reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy styczniówek 2009

Dziewczy, ja już od dłużego czasu chodzę w ubranich ciązowych i najbardziej jestem zadowolona z 9fashion (szczególnie ze spodni) bo bluzeczki (odcinane pod biustem) nakupiłam w C&A - akurat takie mieli i to w cenach: 30zł-60zł za sztukę a w ciążowym sklepie co wszystko około 129 zł, 169 zł :szok:

A wczoraj zamówiłam wysyłkowo, żakiecik i spodenki w obniżonych cenach w sklepie internetowym happymum.pl (sa posezonowe obniżki), a do pracy w czym musze chodzić :tak:
Happy mum - odzież ciążowa, odzież dla dzieci, moda ciążowa. Sklep, forum, porady ciążowe.

Studia 5 lat temu skończyłam, ale mogę podzielić się doświadczeniem z pracy. Po 3 m-cach poinformowałam przełożonego o ciąży i zaproponowałam iż zatrudnie w czasie mojej nieobecności osobę do pracy. Szef przyjął to bardzo miło i cieszył się ze juz o tym pomyślałm, bo przecież niegdy nie widomo jak się będę czuła.

Mam nadzieję, że ta postawa się zmienia i kobiety nie będe dyskryminowane z faktu, iż mogą posiadać dzieci, co wiąże się z częstszą bądz dłuższą nieobecności w stosunku do mężczyzn w pracy :happy:

reklama
Ja tez bez zadnych papierow dogadalam sie z szefem ze pracuje od godziny jak wstane bez gonitwy na leb na szyje (czyli okolo 8:20 - 8:40) i o 15 wychodze. Ciezko mi jest siedziec 8 godzin przy biurku przed komputerem. Z reszta czlowiek jest rozkojarzony itd. Chce zebym byla jak najdluzej to troszke idzie na ustepstwa..

Ja już też od miesiąca conajmniej nosze ciuszki ciążowe. udało mi sie kupić 3 pary spodni z gumka w hurtowni.Za takie 3/4 płaciłam 60 zł a długie 85zł.Gdyby nie te zakupy to bym musiała chodzić w dresach, bo moje spodnie juz sie dawno nie dopinają.Reszte ciuszków mam bo też byłam znacznie tęższa kiedyś.

Jakby ktoś chciał to mam do sprzedania jeansową spodniczkę z regulowanym pasem ciążowym (Rozmiar ok. 44.) i beżowe spodnie bojówki, z tyłu regulowane na gumce :) (MAMA FASHION) Rozmiar z metki XXL!! 30 zł za sztukę! :-)
Zdjęcia nie wyraźne bo robione telefonem :-( jakby któraś z was była zainteresowana to mogę przesłać wyraźniejsze na maila :-) Mile widziany odbiór osobisty we Wrocławiu :-)

Ja studia zakończyłam 3 lata temu, ale nie pracuje i nie pracowałam. Rok poswieciłam na dojscie do zdrowia, bo podczas studiów przypałetało mi się okropne zapalenie oskrzeli, które przeszło w zmany astmatyczne, do tego tarczyca padła, i cały rok poswieciłam dochodzeniu do siebie. No a potem zaszłam w ciążę i było po ptokach. Załozyłam, że odkładam wszelkie działania do ukończenia przez Janka 3 lat, a potem zobaczę. I tak chyba musze zmieni zawód, bo przez te chorubska moja krtań to złom, więc w zawodzie nie mam czego szukac :baffled:.

Melulu to będziemy sąsiadkami, bo ja się przeniosę na jakieś pół roku do tesciowej na Czerniaków :-).

Idę chorowa dalej. Mam prośbę, mam teraz taki zamęt w głowie że nie ma mowy o uaktualnianiu listy, a boję się, że potem poprzegapiam rzeczy. Jakbyscie mogły mi na PW wysyłac terminy (nowe dziewczyny) i płe maluchów, to potem łatwiej to ogarne, bo sama nie wiem kiedy dojde do siebie :-(.

A mój szef jest trochę czerstwy. O godzinie 16:05 kiedy ja się zbieram do wyjścia do domu on wymownie spogląda na zegarek i sarkastycznie wrzuca tekst, że wg moich wyjść to można ustawić sobie zegarki.,...Jakiś nienormalny pracoholik - dzień w dzień siedzi w pracy po 12h.
Wkurza mnie strasznie to wszystko, bo pracę mam siedzącą przy kompie i jak posiedzę dłużej niż 3-4h to cały brzusio mnie boli i twardnieje.
Więc od czasu do czasu chodzę bez skrupułów na zwolenienia lekarskie i wtedy odpoczywam.
A ciuszki ciążowe też już noszę - bo w żadne inne sie nie mieszczę. Szkoda tylko, że one są tak okropnie drogie, ale mozna znaleść czasem coś na allegro.

Kuleczkadzięki za info o HappyMum - mam spodnie z tej firmy i są super,także chcetnie zobaczę co tam na jesień mają.Kupiłam na razie dwie bluzki z długim rękawem po 30 zł i ciepłe spodnie po 73 zeta,ale to z Catherine.

reklama
Do góry