reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy styczniówek 2009

My mamy wózeczek "parasolkę" z Tesco. Kosztowała około 30 złotych i Olka zachwycona. Używa jej już parę miesięcy, chociaż wozić lalki nie chce za nic.... w wózku ląduje za to jej ukochana piłka.

reklama
Kurczę, wy kupujecie sandałki, a ja kupiłam już dwie kurtki zimowe, bezrękawniki, ciepłe bluzy - oczywiście to moje wygrane na allegro ;-) U nas w Tesco przeszła dostawa Cherokee ubrań jesień/zima - mają np. śliczne bezrękawniki dla dziewczynek (przepraszam ale na chłopięce nie spojrzałam :zawstydzona/y:)

He he a mąż się ze mnie śmiał że sprawdzam czy mamy coś w szafie "pospadkowe" na zimę i w jakim jest stanie:-D Nawet teściowej mówiłam żeby sie za kurtkami zimowymi już rozglądała A w Tesco nie byłam chyba się trzeba przejść:tak:

Ja też już kilka jesienno-zimowych ubranek "upolowałam" ;-)
Sandałki kupiłam, bo w tych, co miała już paluch wystawał :sorry: Ale będzie miała je tez na cieplejsze dni jesienne - one takie mocniej zabudowane są :tak:
Kurtkę zimową będzie miała chyba po kuzynach - jeszcze nie przymierzałam, ale myślę że będzie dobra, a czerwona to może być ;) Spodnie zimowe na szelkach też się znajdą - buty na pewno będzie trzeba kupić. Ale poza tym to chyba większość ciuszków mamy - ale znając mnie pewnie jeszcze co nieco pokupuję - ja chora jestem na tym punkcie... Olka ma więcej ciuchów ode mnie :zawstydzona/y:
Leika - no i wózeczek spodobał się Małej?

Kobitki poradzcie - ostatnio wybralam sie z Ola na basen kryty po raz pierwszy i czy ktoras z WAS moze polecic jakies kółko dmuchane? Czy takie z siedziskiem w środku czy bezz czy rękawki a moze cos innego? Czy korzystacie na basenie z tego typu akcesoriów? Ostatnio miałyśmy ze sobą dmuchaną kamizelkę ale Olkę to bardzo ograniczało więc w końcu zdjęłam jej to i na rąsiach u mamy była i tak cały czas. Wspaniale się bawiłyśmy, ale ja pewniej bym się czuła gdyby miała jakies dodatkowe zabezpieczenie.

Zdecydowanie koło z siedziskiem. Rękawki to dla starszych dzieci dopiero.
Na Rodos mała pływała w takim kole z siedziskiem - a ja pływalam razem z nią i bardzo nam się podobało :))

A ja mam pytanie czy wasze dzieci śpią w łożeczkach, czy mooże w dorosłych łożkach - ale np. takich z zabezpieczeniem w postaci barierki - kompletnie nie wiem na co sie mam zdecydować (nie mam doświaczenie).
Na razie oglądam coś takiego ŁÓŻKO BARIERKI SZUFLADY I MATERAC 180/90 (1180582526) - Aukcje internetowe Allegro
Coć wolałbym cos bardziej z jajem: KIDKRAFT PRINCESS LOZKO LOZECZKO OD 18 MIESIECY (1171409933) - Aukcje internetowe Allegro, tylko trochę małe i za różowe ;-)
Nie wiem Lena to taki krażownik w łóżku że potrzebowałaby powierzchni 180x140. Może macie jakieś propozycje, w czym śpią wasze starsze pociechy?

reklama
Do góry