reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy styczniówek 2009

Hmmm no to mi troszke rozgoniłyście ciemne chmury...I póki co wygrywa łóżeczko drewniane...:-)A i koszty nie są aż tak duże jak myślałam...hmmm pożyjemy zobaczymy jeszcze troszke czasu :-)

A ja mam do Was prośbę....kupiłam sobie gacie ciążowe...które okazały sie na mnie za duże....(tak wiem wiem...nie można kupować bez mierzenia) Wystawiłam je na allegro bo nie mam żadnych znajomych ciężarówek...Zerknijcie może którejś z Was by pasowały

Szybka Aukcja-Ciążowe Spodnie-M 38-NOWE (422650177) - Aukcje internetowe Allegro

Dla forumowej koleżanki chętnie obniżę kwotę do 50 zł :-) Przepraszam że zaśmiecam tutaj ale w sumie to tylko zwykły link :-)

Mysza wow to drugie łóżeczko jest świetne...Wygląda rewelacja

Spooky u mnie mój tatuś zaoferował sie że kupi wózek :-) Zobaczymy czy słowa dotrzyma...Ostatnio jak zobaczył ceny w sklepach to zaczął udawać że nic nie pamieta :-D

reklama
Adiva mi się też bardzo podoba to drugie łózeczko - kojec ale nie wiem właśnie czy jest stabilne a dwa czy będzie odpowiednio spełniać funkcje kojca, bo łóżeczko w pokoiku będzie drewniane , a to miałoby być na dole jak będę coś robić w kuchni itp.
Że cena nie jest mała to mam niezły mętlik na co się zdecydować??

Hmmm skoro masz już łóżeczko i to ma byc tylko raz na jakiś czas to ja bym na Twoim miejscu kupiła tańszą wersje na allegro...Te łóżeczka są wszystkie bardzo podobne...Dwa kółka dwie normalne nóżki...boki odpinane...Jeśli chodzi o stabilność to jeśli dzidziuś nie bedzie małym diabełkiem nie powinno być problemu...A dla pewności zawsze można dać maleństwo na samo dno...
No ale to już Twoja decyzja:-) Może sie ktoś mądrzejszy ode mnie wypowie :-)

Hmmm skoro masz już łóżeczko i to ma byc tylko raz na jakiś czas to ja bym na Twoim miejscu kupiła tańszą wersje na allegro...Te łóżeczka są wszystkie bardzo podobne...Dwa kółka dwie normalne nóżki...boki odpinane...Jeśli chodzi o stabilność to jeśli dzidziuś nie bedzie małym diabełkiem nie powinno być problemu...A dla pewności zawsze można dać maleństwo na samo dno...
No ale to już Twoja decyzja:-) Może sie ktoś mądrzejszy ode mnie wypowie :-)

Pewnie! Używane kojce-łóżeczka są takie tanie, że aż się wierzyć nie chce! I praktycznie nowe, bo dużo osób używa ich "raz na jakiś czas" ;-)

Ja kupiłam niedawno na Allegro zwykłe drewniane łóżeczko z maretacem za 15 zł. I jestem zadowolona :-)

Pozdrawiam i życze udanych zakupów :-)

Ostatnia edycja:
A ja chyba zacznę nową "konkurencję" - bicie rekordu w kategorii "kto najdłużej NIC nie kupi dla przyszłej dzidzi" :-D Bo na razie ani jednego drobiazgu dla malucha nie kupiłam... Ale może mi się odmieni za tydzień, po USG :-)

Z poruszonych tutaj wątków:
- moja mama odradziła mi przewijak. Chciałam kupić taki drewniany, dopasowany do komody, do nakładania na szafkę. Mama stwierdziła, że na takim przewijaku to ona przewijała mnie tylko przez pierwszy miesiąc, a potem się przeniosła na łóżko, bo już byłam tak ruchliwa, że była obawa, że z przewijaka wyskoczę. Nasłuchałam się też historii o dzieciaku, który spadł z przewijaka na pralce jak jego mama się na sekundę odwróciła sięgnąć po waciki... Więc lepiej kupić matę na łóżko.
- co do łóżeczek i pokoików to są słodziutkie i śliczne :-) Ja lubię naturalne drewno, więc te mi się najbardziej podobają. Sama ostatnio oglądałam łóżeczka w Ikei i nie mogę zrozumieć, czemu jedno drewniane łóżeczko kosztuje 95 zł, a drugie 395 zł... Oba mają szczebelki, dwa poziomy do regulacji, wyciągany jeden bok... Skąd aż taka różnica w cenie?

Bo to za 95 zl jest z tzw. gołego drewna - całkowicie do malowania :-) sama je oglądałam :-) no i bez materaca - chociaż nie wiem czy to droższe jest z materacem.
Nie opłaca sie kupować takiego drogiego łóżeczka! We Wrocławiu jest np. hurtownia z akcesoriami dla maluchów i NOWE drewniane łóżeczko z materacem można kupić za 120 zł! I podejrzewam, że niczym się nie różni od tego w Ikei za 395 zł.

Melulu - nie jesteś sama, ja również jeszcze nic nie kupiłam-czekam aż poznam płeć mojego skarba może wtedy mnie natchnie:-)

ja też jeszcze nic nie kupiłam :) a to pewnie dlatego, że bardzo dużo rzeczy dostaję od kuzynek :)
ale powiem Wam kobitki tak, że na czym można zaoszczędzić to można - np łóżeczko - no wiadomo, że nie kupimy jakiegoś kiepskiego, plastikowego, z siatki czy coś - ale ja w sumie jak tak rozglądałam się to można już właśnie w okolicach 100 zł kupić całkiem fajne, proste, zwykłe łóżeczko :)

reklama
Meluluja też nic nie kupiłam naszej Małej.Na razie dostałam 3 śliczne prezenty:czapeczkę - tu chylę czoła aOli:-D ,pajacykai skarpetki.Ale mnie korci niemiłosiernie......Pipilotta87 podaj proszę namiary na hurtownię we Wrocławiu, o której piszesz.We Wro bywam codziennie,więc mi się baaardzo przydadzą:-)

Do góry