reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy styczniówek 2009

reklama
Dobrze ze ja mam po młodej zimówki z ecco w dwóch rozmiarach takze dwie zimy albo i trzy obstoimy ... niestety na terazniejsze nie mozemy juz liczyc bo młoda je pewnie wydepta a poza tym kktóry facet chciałby fioletowe w gwiazdki

my młodej tylko z ecco kupujemy

My też ecco :) aha w avanti jest taka karta rabatowa w weekend 16-17 października jest 20 % na asortyment w ecco i innych sklepach. My tak właśnie kupujemy buciki z jakąś zniżką albo na nocnych zakupach. Cena jest rzeczywiście wysoka ale z drugiej strony buty są super a ze sprzedażą na allegro nigdy nie ma problemu .

Właśnie mi dzisiaj mama powiedziała że pogodnynki twierdzą iż zima w tamtym roku wystartowała 13 października i że w tym roku ma być podobnie. :-[

Ja też bym z ecco kupiła ale cena faktycznie masakra! Ja mam zawsze problem z butami bo moja ma wysokie podbicie i np. w coolclubach, niektórych bartkach nóżka jej nie wchodzi! Może jeszcze jej jakieś dokupię, ale wolałam brać te z Gufo bo i fajne, rozmiar był, i nóżka stabilna:)

Ja nadal nie wiem jakie buty kupić Młodemu....Bratowa kupiła swojej córce za 189zł w Elephanten piękne różowe jesienno-zimowe ale co z tego jak oni ich ubrać nie potrafią :-D Bo jej sie podobały ( 2 latka ma młoda) i teraz jest taka wojna z tymi butami, że masakra jakaś....No więc ja teraz już nie wiem...Niby firma dobra i w ogóle a tu taka wpadka.....Jak ja Młodemu kupiłam zwykłe bezfirmowe buciki na jesień to tak je pokochał, że nie pozwala ich sobie rozebrać....

Na co mam zwrócić uwagę w wyborze butów na zimę?W tamtym roku było łatwiej bo Piotrek nie umiał chodzić w śniegu wiec był noszony...ale teraz? Nie stać mnie na buty za prawie 200 zł bo nie mam ani kurtki, ani kombinezonu,ani bluzeczek,rajstopek,spodni,czapki,szalika,rekawiczek.....Nie mam nic na zimę !!!! Tak to jest z pierwszym dzieckiem....:dry:

Pomożecie? Na co mam patrzeć, żeby mu nóżka sie nie pociła? Z czego ma być bucik wykonany a czym ocieplony???

Dodam, że sama jestem bez kurtki i butów na zimę aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaale bedą zakupy :-(

Młoda też jeszcze nie ma butów na zime. Kupie w ostatniej chwili, bo nie wiem jaki rozmiar. Do butów nie mam specjalnych słabości. Optymalnie pewnie kupie tego daichmana czy jakoś tak co Daga wklejała. Całkiem mi sie podobają i wiem że do kurteczek będą pasować a firma sprawdzona z tego co słyszałam i czytałam. Teraz czekam na zamówione adidaski numer wieksze niż stopa. Ha , mogłam lepiej kupić jakieś półbuty czy trzewiki. No nic najwyżej dojdą grubsze skarpety a potem pewnie od razu wskoczymy w zimówki :)

Kasiu a ile kosztowały te Gufo ?
Latem jeszcze przed tymi upałami kupiłam kapciuszki Dr Fabio za 10 zł , urocze, pięknie sie wyginały ale i noga sie pięknie pociła tak więc przestrzegam przed tą firmą. Zreszta za 10 zł czego sie mogłam spodziewać ? :/ Teraz kupiłam befado i radość wielka cały dzień, nawet spać w nich chciała jednak po czasie powróciliśmy do tych skarpet Sterntalen. Są najmilsze jak dla nas zwłaszcza do zabaw na dywanie.

Ostatnia edycja:
A moja Ola po domku ani w bucikach ani w tych skarpetach co Kupinosia pisze nie chce chodzić :( Zdejmuje je od razu :(((( Zakładam jej zwykłe skarpetki, na to rajtki i tak chodzi po domu, w samych rajtkach za zimno już jest - ja jak w samych skarpetach chodzę to czuję zimno :/

reklama
Gufo kosztują 49,99 zł. Naprawdę są fajne! Moja kapcie befado miała jedne dostała w prezencie ale akurat nam nie pasuje ta firma, bo Laura ma szczupłą stópkę i miała luzy na bokach, nawet zapięcie nie pomaga. Dlatego teraz kupujemy z firmy polskiej mm z wkładką skórzaną i atestem zdrowa stopa:) są za 19 zł w ccc. Dla nas rewelacja:)

Do góry