reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupy styczniówek 2009

Adiva ja mam taka kanapę i moje maluchy na niej szaleja - robia z niej domek slizgawkę a młody uwielbia na niej lezec.... Julka jak była mała miała fotel i tez super bylismy zadowoleni takze polecam... Kanapa sie rozkłada i jak idziemy do mojej mamy to ja zabieramy i młody na niej spi..:-)
Adiva a rózowy odkurzacz i rózowa pralka robia u nas furore - młody cały dzień odkurza )dzieki bogu baterie juz padły) jak nie zabawkowym to wyciaga z szfki normalny
Kasia młody tez popijał wode ale mu juz przeszło..
Co do arki to tez sie nad nia zastanawiałam ale wybrałam traktor z przyczepą ze zwierzakami i rolnikiem bo traktor dodatkowo sam jezdzi - młody go lubi

reklama
Ja mogę polecić : FISHER PRICE LP#08 LITTLE WESOLA FARMA W-wa (1034587659) - Aukcje internetowe Allegro nie jest to tanie ale zabawka może być na lata. Ola dostała na Gwiazdkę i do dziś sie tym bawi. Można farme rozbudować dokupując różne części i figurki

adiva- jak masz miejsce to może sie sprawdzić tak jak u Madzi

W kąpieli mojej już sie znudziły butelki z kosmetykami, te gumowe zwierzątka mają dziurki i też lubi spijać z nich wode, z kubków wszystko wylewa "za burte" .Uwielbia również ssać korek od wanny albo skubać gąbkę :baffled:
Kasia- fajna zabawka :tak:
poletka- wczoraj właśnie dodałam sobie do ulubionych trampoline tylko ciekawe czy ona jest ok i to iglo mi sie podoba , czuje ze mojej by przypasiło i jest niedrogie :tak:

Do kąpieli Piotrek ma karuzelke która gra podczas wlewania wody....do tego jakieś podwodne zwierzątka i inne cuda typu nakręcane żółwiki...i co? i najlepszą zabawką jest gąbka plus butla po płynie...aha i duży klocek :-D Z które można do woli wylewać wodę za wanne :-D Olał resztę zabawek ;-)

No właśnie mam miejsce na ten fotelik ale nie wiem czy jest sens skoro on łazi po innych meblach równie sprawnie...Chciałam mu laptopa za to kupić i taka książeczke interaktywną....Cenowo wychodzi tak samo a u nas z kasą ciężko bo po pierwsze po komunii jestesmy a po drugie ja mam jeszcze trójke do obdarowania u brata...Ale dziękuje bardzo za rady, szczególnie Tobie Madzik :*

Adiva nie ma za co... ja poprostu mam tyle gratów ze jedne sie sprawdzaja a drugie nie wiec temu taka madra jestem:-)
Kupinosia mamy taka stajnie i młody tez lubi bo wydaje dziweki - zreszta wszystkie dzwiekowe u nas na topie..

co do namiotu to may ale on ciekawy jest dla Julki młody jeszcze sie nim nie interesuje.. tunel juz predzej szczególnie gdy mozna kogos ogonic.... ale ten strasznie drogi... mnie marzy sie taki plastikowy domek z drzwiami i oknami...
11ugjns.jpg

21m8dwh.jpg

332mc9c.jpg

1z5knpu.jpg

tampoline tez posiadamy ale młoda za czesto z niej nie korzysta.. dobrze ze ogród duży....
młody dostał na zajączka takie tory do autek pietrowe i bardzo je lubi bo tez graja

A ja nic już dzieciom nie kupię, bo dostały ten plac zabaw właśnie z myślą o Dniu dziecka (wydałam na niego prawie 500zł:szok:, więc już mnie na nic nie stać:dry::baffled::-().

Natasi zamówiłam na allegro trochę ciuszków, Mati dostal z C&A, jak w Poznaniu byłam, no i w tym dniu ja jadę na wycieczkę szkolną, ale w weekend zabierzemy dzieci do zaurolandii, i to będzie ich prezent:-).

A zabawkom mówię :no::no::no:, bo maja tyle, że tylko bałagan w domu, a oni i tak wolą się jakimiś pierdołkami bawić, albo ciągle tym samym...
:baffled:

Ola dostanie lalę i wózek - ale pewnie nie wytrzymam żeby dać dokładnie 1, bo lala lada moment dotrze ;-)
Z takich ogrodowych rzeczy to Ola ma piaskownicę, taczki i takie "narzędzia" ogrodowe - bardzo lubi się tym bawić, taczki uwielbia ;-) Będę chciała jeszcze huśtawkę jakąś, ale w sumie kiedyś byliśmy na placu zabaw i nie chciała siąść do huśtawki, jak się ją wsadziła to od razu raczki do góry.... Więc takiej typowej dla niej nie zamawiamy, tylko taką dla nas - już chyba o tym pisałam :-D A Ola ma taką huśtawkę "domową" - w drzwiach się ją zawiesza, taka drewniano-sznurkowa - był etap że lubiła się huśtać a potem coś się odwidziało ;-)
O trampolinie tez myślałam, ale Ola w sumie skakać chyba nie umie :zawstydzona/y: Jak czasem ją biorę pod pachy i udaję, że skaczemy to ona nic nie "sprężynuje" nóżek więc nie wiem czy by załapała o co chodzi w trampolinie, może jak większa będzie ;-)
Myślałam tez o jakimś krzesełku i stoliku - z Ikei są fajne, ale póki co ona na tyłku usiedzieć nie umie :-p

ja własnie kupiłam młodemu rowerek od sasiadki za... 30 zł... brakuje mu tylko daszku
narzedzia ogrodowe posiadamy...
młody jak chce sie hustac to wyciaga ja z szafy i ciagnie za sznurki...

Ostatnia edycja:
reklama
Moja nie lubi huśtawki więc nie kupujemy jej na razie! Może dlatego, że nie jest nauczona... woli karuzelę na placu zabaw:)

Do góry