reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupy styczniówek 2009

reklama
Wg mnie nikt tak naprawde nie wie ktory jest lepszy. Najlepiej pojechac do sklepu i wybrac ten, ktory wg nas jest najlepszy. Ile osob, tyle opinii. Gdy my bylysmy niemowlakami nie bylo takiego wyboru. Wszyscy mieli taki sam, najprostrzy materac i nie zauwazylam,zeby wiekszosc ludzi na swiecie miala krzywe kregoslupy.

:-)Ale dzis jakos pisze nie jasno,komputer mi zjada litery,postaram sie pisac bezblednie:zawstydzona/y:

Kiedys nie bylo wyboru,ale teraz jest i wiadomo,ze kazda z nas chce dla maluszka to co najwygodniejsze

Ania powiem Ci,ze ten, ktory kupilismy bardzo mi sie podoba( kokos-pianka-kokos).Jest nie za twardy,nie za miekki. Taki w sam raz :-) Gryczany, tak jak juz mowilam nie spodobal mi sie, mimo ze niektorzy go polecaja.

Ja mam problem z nosidelkiem/ chusta do noszenia malego. Mieszkamy na 3( ostatnim) pietrze i bede musiala go wnosic. Na tewno nie bede go nosila wtedy na rekach, bo boje sie, ze mi wypadnie. No i zastanawiam sie, czy takie nosidelko (cos na ksztalt plecaka), ktore nosi sie na brzuchu jest odpowiednie dla takiego niemowlaka. Boje sie, czy w czyms takim nie skrzywi sie kregoslup. Ostatecznie kupie chuste, ale takie nosidelko wydaje mi sie byc stabilniejsze...
Mowie o czyms takim
http://allegro.pl/item429222601_zestaw_infant_active_i_trekki_tylko_149_zl.html

Ostatnia edycja:
ja różne opinie słyszałam o takich nosidełkach na plecach albo brzuchach - podobno nie są zbyt dobre dla dziecka, bo dziecko ma wtedy wymuszoną pozycję - nie taka jaka On by chciał, jest ciągle w rozkroku i takie tam - byłam świadkiem jak nawet z takiego niby stabilnego nosidełka dziecko wypadło :-(
Celinka, a nie możesz wnosić dzidziusia w tym nosidełku z wózka bądź z autka? co dziecko na leżąco sobie jest? coś w tym stylu:
FOTELIK NOSIDŁO NANIA BABY RIDE DASZEK OKRYCIE (427791402) - Aukcje internetowe Allegro

ja bym chyba na takie coś się zdecydowała - skoro chodzi tylko o wniesienie małego na górę ;-)

Wlasnie dzisiaj widzialam program w tv i bylo jasno powiedziane ze do 4 miesiaca zycia dziecka nie mozna nosic w pozycji popnowej wiec w tym czasie nosidelka odpadaja i wtedy jedynie chusta... Ja przy poprzednim dziecku nie mialam nie bylo mi potrzebne chociaz nie wykluczam ze komus moze byc.. Wnosilam przewaznie w foteliku jak z samochodu a tak przewaznie z wozkiem albo na rekach. Uwierz mi celinka szybciej sama padniesz na plecy niz wypuscicsz malucha

Dzieki dziewczyny. Teraz juz w 100% jestem pewna,ze moje obawy byly sluszne. W sumie za nosidelko moze sluzyc fotelik samochodowy, bo ma taka funkcje. Musze tylko zobaczyc, czy nie jest za ciezki.

Dzieki dziewczyny. Teraz juz w 100% jestem pewna,ze moje obawy byly sluszne. W sumie za nosidelko moze sluzyc fotelik samochodowy, bo ma taka funkcje. Musze tylko zobaczyc, czy nie jest za ciezki.
Celinka, odnośnie noszenia w chustach to są bardzo różne opinie. Wydaje mi się, że to jak z karmieniem piersią na żądanie - raz szkodzi, za parę lat jest idealne... W każdym razie noworodki w chustach nosi się w pozycji kołyskowej, nie na biodrze ani plecach, tak dopiero jak już dziecko umie utrzymać główkę. I osobiście oglądałam dwa programy, gdzie wypowiadali się lekarze: w jednym twierdził, że można tylko na krótko i awaryjnie wkładać dziecko do takiej chusty i że jest to generalnie niezdrowe, a w drugim inny mówił, że wręcz przeciwnie, pozycja kołyskowa w chuście przypomina płodową i jest bardzo dobra dla dziecka, bo dziecko jest skulone jak w czasie ciąży, a te późniejsze pozycje działają tak, jak ciasne zawijanie bioderek przez nasze babcie - zapobiegają zwyrodnieniom stawów biodrowych. I bądź tu człowieku mądry! ;-)
Odnośnie samych chust kiedyś wlazłam na specjalne forum, gdzie jest kilka tysięcy postów odnośnie chust, ich rodzajów, reakcji dzieci itp. :-)

reklama
Do góry