reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy styczniówek 2009

Ja dzisiaj mialam kupic slicznego polarowego pajacyka. Juz go miala w rekach i chcialam isc do kasy, gdy postanowilam sprawdzic cene. Jak zobaczylam na metce 65zl, to szybko odstawilam pajaca na miejsce. Przesadzaja czasem z tymi cenami...
Ja juz troche rzeczy mam. Za to u mnie jest inny problem-nic mi sie nie podoba. W sumie jak dla siebie ubranie kupuje, to mam ten sam problem, wiec chyba po prostu taka jestem. Wczoraj zeszlam cala Arkadie( duuuze cenntrum handlowe) i nic nie kupilam.

Ostatnia edycja:
reklama
Meluluja też nic nie kupiłam naszej Małej.Na razie dostałam 3 śliczne prezenty:czapeczkę - tu chylę czoła aOli:-D ,pajacykai skarpetki.Ale mnie korci niemiłosiernie......Pipilotta87 podaj proszę namiary na hurtownię we Wrocławiu, o której piszesz.We Wro bywam codziennie,więc mi się baaardzo przydadzą:-)

Hurtownia jest chyba na Długosza. Mi też powiedziała o tym koleżanka! Zapytam się o dokładny adres i dam ci znać :tak:

Ostatnia edycja:
No a ja byłam na Witracznej (ciuchland) i kupiłam sobie bluzeczki, a Misiowemu troche malutkich pajacyków bo pamietam, że Janke na poczatku tonął w 62 których miałam sporo. No i dla Janka pelerynke i spodnie. Teraz kolejny wypad po USG :-). No i wtedy pojedziemy po łóżeczko :-).

ja mam tylko jeden ciuch i na razie wystarczy. Nastepne USG za miesiac, na arzie nic nie bede kupowac.
6 miesieczy to chyba okolo 68 moze 72 tak mi sie wydaje. Idz do H&M oni ma metce maja rozmiar i wiek. Nawet jak tam nic nie kupisz to bedziesz miala sciagawke...

Jeśli masz na myśli elastyczne "łączniki" do ciuchów :) to są fantastyczne. Kupiłam parę tygodni temu trzy na allegro i w ogóle nie muszę martwić się o ciuchy ciążowe. Noszę zwykłe spodnie jak do tej pory z rozpiętym na maksa rozporkiem (już żadnych swoich dopiąć nie mogę) i na nie naciągam pas - nic nie widać, daje efekt drugiej dłuższej bluzki pod spodem i jest naprawdę bardzo wygodne. Oczywiście nie trzeba tego kupować. Wystarczy jak masz elastyczną bluzkę, w której już nie chodzisz i odrobinę zdolności krawieckich - możesz sobie takie sama uszyć.

reklama
No właśnie, ja chyba sama sobie uszyję. Pojadę po 1 do ciuchlandu i poszukam jakiejś dobrej bluzki do cięcia. A taką świetna miałam na oku i się rozmysliłam :baffled:. No a na allegro raczej nic dla siebie nie dostanę :baffled:.

Co do półrocznego dziecka to kup większe, wtedy napewno się przyda a tak możesz trafi za małe, bo dzieci są rózne. Mój 6 miesięczniak chodził jeszcze w 62 i dopiero przenosił sie w 68, a syn znajomych w wieku 6 miesięcy nosi 74 i wyrasta.

Do góry