reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy styczniówek 2009

Wszystko zależy od waszej sytuacji mieszkaniowej i planów na przyszłość ;-)

Tzn jeśli mała ma własny pokój i to będzie jej pokój już na zawsze - to kupiłabym łóżko jak z Twojego pierwszego linka - i to w największym możliwym rozmiarze, zeby za kilka lat nie trzeba było wymieniać na większe. Łóżka "rosnące" razem z dzieckiem, jak te z ikei to dobre rozwiązanie przy małym pokoju i braku przestrzeni. Moim zdaniem jednak nie bardzo nadają się na łóżko dla np nastolatka. Jeśli natomiast planujecie kolejne dzieci w tym samym pokoju i łóżko piętrowe, to teraz lepiej kupić solidne, drewniane ale małe łóżko - potem możesz je np odsprzedać.
Moja mała śpi jeszcze z Nami, ale syn ma łóżko "dorosłe", sosnowe i to w największym rozmiarze (200x90) i "dorosłą" pełnowymiarową, porządną, puchową pościel. Gdy będziemy kupować łóżko dla młodej, to też właśnie takie samo.

reklama
Ja kupiłam małej koło w Praktikerze z siedziskiem, jest fajne i mała ma super zabawę na basenie, kosztowało ok.17 zł.

Melody - jakie to koło na Allegro upatrzyłaś? Ja też się za jakimś rozglądam :tak: Jedziemy za tydzień nad jezioro i chyba jakieś by nam się przydało :-D

Co do łóżka to nie potrafię się wypowiedzieć, pewnie jak urządzimy Oli jej własny pokoik to będę zgłębiać temat, ale ja to bardziej za prostotą jestem, więc wybrałabym jakieś bardziej zwykłe łóżko :tak: A na początek póki Młoda jeszcze nie ma tej zdolności nie spadnięcia z wyrka to chyba bym ją ulokowała na materacu :happy: takim już właściwym od większego łóżka ;-)

My dziś byliśmy w Kielcach i zahaczyliśmy o Praktiker - także i ja jestem posiadaczką kółka INTEX - i nawet tańsze było chyba niż to z aukcji ;-)
Napompowaliśmy go i Ola siada na nie, a wejść do "majtek" nie chce :eek: Mam nadzieję, że inaczej zareaguje jak już będzie na wodzie :happy:

Kuleczko moja Julka tez ma takie jak Daga wkleiła to z ikea i spała w nim nie majac 2 lat Kupiłam do niego materac ze spręzynami i dałam do tapicera uszyc pokrowiec niebieski pod kolor mebelków spisuje sie ok

co do koła to mam zwykle i tez młody dobrze sobie daje rade w zeszłym roku tez na nim pływał..

reklama
Chrzestna Oli teraz wczasuje w Augustowie i chciała sie zobaczyć z małą ,a że nie mają auta a od nas to rzut beretem to wczoraj ją odwiedziliśmy i kupiła Olce właśnie to żółte koło z siedziskiem. Spodobało sie ! Natomiast ja pare dni temu w Biedronce kupiłam młodej za 20 zł taką tablice z długopisem na sznurku. Po tablicy można rysować a potem wszystko wymazać. Fajna zabawka w podróż i do domu również.

Do góry