reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy styczniówek 2009

A ja wczoraj po raz pierwszy nie dopięłam jeansów (ale po praniu i tylko jednych, drugie się udało) :-) Więc powoli, powoli dojrzewam do Moich Pierwszych Zakupów[tm] :-)

reklama
U mnie nadszedł czas na kupno nowy spodni..niestety moje wszystkie mnie już ściskały...kupiłam takie z gumką wiec myślę że posłużą mi dosyć długo!
No i oczywiście weszłam do 5-10-15 ostatnio i zobaczyłam śliczną maleńką bluzeczkę z aniołkiem i musiała być ! I jeszcze na promocji była za 9,90 :)

Dziewczyny to Wy jeszcze w ubraniach ciazowych nie chodzicie? Zazdroszcze Wam. Ja od 3 miesiaca nie mialabym w czym chodzic, gdyby nie spodnie i spodnice z gumka :-)

ja już chodzę w ciążowych - moje mi się już nie dopinają - ale w sumie ja rzadko gdzieś wychodzę, więc przede wszystkim w dresowe spodnie sie ubieram - najwygodniej :) ale mam już kilka spodni z gumą :) i w końcu udało mi sie tez wizytowe kupić :) bo już niedługo weselicho mnie czeka :D

A ja nadal chodzę w zwykłych ciuchach, ale nie dość, że brzuszek mi jeszcze nie rośnie, to dodatkowo (jak pisałam już tutaj wcześniej) rok temu miałam akcję odchudzania. Schudłam ok. 8kg, a teraz mam jeszcze sześć kilo z tych ośmiu w rezerwie :-)

Ponadto muszę się pochwalić, bo jestem przeszczęśliwa i z góry przepraszam, że to nie na temat :-) Właśnie dostaliśmy zawiadomienie, że sąd założył nam hipotekę na nasze nowe mieszkanie. Trwało to troszkę ponad miesiąc, a w Warszawie na Mokotowie średnio czeka się około pół roku! I dzięki temu dostaniemy zwrot z ubezpieczenia kredytu ok. 3800 zł. Będzie na wózek! :-D A wszystko dzięki temu, że wyczytałam gdzieś, że można napisać podanie o przyspieszenie procedury i aczkolwiek nikt nie gwarantuje, że ktokolwiek takie podanie przeczyta, to warto spróbować. Ja w swoim napisałam, że jestem w ciąży na zwolnieniu i każdy miesiąc oznacza dla nas pieniążki z banku na lekarstwa dla mnie - i widocznie trafiłam na jakąś urzędniczkę o dobrym sercu, która się przejęła i zadziałało! :-):-):-) Dzidziuś jeszcze się nie urodził, a już generuje zyski :-D

no to gratulacje :) czasem jednak warto próbować jakoś działać niż nic nie robić ;) za te pieniążki Wasza dzidzia będzie miała super wózeczek, może nawet na dwa starczy ;)
bo właśnie odnośnie wózków - ja chyba dwa zakupię - głęboki i spacerówkę - tzn głęboki dostane od kuzynki więc zainwestuję w jakąś fajna spacerówkę :D

Mi tez ciaza pomogla :-) U mnie na studiach po obronie pracy mgr trzeba jeszcze zrobic 6 miesieczyny, DARMOWY staz w aptece w Wawie. Tzn. my pracujemy przez 6 miesiecy 5 dni w tygodniu po 8 godzin, a nasza uczelnia i apteka dostaje za to kase. Dopiero po zrobieniu tego przymusowego stazu dostajemy dyplom ukonczenia studiow. Staz mozna robic tylko op pazdziernika do marca- w ramach kolejnego semestru i tylko w wawie. Ja w czerwcu sie obronilam i zlozylam do dziekanatu podanie o mozliwosc odrobienia stazu od lipca do grudnia w ostrowcu sw.( moje rodzinne miasto), bo w styczniu rodze. Dziekan o dziwo sie zgodzil i dzieki temu mam teraz staz w aptece moich rodzicow. Wyrobie sie z nim do porodu :-D

U mnie na studiach po obronie pracy mgr trzeba jeszcze zrobic 6 miesieczyny, DARMOWY staz w aptece w Wawie. Tzn. my pracujemy przez 6 miesiecy 5 dni w tygodniu po 8 godzin, a nasza uczelnia i apteka dostaje za to kase.
Celinka, o rany! A ja myślałam, że studenci na wykopki na ziemniaki to przestali jeździć jeszcze za komuny! No co za beznadziejny układ @@ Normalnie odpracowywanie studiów, jak za starych czasów... Rozumiem obowiązek odbycia praktyki zawodowej, ale czemu pracować za darmo? Toż to czysty wyzysk klasy robotniczej! :baffled:

reklama
Melulu dodatkowo nie mamy ani jednego dnia urlopu, bo wg uczelni jest to kolejny semestr na studiach, a na studiach nie ma czegos takiego jak urlop. Jesli sie np. zachoruje i nie ma Cie w aptece przez np. 2 dni, to musisz te dni dodatkowo odpracowac, czyli automatycznie przedluza Ci sie staz o 2 dni. Dodam tylko,ze ten dodatkowy semestr pracujemy w aptece prywatnej, czyli apteka ma przez 6 miesiecy darmowego pracownika. Najbardziej smieszy mnie to,ze po obronie pracy mgr nie jestem zgodnie z prawem magistrem.Dziekan na spotkaniu w sprawie stazu powiedzial nam,ze powinnismy sie cieszyc, bo przez pol roku jeszcze przysluguja nam znizki studenckie na komunikacje miejska. Szkoda gadac....i to wszystko zgodnie z naszym wspanialym, polskim prawem.

Do góry