reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy styczniówek 2009

Dziewczy, ja już od dłużego czasu chodzę w ubranich ciązowych i najbardziej jestem zadowolona z 9fashion (szczególnie ze spodni) bo bluzeczki (odcinane pod biustem) nakupiłam w C&A - akurat takie mieli i to w cenach: 30zł-60zł za sztukę a w ciążowym sklepie co wszystko około 129 zł, 169 zł :szok:

A wczoraj zamówiłam wysyłkowo, żakiecik i spodenki w obniżonych cenach w sklepie internetowym happymum.pl (sa posezonowe obniżki), a do pracy w czym musze chodzić :tak:
Happy mum - odzież ciążowa, odzież dla dzieci, moda ciążowa. Sklep, forum, porady ciążowe.

Studia 5 lat temu skończyłam, ale mogę podzielić się doświadczeniem z pracy. Po 3 m-cach poinformowałam przełożonego o ciąży i zaproponowałam iż zatrudnie w czasie mojej nieobecności osobę do pracy. Szef przyjął to bardzo miło i cieszył się ze juz o tym pomyślałm, bo przecież niegdy nie widomo jak się będę czuła.

Mam nadzieję, że ta postawa się zmienia i kobiety nie będe dyskryminowane z faktu, iż mogą posiadać dzieci, co wiąże się z częstszą bądz dłuższą nieobecności w stosunku do mężczyzn w pracy :happy:

reklama
Ja tez bez zadnych papierow dogadalam sie z szefem ze pracuje od godziny jak wstane bez gonitwy na leb na szyje (czyli okolo 8:20 - 8:40) i o 15 wychodze. Ciezko mi jest siedziec 8 godzin przy biurku przed komputerem. Z reszta czlowiek jest rozkojarzony itd. Chce zebym byla jak najdluzej to troszke idzie na ustepstwa..

Ja już też od miesiąca conajmniej nosze ciuszki ciążowe. udało mi sie kupić 3 pary spodni z gumka w hurtowni.Za takie 3/4 płaciłam 60 zł a długie 85zł.Gdyby nie te zakupy to bym musiała chodzić w dresach, bo moje spodnie juz sie dawno nie dopinają.Reszte ciuszków mam bo też byłam znacznie tęższa kiedyś.

Jakby ktoś chciał to mam do sprzedania jeansową spodniczkę z regulowanym pasem ciążowym (Rozmiar ok. 44.) i beżowe spodnie bojówki, z tyłu regulowane na gumce :) (MAMA FASHION) Rozmiar z metki XXL!! 30 zł za sztukę! :-)
Zdjęcia nie wyraźne bo robione telefonem :-( jakby któraś z was była zainteresowana to mogę przesłać wyraźniejsze na maila :-) Mile widziany odbiór osobisty we Wrocławiu :-)

Ja studia zakończyłam 3 lata temu, ale nie pracuje i nie pracowałam. Rok poswieciłam na dojscie do zdrowia, bo podczas studiów przypałetało mi się okropne zapalenie oskrzeli, które przeszło w zmany astmatyczne, do tego tarczyca padła, i cały rok poswieciłam dochodzeniu do siebie. No a potem zaszłam w ciążę i było po ptokach. Załozyłam, że odkładam wszelkie działania do ukończenia przez Janka 3 lat, a potem zobaczę. I tak chyba musze zmieni zawód, bo przez te chorubska moja krtań to złom, więc w zawodzie nie mam czego szukac :baffled:.

Melulu to będziemy sąsiadkami, bo ja się przeniosę na jakieś pół roku do tesciowej na Czerniaków :-).

Idę chorowa dalej. Mam prośbę, mam teraz taki zamęt w głowie że nie ma mowy o uaktualnianiu listy, a boję się, że potem poprzegapiam rzeczy. Jakbyscie mogły mi na PW wysyłac terminy (nowe dziewczyny) i płe maluchów, to potem łatwiej to ogarne, bo sama nie wiem kiedy dojde do siebie :-(.

A mój szef jest trochę czerstwy. O godzinie 16:05 kiedy ja się zbieram do wyjścia do domu on wymownie spogląda na zegarek i sarkastycznie wrzuca tekst, że wg moich wyjść to można ustawić sobie zegarki.,...Jakiś nienormalny pracoholik - dzień w dzień siedzi w pracy po 12h.
Wkurza mnie strasznie to wszystko, bo pracę mam siedzącą przy kompie i jak posiedzę dłużej niż 3-4h to cały brzusio mnie boli i twardnieje.
Więc od czasu do czasu chodzę bez skrupułów na zwolenienia lekarskie i wtedy odpoczywam.
A ciuszki ciążowe też już noszę - bo w żadne inne sie nie mieszczę. Szkoda tylko, że one są tak okropnie drogie, ale mozna znaleść czasem coś na allegro.

Kuleczkadzięki za info o HappyMum - mam spodnie z tej firmy i są super,także chcetnie zobaczę co tam na jesień mają.Kupiłam na razie dwie bluzki z długim rękawem po 30 zł i ciepłe spodnie po 73 zeta,ale to z Catherine.

reklama
Do góry