeszczęśliwa i z góry przepraszam, że to nie na temat :-) Właśnie dostaliśmy zawiadomienie, że sąd założył nam hipotekę na nasze nowe mieszkanie. Trwało to troszkę ponad miesiąc, a w Warszawie na Mokotowie średnio czeka się około pół roku! I dzięki temu dostaniemy zwrot z ubezpieczenia kredytu ok. 3800 zł. Będzie na wózek! A wszystko dzięki temu, że wyczytałam gdzieś, że można napisać podanie o przyspieszenie procedury i aczkolwiek nikt nie gwarantuje, że ktokolwiek takie podanie przeczyta, to warto spróbować. Ja w swoim napisałam, że jestem w ciąży na zwolnieniu i każdy miesiąc oznacza dla nas pieniążki z banku na lekarstwa dla mnie - i widocznie trafiłam na jakąś urzędniczkę o dobrym sercu, która się przejęła i zadziałało! :-):-):-) Dzidziuś jeszcze się nie urodził, a już generuje zyski
Ponadto muszę się pochwalić, bo jestem przeszczęśliwa i z góry przepraszam, że to nie na temat :-) Właśnie dostaliśmy zawiadomienie, że sąd założył nam hipotekę na nasze nowe mieszkanie. Trwało to troszkę ponad miesiąc, a w Warszawie na Mokotowie średnio czeka się około pół roku! I dzięki temu dostaniemy zwrot z ubezpieczenia kredytu ok. 3800 zł. Będzie na wózek! A wszystko dzięki temu, że wyczytałam gdzieś, że można napisać podanie o przyspieszenie procedury i aczkolwiek nikt nie gwarantuje, że ktokolwiek takie podanie przeczyta, to warto spróbować. Ja w swoim napisałam, że jestem w ciąży na zwolnieniu i każdy miesiąc oznacza dla nas pieniążki z banku na lekarstwa dla mnie - i widocznie trafiłam na jakąś urzędniczkę o dobrym sercu, która się przejęła i zadziałało! :-):-):-) Dzidziuś jeszcze się nie urodził, a już generuje zyski
mamjakty
styczniówka 2009
no to gratulacje czasem jednak warto próbować jakoś działać niż nic nie robić za te pieniążki Wasza dzidzia będzie miała super wózeczek, może nawet na dwa starczy
bo właśnie odnośnie wózków - ja chyba dwa zakupię - głęboki i spacerówkę - tzn głęboki dostane od kuzynki więc zainwestuję w jakąś fajna spacerówkę
bo właśnie odnośnie wózków - ja chyba dwa zakupię - głęboki i spacerówkę - tzn głęboki dostane od kuzynki więc zainwestuję w jakąś fajna spacerówkę
Mi tez ciaza pomogla :-) U mnie na studiach po obronie pracy mgr trzeba jeszcze zrobic 6 miesieczyny, DARMOWY staz w aptece w Wawie. Tzn. my pracujemy przez 6 miesiecy 5 dni w tygodniu po 8 godzin, a nasza uczelnia i apteka dostaje za to kase. Dopiero po zrobieniu tego przymusowego stazu dostajemy dyplom ukonczenia studiow. Staz mozna robic tylko op pazdziernika do marca- w ramach kolejnego semestru i tylko w wawie. Ja w czerwcu sie obronilam i zlozylam do dziekanatu podanie o mozliwosc odrobienia stazu od lipca do grudnia w ostrowcu sw.( moje rodzinne miasto), bo w styczniu rodze. Dziekan o dziwo sie zgodzil i dzieki temu mam teraz staz w aptece moich rodzicow. Wyrobie sie z nim do porodu
mamjakty
styczniówka 2009
to super sprawa może mi tez ciąża pomoże przy obronie i komisja będzie łagodniejsza zobaczymy
Celinka, o rany! A ja myślałam, że studenci na wykopki na ziemniaki to przestali jeździć jeszcze za komuny! No co za beznadziejny układ @@ Normalnie odpracowywanie studiów, jak za starych czasów... Rozumiem obowiązek odbycia praktyki zawodowej, ale czemu pracować za darmo? Toż to czysty wyzysk klasy robotniczej!U mnie na studiach po obronie pracy mgr trzeba jeszcze zrobic 6 miesieczyny, DARMOWY staz w aptece w Wawie. Tzn. my pracujemy przez 6 miesiecy 5 dni w tygodniu po 8 godzin, a nasza uczelnia i apteka dostaje za to kase.
reklama
Melulu dodatkowo nie mamy ani jednego dnia urlopu, bo wg uczelni jest to kolejny semestr na studiach, a na studiach nie ma czegos takiego jak urlop. Jesli sie np. zachoruje i nie ma Cie w aptece przez np. 2 dni, to musisz te dni dodatkowo odpracowac, czyli automatycznie przedluza Ci sie staz o 2 dni. Dodam tylko,ze ten dodatkowy semestr pracujemy w aptece prywatnej, czyli apteka ma przez 6 miesiecy darmowego pracownika. Najbardziej smieszy mnie to,ze po obronie pracy mgr nie jestem zgodnie z prawem magistrem.Dziekan na spotkaniu w sprawie stazu powiedzial nam,ze powinnismy sie cieszyc, bo przez pol roku jeszcze przysluguja nam znizki studenckie na komunikacje miejska. Szkoda gadac....i to wszystko zgodnie z naszym wspanialym, polskim prawem.