reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupy styczniówek 2009

Rysunek2.jpgRysunek1.jpg
Zajełam sie kompletowanie Leny garderoby w rozmiarze 92. Większość tych ubranek jest używanych, kilka nowych. Sprzedałm trochę Leny ubranek i w zamian kupiłam większe.

reklama
Lucy rowerek zamówiłam, pewnie przyjdzie jutro..jak wypróbujemy to napisze reakcje Filipa..no i jak mu się na nim jeździ ! No i moje zdanie oczywiście
Kuleczko..no piękna ta garderoba!

My ciuszki w dalszym ciągu 80 albo 86....ale w tych 86 to nogawki w spodniach jeszcze za długie..a w niektórych bluzeczkach rękawki do podwinięcia...

Kuleczko - super ciuszki :tak:
Ola ma już pokupowane ciuszki do zimy :-p Tylko tego lata coś nie widać :dry: My podobnie jak u Klaudii, nadal 80/86 :tak: Mam body z nexta, które jeszcze w zeszłym roku przed zimą kupiłam, rozmiar 12-18 miesięcy i są jeszcze długie :rolleyes2: No ale lepsze długie niż za krótkie ;-)
A też pokupowałam trochę nowych, trochę używanych - w super stanie :tak:
Ciuszków Olinkowych nie sprzedaję, bo będę chciała mieć jeszcze co najmniej jednego brzdąca - a nie wiem czemu coś czuję, że będzie też dziewczynka :sorry2:

ja poszłam na oszcędnośc kupując hustawkę - dla młodego za 19 zła a dla Julki za 11 zł plastikowe obie...
Kupinosia ta mi sie podobała ale szkoda mi było kasy .. poza tym wersja srodkowa u nas sie nie sprawdziła bo młoda jak i młody tez jakos wylatywali bo plecki sie odbijały a nie miało co trzymac (miałam uproszczon a wersje dla juli jak była mała a w ubiegłm roku młody z niej korzystał )
Co do piaskownic to tak jest na osiedlach niestety jesli plac zabaw nie jest ogrodzony ..ale my i tak chodzimy bo to najwieksza atrakcja dla dzieciaków.. mam sasiadke która zmusza dzieci do spacerowania bo plac zabaw jest fe... one płacza bo sie chca bawic z dziecmi a nie azic w kółko z mama za rączke..

Kupinosia - fajna huśtawka, oby Oli spasowała :-D:tak:
Mi się marzy jakaś drewniana ławkowa, taka bardziej dla nas w sumie :-p;-)

Co do placów zabaw, to one są bardzo ważne, jak można zabronić dziecku zabawy z innymi ...?? :-( Jak dla mnie jest to ważny etap, dziecko wielu nowych rzeczy się uczy, zachowań. Wiadomo, trzeba pilnować, żeby piachu nie jadło, ogólnie żeby łapek nie brało do buźki przed wymyciem - ale przecież to nie jest problemem, więc nie rozumiem tej kobiety, która dziecku nie pozwala bawić się na takim placu... Smutne to.

Madzia - ja bałam sie tych tanich że to może dziadostwo. Chciałam solidna, bezpieczną. Jeszcze inaczej jest w sklepie gdy można pomacać i poza tym obawiałam sie że może będzie za ciasna, za mała , tylko na chwile a ta niby duża i powłoke ma antypoślizgową

Mamjakty- u moich teściów na działce jest taka drewniana ławkowa i w zeszłym roku młoda ją lubiła , teraz już nie, a szkoda

Na placyku dziś byłyśmy. Olandre bardzo ciągnie do dzieci co mnie cieszy i siedziałyśmy na ławeczce pod takim zadaszeniem. Ola jak zaczarowana bo było akurat sporo maluchów, śmierdziało troche piwem bo wieczorami urzęduje tam młodzież ale co zrobić, młodej to nie przeszkadzało. Ja jej nawet na spacerach rąk nie przecieram ,no sporadycznie bo to jest bez sensu, musiałabym to robić na okrągło :-D

a i dzisiaj kupiłam w końcu komplet z wiaderkiem do piaskownicy

Ostatnia edycja:
Moniczka- dobre pytanie jaki prezent? Ja chyba poszukam wspólnego prezentu dla pociech na działkę. Basem może albo zjeżdżalnię? Jak osobno to też jekieś zabawki na dwór. Rowerki już mają więc synkowi może jakąś ekstra koparę (chętnie coś natraficie to będę wdzięczna za namiary) a córci coś z zabawek na dwór- coś typu: MOTOR POLICYJNY NA BIEGUNACH LITTLE TIKES 1592 (1022478511) - Aukcje internetowe Allegro tylko dziewczęcego:tak:

reklama
Do góry