reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy styczniówek 2009

My w sobotę w Biedronce kupiliśmy M. zestaw do mini golfa za 17zł. Od razu jej się spodobał, znajduje coraz to nowe zastosowania dla kijków, piłeczek itd., a zabawa jest przednia- na trawniku, jak i w domu:tak:.

reklama
My Karolci zamówiliśmy właśnie sofę dwuosobową, Paula też w tym wieku taką dostała i spała na niej dobre 10 lat :tak: po pierwsze dlatego, że na sofie jest sporo miejsca do spania, a po drugie jest na tyle niska, że jak spadnie to nic się nie stanie :sorry: Karola niestety ciągle należy do tych dzieci, które po łóżku wędrują przez całą noc :eek::eek:

No i się stało, Lena spała na łożku i spadła w momencie kiedy ja wyszłam do toalety. Łożko ma 160 x 180 poprostu się turlała. Nic się nie sało, był płacz. Teraz obija się w swoim łózeczku 140 x 70.
A znalazłam łózko , które chce kupić, z uwagi iż szuflady można zamówić na prowadnicach: 90 x 200
BARDZO MOCNE ŁÓŻKO ''TEDI'' GR.3,5cm 90x200 (1190572821) - Aukcje internetowe Allegro
i już sam nie wiem co robić, normalnie powinna spać w wielkim kojcu - rzuca się w nocy strasznie, a w dzień te 2 godziny śpi jak aniołek

Widze, że Wy już przenosicie swoje dzieciaczki do większych łóżek. Myślałam że to jeszcze za wcześnie, ale wkrótce też będę musiała o tym pomyśleć, bo właśnie sie dwiedzialam że jestem w ciąży:-) Nie boicie się że będą z niego ciągle wychodzć i nie będą chciały usnąć??

Magdalen- Gratuluję ! Za którym razem Twój mąż strzelił gola ? Ja już 2 cykl sie staram i dziś dostałam @ ale za bardzo sie nie przejmuję bo za 3 tygodnie bardzo chcemy jechać w góry i byłam wstrzymana z rezerwacją kwatery , ponieważ nie wiedziałam jak bede sie czuć ale wygląda na to że jeszcze normalnie

Gratuluję i po cichu zazdroszczę, bo my też się staramy :D i właśnie wczoraj wieczorem dostałam @ Kupinosiu!!!! :sorry2:NO nic musimy (ja i mój mąż) się widocznie BARDZIEJ postarać :szok::-D.
My nie za bardzo mamy gdzie postawić takiego łóżka, będę musiała ostro pokombinować z przestawianiem mebli - to moze sie zmiesci. Mała spi obok nas w swoim malym łóżeczku oprocz tego mamy jeszcze duza kuchnie i salon - jest tez poddasze ale musiałoby byc pomalowane i izolacja od dachu zrobiona bo w cieple dni tam sie nie da wytrzymac. Po za tym przeraża mnie to, ze do jej pokoju ewentualnego trzebaby po schodach latac, nowa bramka musiałaby być a tak cokolwiek sie dzieje np zapłacze w nocy to jestem blisko i szybko doskakuje w razie potrzeby. No i budowę mamy w planach i wkładanie kasy w remont nie za bardzo nam lezy.

Dzięki, no własnie sie zaczelismy starac:-D Ja się cieszę i boję jedncześnie;-) ale mówią, że jak pierwsze dziecko jest rozbójnikiem, to drugie jest aniołkiem, tak sie pocieszam;-)

Magdalen - gratuluję! I wiesz, Ty się nie nastawiaj, bo może okaże się, że Basia jest aniołkiem hiehie :)
Kuleczko - może spróbuj Lenkę póki co na samym materacu położyć, może takie spanko jej spasuje? ;) Moja znajoma właśnie na materacu swoją córcię kładzie i jest ok :tak:

reklama
Do góry